Brynäs IF

725392 inlägg · 7959 ämnen

Den 15:e juli

« · 86677 Till forumet


Den 15:e juli
Det var onekligen tyst här denna fredagskväll. Därför slänger jag ut en fundering. Tror ni BIF kommer förlora ngn till NHL i sommar? Förra året klarade vi oss men året innan stack Wallin, Honken och Samme iväg. I denna trio förlorade vi Wallin och främst Samme väldigt överraskande, överraskande för mig iallafall. Som jag ser det så finns klara likheter mellan just Samme och Soling. Samme, liksom Soling, blev knäskadad under säsongen och gjorde ett starkt slutspel. Soling visade dessutom framfötterna mer under grundspelet. Han är draftad av Vancouver.

Jag ser alltså en risk att silly season kommer fortsätta. Sommaren 2000 ersatte vi Samme med Johan Molin, vem skulle ersätta Soling ifall NHL satte klorna i honom innan den 15:e juli? Finns det rent av ngn annan som vi riskerar att tappa?
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
micke: Som du ser nedan så började jag grunna på just det ett bra tag sen :)

Är det nån mer än jag som ändå är lite orolig över Soling. Jag tänker på hur det gick med Micke Samuelsson. Han gjorde ju oxå ett väldigt bra slutspel och förlängde kontraktet, men försvann ändå till NHL. Hoppas jag är orolig i onödan.
Gust
2002-03-23 17:58:43

Om vi tappar Soling så hoppas jag att vi ersätter honom med samma spelartyp och inte som sist med en minismurf.
Mårtensson spurtade rätt så bra mot slutet också, kan finnas risk även där, dock inte lika stor.
NHL får gärna norpa Wågen och Danielsson istället :)
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
Gust: Äsch då Gust. Missade ditt inlägg, jag som jämt tjatar på andra att kolla om det skrivits förr. Ditt var liiite för långt bak dock ;)

Jag tror det finns en del pengar kvar att värva spelare för. Se bara förra säsongen, då tillkom Williams, Harder, Eriksson och Östling utan att det skulle innebära en ett ekomiskt bakslag. I år borde man t.om ha större svängutrymme, säg att Crippa sticker till LIF och Soling försvinner. Då jäklar borde finnas pengar till att t.om komma upp i LHC-löner för ersättaren. Varför inte ersätta Soling med Samme? :)
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
micke:
Anger o VPL?
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
gordo: Det skulle just vara snyggt. Tänker främst på FBK å Tony Virta förra säsongen. (Inga vidare jämförelser mellan Anger/VPL och Virta dock)
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
micke: Den här sortens funderingar passar sig inte för en lördagsmorgon, den saken är klar. Jag har varit otroligt glad att vi fick ett kontrakt med Soling och kan inte bedöma konsekvenserna av att han skulle dra till NHL. Först och främst får vi väl hoppas att han respekterar kontraktet och inte gör det. Skulle han få ett bud från Canucks och dra så får man väl anta att en hel del krisch kommer Brynäs tillgodo. Den goda nyheten skulle alltså vara att BIF skulle ha gott om pengar att hitta en ersättare med; dåliga nyheten är att vi skulle tvingas leta på Sista Chansens Café.

Några andra depp-funderingar för att sabba min helg, micke? :-)
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
Jompe: :) Njae, det var nog det enda jag kom å tänka på igårkväll. Men helgen är lång, vänta bara. Hoppas att Bright, 6 Lundström å vissa andra är glada nu när BIF spikade truppen redan i april och vi inte kan sitta å spekulera på spelare längre. Silly Season 2002: född. april, död april. RIP. ;)
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
micke: Hua, menar du att vi skall spekulera laguppställningar till
september?
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
prosten: September är väl att ta i kanske. Men man vill väl ha nåt att göra under sommaren iallafall. Nåja, vi har ju alltid silly season 2003 att se framemot. Undrar hur tonläget kommer vara då? Förmodligen har vissa totalt glömt det här årets och alla föregående silly och fortsätter spy galla över SK.
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
micke:
Visst är jag nöjd att truppen är klar, men jag är inte nöjd över hur den ser ut, jag skulle velat ha haft en ytterforward till och när det gäller Ram om han nu skriver på någon gång, så är jag tveksam.
Men vi får väl ge honom en chans och hoppas att han tar den.
Anger och Laitinen var positivt.Undrar hur Esko kommer att formera laget, något förslag?
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
micke: Here we go.......
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
6 Lundström: Jag står fast vid mina formationer som jag skrev för fyra dar sedan:

"micke 2002-04-30 17:12:46

Jag skulle satsa på att köra med fyra kedjor så mkt som möjligt. Lite fånigt att sätta ihop kedjekonstellationer när man inte sett alla spelare men here it goes :)

Bergqvist-Larsson-Molin (Egentligen samma som föregående fyra säsonger men Bacon får visa vad han går för mer än i enstaka matcher)

Östlund/Jobs/Floberg-Miettinen-Anger (Ska man spela på fyra kedjor med juniorer i laget är det lika bra att ge dom istid och kedjekompisar som håller hög klass som kan behålla pucken i laget)

Soling-Kyrö-Luovi (Soling/Luovi var underbara i NHL-Challenge mot Colorado, sedan fick dom väl inte spela ihop under serien? Med dirigenten Kyrö i mitten kan det inte slå fel)

Danielsson-Wågström-Mårtensson (Danielsson/Mårtensson var väl inte så lyckade förra säsongen men jag är envis som en idiot och tror att dom kan lyckas lika bra ihop som i Arlanda. När det klaffar för Björne blir det radarparet lika underhållande som smurfkedjan)

