Brynäs IF

724906 inlägg · 7958 ämnen

Brynäs-Timrå!

« · 49511 Till forumet


Sv: Brynäs-Timrå!
Räknar med att denna match gör underverk för Harder o Wågen.
Alltså våra två centrar, vad kan vara bättre än det?
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Jäklar vad Harder kämpade, både på möjliga och omöjliga puckar. Med lite tur hade han kunnat satt 1-2 till puckar i första perioden. Överlag tycker jag han är duktig på att kämpa sig/bryta sig in i anfallszon och lämna pucken till medspelare. Äkta kanadensisk fighting spirit! I förstaperioden visade annars BIF upp ett spel som det var otroligt länge sedan jag såg. Man åkte sönder TIK helt och hållet, snygga spelkombinationer och överlämningar. Det är så jävla knepigt att det fina spelet är som totalt bortblåst när andraperioden börjar.

Rudan tyckte jag f.ö var totalkass. P3 och Johansson känns bitvis som en Custemo. Det kan bli väldigt virrigt i försvarszon med dom herrarna på isen.
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Prosten

Instämmer till fullo. Wågen har varit bra i många matcher men
haft lite oflyt. Kommer att bli mkt nyttig framöver. Harder är nog
den injektion som vi behöver just nu. Har en känsla av att
kanadensare till skillnad från jänkare (Williams) har en lite
annorlunda inställning till hockey, mera "guts" om man säger så.
Att han dessutom verkar vara riktigt bra gör ju inte saken sämre.
Hoppas nu bara att man ser till att "signa" honom så fort som
möjligt, eftersom han verkar vara sugen på att fortsätta i Brynäs.
Nu gäller det bara att ha tålamod och invänta våra skadade spelare. Kapaciteten finns ju i laget, och med dessa tillbaka
kan det bli riktigt roligt efter OS!!!
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Positivt att det var några andra än veteranerna som klev fram. Mål för Harder lovar gott, islossning för Wågen och mål av Bergqvist. Skönt att några mer anonyma spelare får göra mål och ta ansvar. Och bakom dessa mål återfinner vi Olsson, Molin, Bissett med flera. Bra balans, det är sånt som ger hopp för framtiden.
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
HMMMMMMMM.....
Skönt med 3 poäng....
Men inget gnäll på målvakter eller styrelsen m.m.
Ja vi vann ju med 5-2 ....
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Håller med artikeln i AB till 100% (se länktips). Är dock fortfarande lite tveksam om den sista meningen...
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Grattis....Jobbig resa med all denna snö och en förlust återigen..SUCK....
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Mike Harder tycks vara en bra värvning till skillnad mot Williams. Det som gör mig glad är att flera spelare typ Wågström kan kliva fram och avgöra matcher. Tar vi LHC och SSK i kommande matcher så ska slutspelsplatsen kännas ganska säker tycker jag.
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
TOMPA:
Slutspelsplatsen säker? Har du sett vår avslutning efter OS? Det blir tuffa matcher. Poäng mot både LHC och SSK, helst minst fyra, är en förutsättning för att vi öht ska ha chans på slutspel.
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Du har rätt Micke, med den tuffa avslutningen är det ett måste att vinna mot bottengängen nu, för efter OS möter vi topplagen. Samtidigt finns det också ett litet hopp inför de matcherna; efter OS har vi förhoppningsvis fått tillbaka de skadade spelarna (möjligen dröjer Rehnberg ytterligare lite) och kan spela med ordinarie lag, såvida inte fler blir skadade förstås. Men vi utgår ifrån att det är ett skadefritt Brynäs som för första gången står på isen efter OS, stärkta av motgångarna och med OS som uppladdningsperiod. Då kan vi nog skaka topplagen också, inte minst med tanke på att våra motståndare inte har speciellt mycket att spela för, utan mest väntar på slutspelet.
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
mike66: Godmorgon......det blir nån "reseberättelse" när du vaknat till va?
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Frågan om vi hade tyckt att avslutningen var tuff innan den här olycksaliga säsongen startat ? Knappast, det hade varit minst 9 poäng och matcherna mot LHC, SSK och AIK hade varit givna segrar.
Tror att matchen mot LHC blir avgörande. De har också ett antal spelare borta och kan vi vinna den så blir det vind i seglen.
Då blir det segrar mot både SSK och då förmodligen avsågade AIK.

Det är bara hoppas att Kenneth Bergqvist fortsätter göra mål. När han gör det vinner vi nästan alltid, det har bara varit ett undantag från den regeln.
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Jo,jo men hoppet finns ju kvar och oavsett motstånd så måste vi vinna för att nå slutspel.
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Skönt med tre poäng ! Blir bara inte riktigt klok på spelfördelningen och skottstatistiken. Det är väl ett klassiskt fall av "rädd att förlora " när man sjunker tillbaka så mycket efter en så bra start. Samtidigt var väl Timrå mer än lovligt tama i första eller..........
Som tidigare inlägg påpekat så är det bra att flera olika spelare träder fram och gör mål och spelar framträdande roller.

Nästa omgång är en av årets höjdpunkter. Då kan jag se Brynäs nästan "hemma". Bara att hoppas på tre friska ( poäng alltså )igen.

Tack för igår grabbar !!!
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Hej alla glada, den trepoängaren satt där den skulle, eller hur? Håller med de många som är särskilt glada över att Wågen, Begrqvist och Harder trädde fram och såg så starka ut. Måste säga att jag gillar Harders inställning och attityd; precis vad laget behöver. Fortsätter han så här bör BIF allvarligt överväga att ha kvar honom i varje fall en säsong till. OK, när Kyrö och Jalla är tillbaka från skadorna kommer vi att ha fler centrar i laget, men Harders kämpaglöd och vilja att ge allt i närkamperna är guld värd. Som sagt, fortsätter han så här säsongen ut--och den kan bli rätt lång--så borde vi försöka behålla honom.

LHC hemma blir svåra. Fanatisk hemmapublik som inte kan så värst mycket hockey kanske men som lyfter fram sitt lag. När Sampan i målet spikar igen är han otroligt bra. Den matchen komme ratt bli ett styrketest.
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Vi måste vinna mot LHC , Tälje å Aik för att ha nån chans att gå till slutspel. För efter OS- uppehållet så möter vi 4 mycket svåra lag så det är bäst att vi vinner nu annars så kan vi glömma slutspel den här säsongen.


Hockeyexpert///Lothar
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Hockeyexpert///Lothar
Vi tar väl Hv oxå innan OS va??
J ag tror så här: LHC-BIF 4-2
BIF-SSK 3-1
AIK-BIF 2-3
BIF-HV 5-3

Sen tar vi OS-uppehåll och njuter av Sudden ochc/o i Salt Lake City!!
Kommentera

Sv: Brynäs-Timrå!
Jo, Linköping blir nog ack så svåra är ja rädd..
Nån som vet om Kyrö är på väg tillbaka? De ryktades ju om de tidigare i veckan...
Kommentera

« · 49511