Brynäs IF

725424 inlägg · 7959 ämnen

Brynäs vs FBK

« · 62254 Till forumet


Brynäs vs FBK
På fredag gäller följande:
Gavlerinken ska vara fylld till bristningsgränsen. Hemmapubliken ska helst stå upp under hela matchen, skrika oavbrutet, applådera och heja på laget. Ett hav av flaggor ska vaja utmed rinken. En trumturk (modell HV71) ska finnas på varje sektion. Gratis Vicks Blå och öl till alla som lovar att skrika. 100 Tigrettes eldar igång. Tomas Ledin lirar i pauserna. Lassgård manar på. Brynäs ska känna ett massivt stöd. Laget ska lyftas fram och stöttas till 110%. Det är nu som publiken måste göra sin del av jobbet.

FBK är ingen direkt önskemotståndare. Brynäs kommer emellertid att slå ur underläge. En avgörande fördel? Färjestad har en enorm press på sig. Förväntningarna är skyhöga. Ingenting är omöjligt.
Kommentera

Sv: Brynäs vs FBK
Äh, vadå. Ska man vinna SM-Guld är det väl lika bra att slå ut den främsta konkurrenten med en gång? :). Nu är grundserien slut och bortglömd, helt nya förutsättningar. BIF har oftast varit ett jävla bra cuplag, nu är det verkligen upp till bevis som gäller.

Såg att BIF hade haft en presskonferens om den nya arenan idag. Man vill tydligen bygga en helt ny arena på alderholmen och det skulle bli ett jätteprojekt, Har Percy flyttat till stan?

Nu börjar det fresten åska ute i Gävle oxå, ett gott omen???
Kommentera

Sv: Brynäs vs FBK
Såg det där med Alderholmen ! det är ju mer centralt än nu,perfekt.Måtte dom bara se till att ha 92 filiga vägar därifrån bara.
Kommentera

Sv: Brynäs vs FBK
Känns inte direkt som nån önskelottning. eller är det kanske just det det är ? Jag tror att Brynäs, en punkt undantaget, har precis rätt läge för att skrälla.Ett rutinerat lag med matchvinnartyper och dessutom chansen att slå underifrån. Tror dock att FBK är för stabila för att gå på nån mina. Men jag hoppas ju...Den svaga punkten för oss är väl som sagt målvakterna. Alldeles för ojämna.
Hoppas dock att nån av dom får en knäpp och spikar igen. Tror väl innerst inne inte på något SM-guld, men känner ändå att chansen finns att "reparera" en trist säsong. Möjligheten att göra ett bra avslut som gör det lite lättare att landa sponsorer och nya spelare.Och ger oss suppar en ljusare bild av denna säsong.

Lycka till grabbar !
Kommentera

Sv: Brynäs vs FBK
Diskussionen om Göteborg som västsupporter försöker dra igång är ju bara patetisk. Jag bor själv i Göteborg och älskar stan men därav följer ju inte att man måste vädra en massa fördomar mot andra städer. De inläggen ligger långt, långt under ribban på den här GB:en--möjligt att de passar bättre i VF:s. Låt oss alltså försöka hålla litet nivå här.

Först av allt vill jag gratulera BIF till det sätt man avslutade grundspelet på. OK, Frölundamatchen verkar ha varit allmänhetens åkning möter All Star-match men de två sexpoängarna mot DIF och MIF var starka segrar som bådar gott.

FBK i slutspelet--såg i bladet att Stefan Liv tror att vi har en riktig chans. Önsketänkande från hans sida, men jag håller med honom. Det är helt upp till FBK att bevisa saker; BIF kan slå ur underläge och har egentligen inget tryck på sig. Underbart att se hur hela laget reste sig så snart man fick tillbaka de långtidsskadade gubbarna. Skall bli väldigt kul--GÖRKUL, västsupporter--att se hur det går. Hoppas på Frölunda i semi!
Kommentera

Sv: Brynäs vs FBK
I min enfald trodde jag att Brynäs mot VF skulle visa att man kan spela ett gediget försvarsspel som en förövning inför slutspelet och vad händer, 6-8 !. Tänk om spelarna ändå kunde ha samma proffsiga inställning som de i FBK eller DIF.

FBK i kvarten, den här säsongen måste vara förbannad av någon häxdoktor som blivit förolämpad av vår maskot….
Sen kan lokala journalister, Melin m.fl. komma dragande sina "perfekt, all press ligger på FBK", men vem lurar man egentligen ? De två segermatcher mot DIF och rödhökarna gav somliga skribenter hybris men ärligt talat får vi nog vara glada att vi tog oss till slutspel med tanke på alla skador. Så jämn och tuff är faktiskt Elitserien.
Visst, vi kan säkerligen betvinga Karlstapöjkera i en eller två matcher men Färjestad är seriens bästa lag och skulle vi mot all förmodan gå segrande ur kvartfinalen är det inte bara en bragd utan även djupt orättvist sett över hela säsongen.
Fast visst vore det kul...
Kommentera

Sv: Brynäs vs FBK
Huss?? vad menar du med "djupt orättvist" ? Ska vi lägga ner slutspelet då om det nu skulle vara djupt orättvist att slå ut laget som vunnit serien?

Som det är nu är serien en sak och slutspelet en helt annan. Inte tycker jag att det var orättvist när vi vann guld 99 trots att mOdO dominerat serien stort.

Nu är det bäst av 7 som gäller och vinner vi 4 matcher mot fbk är det inte orättvist utan FENOMENALT!!

FORZA BIF!!
Kommentera

Sv: Brynäs vs FBK
Lunkan, vet inte om du läste hela mitt inlägg men jag tyckte också att det vore en bragd och riktigt härligt om vi slog FBK.
Vad jag menar med orättvisan är att FBK faktiskt har bevisat att man är Sveriges bästa lag med det spel och resultat man presterat. Överlägsen etta, nytt poängrekord m.m. vilket jag inte tror att ens ett skadefritt Brynäs hade mäktat med.
Men visst har du rätt i att charmen med ett slutspel är att alla börjar om från noll.
Kommentera

Sv: Brynäs vs FBK
Känns som att det hade varit bättre med femm atcher i kvarten nu när vi får möta FBK. Mycket märkligt hur Hockeyligan och förbundet kommit överrens om en lösning med 7 matcher i kvarten, 5 i semi och 5 i final. Jag anser at det borde vara lika många matcher i hela slutspelet.
Något jag gillar däremot är, som andra redan poängterat, att vi har allt att vinna och FBK allt att förlora.
Kommentera

« · 62254