Se där. Så enkelt det blir att ro hem guldet nästa säsong. Men visst skulle det vara skönt att kunna ersätta Östlund/Jobs/Floberg med en skicklig tjeck? Saknar dock en tung checking-line..."
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
micke: Hej! Du hoppades på att bl a jag skulle va´ nöjd nu att spelartruppen är klar redan. Som om det skulle va´ en prestation då att spika en trupp snabbast av alla... Nej Micke, jag är inte helt nöjd, faktiskt! Jag tycker att Anger och Laitinen är klart godkända värvningar - MEN jag står fast vid att det skulle behövas en målfarlig forward till, av typ Stefan Lundqvist. Hoppas Nokelainen får SK på bättre tankar när han kommer på plats än att stänga köpbutiken redan nu!
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
Bright: Du kan inte mena allvar med att "lunkan" skulle platsa i BIF nästa säsong, eller visst skulle han platsa men han blir ingen tillgång för BIF. Visst har han spelat bra i Allsvenskan men med hans oerhört dåliga skridksoåkning så skulle han inte ha en chans i Elitserien, nee låt han få börja spela i Avesta BK igen så får han dominera lite istället!! =)
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
6 Lundström: Började just fundera över att det kan vara så att Esko har haft ett par ögon på Rams träningar under VM och inte gillat vad han sett. Visserligen kände han säkert till Jamie sedan hans tid i Jokerit (även om det är en bit ifrån iruna) men ändå.
Kan han så att säga lagt affären i malpåse? Kan Esko ha ett annat namn i rockärmen att slänga fram?
Om inte så hoppas jag på att Rams kontrakt skrivs på efter VM.
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
Det har varit lite diskutioner om hurvida Soling kommer blir "tagen" i Draften senare i sommar.....
Visst det finns säkert någon klubb borta i Nordamerika som skulle vilja ha en stor å stark målskytt som Soling men jag tror inte han vill tillbaks dit än. Karln har ju nyss återvänt till Sverige efter 5 år i Nordamerika å under de fem åren så fick han inget kontrakt med nån NHL klubb....
Så han kommer att stanna minst 2 år i Sverige (2-års kontrakr med Bif) å sen kanske om han blir "draftad2 så kanske han sticker iväg dit men det kommer inte bli nu till sommaren.
Vissa tror att han blir ett nytt Micke Samuelsson-fall men tänk att Micke var ung å var knappt ordinarie i Brynäs under säsongen, blev det först i slutspelet å Soling har varit den som det nästan har krätsat kring (vid värvningen å försäsongen+slutspelet).
Där är två skillnader mellan Micke å Jonas......
Så var lung alla Brynäsare, Soling blir kvbar i minst 2 år till i den Svart/vita Dressen......
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
LotharHsand:
Om jag inte missminner mig är Soling redan draftad.
Det innebär att han kan få ett kontraktsförslag på samma sätt som Samme.
Det kan gå fortare än man tror...
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
LotharHsand: Soling draftades av Vancouver 1996.
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
gordo å Micke: Det var inte så jag menade att Soling kunde bli draftad. Jag menade att jag inte tror att han flyger över även om kanske Vancover vill ha han. Han kom ju nyss hem till Sverige igen, han har ju spelat i 5 säsonger där borta utan att ta en plats i Vancover så även om de vill ha han över till nästa säsong så tror jag han stannar hemma minst 2 år, för om han sticker över, hur vet han att han tar en plats i A-laget där som? Han kanske får spela i farmalag igen å det vill nog inte Soling igen.
Så Jonas spelar i Brynäs nästa säsong, det är min uppfattning.
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
LotharHsand: Tidigare har han inte skrivit kontrakt med Vancouver utan bara spelat i farmarligor till farmarligor. Om han får ett kontrakt med Vancouver i sommar är jag tämligen säker på att han sticker över, 99% av alla ishockeyspelare drömmer väl om chansen att få spela i NHL, tror inte Soling är annorlunda...
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
micke: Ok, Micke, nu förstår jag. Visst, Jonas skulle nog vilja som alla andra hockeyspelare att det skulle vara kul å få lira i NHL men jag hoppas att han stannar i Bif, minst de här 2 åren. Han kommer att bli en väldigt viktig spelare för Brynäs.....
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
MätZ: Bättre sent än aldrig, här kommer ett svar till dej angående "Lunkan" Lundqvist... Jo, jag anser faktiskt att Stefan skulle va´ett passande komplement till Brynäs-truppen. Visst är det klar skillnad på elitserien och "ettan", men har man målsinne som Lundqvist då har man det i vilken serie det än gäller. Glöm heller inte att "Lunkan" redan spelat i BIF och elitserien. Sen överdriver du hemskt mycket när det gäller skridskoåkningen. Det finns många elitseriespelare som har mer deg i fötterna än han.
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
Bright:
Nämn några ES-forwards som har mer deg i fötterna än Lunkan...
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
Bright: Kanske, men han får inget kontrakt med BIF iallafall, han skulle faktiskt vara en riktigt duktig hockeyspelare om han vart rappare på skridskorna o lite tuffare i närkamperna, räcker dock inte BARA med målsinne i dagens hockey...
Kommentera

Sv: Den 15:e juli
gordo:
Bissett hade nog aningen mer deg i fötterna än vad lunkan har tex.. Burakowsky är en annan..
Kommentera

« · 86677