Brynäs IF

724339 inlägg · 7957 ämnen

Extra Årsmöte!!

557842 · » Till forumet


Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: "Huge: Så du tycker att det är helt i sin ordning att ett fastighetsbolg söker stöd hos en förening baserad på idéellt arbete.

Visst är det bra i isig att de vill förankra beslutet, men fortfarande så är det ett BOLAG som tar lånet, vilket innebär att det inte på något sätt är medlemmarnas "business", OM vi nu skall hårddra det hela..."

Men det är ju inte fastighetsbolaget som tar lånet. Det är Brynäs IF som tar lånet, det är det som gör det aktuellt med årsmötet (även om ett årsmöte inte formellt krävs för ett lån). Pengarna kommer att gå till Gavlerinkens Fastighets AB, som ägs av Brynäs IF. Lånet motsvarar de 10 mille som sponsorsavtalet anger, men eftersom sponsorn inte betalar hela beloppet på en gång, och bygget behöver kapitalet nu, så tar brynäs IF ett lån på motsvarande beslopp med sponsorsavtalet som säkerhet.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
96 Artisten: Är det så som du säger är allt i sin ordning. Jag vill gärna se att planerna på Arenabygget fortskrider så smidigt som möjligt. Men jag tycker fortfarande att det är konstigt att de inte tror att det skall bli förseningar med tanke på att bygget stått still i snart två månader.

Det blir ju några mantimmar att ta in...
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse:

Jag vet inte hur fok här inne tolkar det, men det är väl inte fastighetsbolaget som tar lån! Det är som jag förstår den idella föreningen Brynäs som tar lånet och sätter in detta kapital i fastighetsbolaget som man äger.

Dessutom känns det väl rimligt att låna 10 miljoner med de 10 miljonerna som utbetalas pö om pö som säkerhet om man nu behöver 10 miljoner omgående. Det kan ju trots allt vara värt räntekostnaden för att få klart bygget till nästa år, eller?

Detta bygger på antagandet att ingen finansiell konstruktion gjorts kring sponsorpengarna utan att dessa tillfaller den idella föreningen Brynäs IF.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Per HApps: Vet inte exakt hur mkt och vad notan kommer att sluta på, men denna länk kanske kan ge lite upplysningar...
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: "Så du tycker att det är helt i sin ordning att ett fastighetsbolg söker stöd hos en förening baserad på idéellt arbete."

Absolut.
Iaf om det, som i detta fall, verkar vara ett rent formellt stödsökande.
Att de som jobbat fram hela arrangemanget jobbar ideellt spelar väl egentligen ingen roll.
Huvudsaken är väl att det ser vettigt ut och håller, både ekonomiskt och juridiskt.
Läser man länken nedan, så framgår det väl rätt klart att det hela inte är speciellt kontroversiellt.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Huge: Så du tycker att det är helt i sin ordning att ett fastighetsbolg söker stöd hos en förening baserad på idéellt arbete.

Visst är det bra i isig att de vill förankra beslutet, men fortfarande så är det ett BOLAG som tar lånet, vilket innebär att det inte på något sätt är medlemmarnas "business", OM vi nu skall hårddra det hela...

För ett bolag skall väl ha en egen styrelse där vi medlemmar INTE skall ha något mandat, förutsatt att vi inte har aktier/andelar i bolaget ifråga.....
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Huge:
Hur mycket är det tänkt att plöjas ner i ombyggnaden av Gavlerinken?,
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
70 Rodrigues: "Jag vet vad som står där. Skriver det igen, dom vill stå ansvarsbefriade om det skiter sig,"

Underbart.
Om man agerar utan stöd hos medlemmarna så får man kritik.
Nu vill man agera MED stöd av medlemmarna. Då får man också kritik.

Vad ansvarsfriheten anbelangar så kan du väl förklara vad du menar.
Saken gäller ju ett lån som klubben tar.
Är det själva lånet du har synpunkter på, eller vad?
Är lånet för stort eller har du invändningar mot att man öht lånar pengar?

Om lånet beviljas så kan vi ju fortsätta processen med den nya arenan.
Det är vad det hela handlar om.
Inget annat.

Om det sedan "skiter sig" i det fortsatta arbetet, det är en helt annan fråga.
Som du kan ta upp ifall det blir aktuellt.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Jompe: Du tror inte att det kan vara så att GävleLasse var ironisk när han skrev det inlägget?????
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
rafalski:
Instämmer!
Trevlig sommar med hopp om en nagelbitarfri säsong!
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Mitt i sommaren, snart dags för ispremiär och åter en nagelbitarsäsong. Kan Brynäs uppvisa samma jämnhet som jag lyckats med under denna golfsäsong är jag inte ett dugg orolig. Nä, ett par veckors semester till sen kan jag börja fokusera på hockeyn fullt ut. Dags att packa golftrunken och gå på birdiejakt, ha en fortsatt bra sommar Brynäsfans.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Jompe: jag glömde att lägga till en ;)

Jag hoppas att jag inte välte HELA din värld över ända...
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Vi har gått igenom ett "stålbad" (som Keb så vackert har kallat det) under några år nu. Några år som präglats av lindansande mellan ES och KS. Har det varit SÅ kul att vi är beredda att ta ett lån på 10 miljoner och riskera att sätta oss i skuldfällan igen?
GävleLasse @ Gävle Igår kl. 16:11

Troligtvis så gäller detta att de gjort en felkalkylering och behöver dryga ut hushållskassan, men 10 mille? Fan låna 20 mille istället å förstärk laget för tusan.
GävleLasse @ Gävle 2005-07-18 12:42

Hur får Du ihop det här, Lasse?
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
64Waern: Det är ju skitbra att det finns"höjdare" inom Brynäs som är här inne o läser vad supportrarna tycker o tänker, dom vill ju komma fansen närmare!!
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: ???????
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
70 Rodrigues: Jag heter Patrik om du har glömt vad jag heter
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Tycker att det är jävligt underligt att vissa personer har en åsikt här på forumet och en helt annan när man träffar dom privat, snacka om kappvändare, så jävla fegt. Man ska stå för sina åsikter oavsett om det är här eller om man diskuterar privat med någon. Å andra sidan så är det inte någon som vågar o diskutera när man väl träffar personerna i fråga. Rövslickeri är det värsta jag vet!!!
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
70 Rodrigues: Det vete gudarna. Nån "högre" nivå måste det vara i och med att de agerade utan uttalat stöd ifrån någon av supporterklubbarna.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Besserwisser nivå antagligen :-)
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
70 Rodrigues: Jag pratade lite med nätverk brynäs i början angående att vi skulle träffas för att det aldrig är bra med spridda grupper som jobbar på eget håll. Jag fick som svar att de jobbade på en annan nivå.

Man undrar ju på vilken nivå de var...
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: Så om något händer så drabbar det inte Brynäs. OM något oförutsett händer så tar banken pengarna ifrån leaf. Vilket skulle rendera i att de pengar från leaf som skulle gått till arenan istället hamnar på banken. Kontentan av det hela är ju att Brynäs är tvungen att låna pengar, nåt som kommit upp på senare tid gör ju att man måste bli fundersam.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Glömde skriva att även nätverk Brynäs också var inbjudna men tackade nej, undrar varför egentligen??
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Frågan är väl vilka som var "kuppmakare" egentligen? Våran grupp gick ju iaf ut med information till dom olika supporterklubbarna, bjöd in dom till våra möten, dom tackade nej och började kalla oss för "kuppmakare", vi har varit öppna från 1:a stund med det vi har företagit oss, vi höll iaf inga hemliga möten på olika platser i Sverige med personer från Brynäsorganisationen. Vi fick med 3 av våra namn i styrelsen så jag är nöjd, synd bara att Bert Johnsson är kvar.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Lånet kommer ju att få sponsoravtalet som säkerhet vilket gör att det inte drabbar Brynäs utan Leaf om jag har fattat det rätt.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Hört, det är min egen uppfattning.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
70 Rodrigues: Visst tycker jag att det är konstigt att ett fastighetsBOLAG söker stöd på ett extra årsmöte. Har "VI" supporters blivit tillfrågade nån annan gång om saker och ting? Inte vad jag vet.

Vi har gått igenom ett "stålbad" (som Keb så vackert har kallat det) under några år nu. Några år som präglats av lindansande mellan ES och KS. Har det varit SÅ kul att vi är beredda att ta ett lån på 10 miljoner och riskera att sätta oss i skuldfällan igen?

Hur sköts marknadsbiten för Brynäs? Kan det ha varit så att Brynäs kunnat jobba hårdare för att få in fler sponsorer.

Jag förbehåller mig rätten att vara kritisk.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
AD: jag ska fila lite på några idéer jag har....:)
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: "Var deras ambition enkom att få in en person i valberedningen och inget mer?" Som sagt var, en rak fråga, just för att eliminera utrymme för spekulationer.

Jag må ha sagt saker och ting till dig privat om nätverk brynäs. Det är endast saker som jag har belägg för. Frågan är bara VAD du har "hört" om mig, tony och stefan i och med att du i princip har kallat oss för kuppmakare och liknande.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Jadu jag har börjat skriva ett litet häfte till säsongen så räkna med ett antal nya ramsor (det lär behövas) Och som sagt om ni har någon bra ramsa eller bara en idé som behöver justeras skicka det gärna till [email protected] .
"Vi behöver dig" :D
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Jag skall citera dig nästa gång. Sedan så glömde du detta när du skrev om Nätverk Brynäs också!

"Var deras ambition enkom att få in en person i valberedningen och inget mer?"

Och du vet vad du har sagt till mig privat också ang Nätverk Brynäs!
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: Jag vet vad som står där. Skriver det igen, dom vill stå ansvarsbefriade om det skiter sig, varför skulle annars ett fastighetsbolag söka stöd hos sina medlemmar.Dom har ju gjort så många puckade ekonomiska transaktioner tidigare, utan att söka stöd hos sina medlemmar. Men vi lär väl få se på årsmötet!!!!
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
70 Rodrigues: Om du läser länken så ser du varför Brynäs kör ettextra årsmöte. Där står det att han vill ha medlemmarnas stöd ändå trots att inte stadgarna kräver det.

Sedan så används sponsoravtalet som säkerhet för lånet.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: Jag skulle uppskatta om du citerade mig de gånger du reagerar på att jag "hackar". Jag kom med en fråga om vad nätverk brynäs gjorde med tanke på att de inte uppdaterat hemsidan sedan den 14/6. Jag fick ett svar på min fråga som jag godtog.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: Klart som fan att det är en felkalkylering, rena rama glädjekalkylen för annars så skulle dom inte behöva låna 10 milj. Varför ska styrelsen ha vårat godkännande för lånet, jo med den enda anledningen att dom ska stå ansvarsbefriade om det skiter sig. För i stadgarna står det inte någonstans att styrelsen måste ha medlemmarnas godkännande vid sådana här affärer.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Men ni tog ju chansen att direkt börja hacka också. Man kan faktiskt avvakta ett tag för att se om det kommer ut mera fakta.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: Nu var det ju så att jag klagade på att det var bristfällig information på brynas.se. Hade de ägnat 5 minuter till på att skriva en motivering till varför så hade de inte lämnat något utrymme för spekulationer.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
70 Rodrigues: Du och Lasse körde ju allt från fel kalkylering till att Läkerol hade dragit sig ur.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: Vadå håller låda, kan du vara snäll och förklara dig???
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
JanT:
DIF går alltid till slutspel, även kommande säsong. Punkt.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Jompe: Efter en tids semester så kan man bara konstatera att allt är sig likt på BIF´s GB. Den senaste "sanningen" som konstruerats gäller de 10 miljonerna som BIF skall stå för i arenaprojektet. "Läkerol hoppar av som sponsor?", "Felräkning i arenabudgeten?", etc. Lite eftertanke skadar inte ibland.....

Rodrigues; Hur många gånger har jag inte sagt till dig att DIF har ES för närvarande klenaste trupp? ;-) DIF inte BIF!!!!
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Jompe: Jag ställde mig bara undrande till varför inget hade hänt på er hemsida. Jag ser med spänning fram emot att frekvent besöka er hemsida för att följa ert arbete. Jag kanske var lite väl ironisk gällande er agenda.

Jag tog det extra årsmötet som exempel. Vad jag menade var att inget hänt sedan årsmötet och sedan har det varit tyst. Jag hade hoppats på att få läsa lite mer reflektioner ifrån er sida efter årsmötet. Men har inte hittat nämnvärt med information angående detta. Jag hade hoppats på att ta del av lite delmål och liknande.

Hur som helst så hoppas jag att ert arbete gagnar Brynäs i långa loppet för det är Brynäs som är det viktiga, inte personlig prestig om att ha "haft rätt".

Vad informationen i GD anbelangar så tycker jag att det är lite konstigt att fastighetsbolaget vill förankra sina planer hos medlemmarna i föreningen.
Det är ju lite skillnad mellan en idéell förening och ett aktiebolag.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
Jompe: ska ni starta en ´´´firma´´ också ? :)
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Du undrar varför Du inte hört "massor" från Nätverk Brynäs med tanke på det extra årsmötet. Och Du frågar om det kanske var så att Nätverkets enda syfte var att få in en gubbe i valberedningen. Jag har inte haft möjlighet att samråda med de andra i Nätverket, men här har Du mina synpunkter.

1. Du menar att det är oklart vilka syften Nätverk Brynäs har. Om Du inte redan besökt vår hemsida så föreslår jag att Du gör det; www.stödbrynäs.nu eller www.stodbrynasnu.se Där redogör vi utförligt för Nätverkets sammansättning, bakgrund och syfte. Alla som läst texterna torde ha en glasklar bild av vad vi vill och hur vi arbetar. Det kan liksom inte råda mycket tvivel på de punkterna. Nätverket handlar om maximal öppenhet, kommunikation, interaktion och att stimulera debatt kring Brynäs framtid. Det finns ingen dold agenda eller dolda strategier i vårt arbete. What you see is what you get. Vi tror på den demokratiska processen i föreningen. Visst är väl det ett bra sätt att arbeta?

2. 7-8 timmar efter att Brynäs IF utlyst ett extra årsmöte efterlyser Du "massor" med kommentarer från Nätverk Brynäs. Du är medveten om att vi är mitt i semesterperioden med allt vad det innebär av resor och familjeliv? Och Du inser att Nätverket inte har en stab av heltidsarbetande skribenter? Och Du är förstås med på att det är oklokt att fälla kategoriska omdömen om årsmötets syfte innan alla fakat ligger på bordet? En del bombsäkra, svepande inlägg från Dig och några andra här i GB:en visar tydligt på vikten av att veta sakläget innan man fäller omdömen. Om Du kollar Gävletidningarna idag så får Du sakbesked där.

3. Du antyder att Nätverkets syfte var att få in en ledamot i valberedningen. Du skämtar, eller hur? För Du kan väl inte på fullt allvar tro att Peter Kraemer, Mats Johansson, Micke Petersson och jag satte av all den där tiden på kvällar och helger för att jobba med text och hemsida enbart för att få in Jonas Sundquist i valberedningen? Jonas är en hyvens kille på alla sätt och vis, men fullt så förtjusta i honom är vi nog inte. Nätverkets syfte var, och är, att stimulera en debatt om Brynäs framtidssatsning. Vi vill få styrelsen att tänka i offensiva banor, att våga formulera djärva mål och att arbeta professionellt för att nå de målen. Vi vill få ett närmare samarbete mellan klubb, sponsorer och medlemmar. Alla som tror på öppen dialog och delande av information är välkomna in i den diskussionen.

Nätverkets hemsida kommer att uppdateras när vi alla är tillbaka från sommarledigheten.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
claesw: Det finns höjdare inom BIF som brukar vara inne på detta forum och läsa.
Kommentera


Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: Aha, då har man äntligen fått en (del-) förklaring till det ständigt återkommande gnället på allt och alla inom Brynäs från vissa i detta forum. Tack för upplysningen.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: ja då gör du helt rätt i att stötta dem. Att du inte stöttade vår "gruppering" respekterar jag med även fast jag inte skulle vilja kalla det gruppering. Vi hade inga som helst personliga agendor med våra diskussioner utan hade hela tiden Brynäs väl som mål.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Jag kan leva med att det är tyst just nu. Jag sticker inte under stol att jag stöder dom. Precis som jag inte stödde eran gruppering.

Nätverks Brynäs har folk som jag litar på och det känner jag mig tillfreds med!

Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
65selander: Hur menar du nu? Du om någon borde väl undra vad det hade för ambitioner i och med att du stöttar dem.
Kommentera

Sv: Extra Årsmöte!!
GävleLasse: Det är då inte underligt att det är just du och Stefan och Tony som håller låda!!
Kommentera

557842 · »