Brynäs IF

723911 inlägg · 7956 ämnen

Hägglund jagas av Leif Boork

« · 676805 Till forumet



Sv: Hägglund jagas av Leif Boork

70 Rodrigues: Det har visserligen debatterats tidigare idag iofs,men som vanligt är man skeptisk,har aldrig hört talas om grabben........

Annars kommer man ju ihåg en annan Hägglund som tyvärr har passerat revy,Roger "Bullen" Hägglund,en härlig Lövenback!! R.I.P Bullen!!

Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Bissett19: Här kommer statsen:2005-2006 Oskarshamn Swe-2 35 9 7 16 56
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Zzz zzz...Det är inte sådana där spelare man vill läsa om att Brynäs ska värva!
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
70 Rodrigues: Folk som har koll på Hägglund säger att han främst är en defensiv forward som jobbar stenhårt över hela banan och tar bort motståndarens bästa formationer, så statistiken är väl en aning missvisande. +10 i +/- är väl åtminstone bäst i Oskarshamn, vet det nu säger. Jag säger absolut inte att Hägglund är något drömförvärv, men det behövs såna spelartyper i ett lag, sen om BIF är i behov av det just nu har jag ärligt talat svårt att bedöma.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
70 Rodrigues: På rubriken låter det som att Boork blivit skogstokig och börjat jaga bandvagnar.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
70 Rodrigues:

15 minuter innan du skrev detta inlägg skrev jag;
"Tja, blir Boorken kvar så spelar det ingen roll hur många extramiljoner föreningen får av sponsorer och publikintäkter till nyförvärv. Han kommer ändå bara föredra allsvenska gnuggare och skulle Sundlöv råka snubbla över en riktig kvalitetsspelare från Tjeckien så hamnar han nog i frysboxen av Boork. Brynäs centerstomme t.ex kommer väl om ett par år bestå av Almtorp, en omskolad Danielsson, en nyförmåga från allsvenskan och en juniorspelare. Men vi har ju en fin arena iallafall..."

Vi har en kass sportchef (Sundlöv) , men han försöker åtminstone. Han jobbar 24/7 för att göra det bättre för Brynäs. Han är superkass, men blir bättre dag för dag. Om en 5-10 år kommer nog han vara en superb sportchef, tills dess gör han verkligen allt han kan (han har hjärta).


Vi har en tränare som nästan inga spelare vill ha kvar och det gäller även styrelsen. Men så länge inget trovärdigt alternativ presenteras från BIF så måste man ju välja Boork, i brist på annat... Det är ingen guldsits direkt men vad ska man välja? Boork eller ......?


Ps. Jag tycker det är jävla synd att det blivit så här. Att vi har hur mycket pengar och kunnande som helst att värva ett SM-lag nästa säsong men vi har valt en tränare som är nöjd med att utveckla spelare till SM-guld och en sportchef som har ett självförtroende som icke existeras.....
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
micke: Ja vi får väl se hur laget ser ut när nästa säsong drar igång. Allt för många besvikna supporters och Brynäs uppträder i en väldigt tom arena.

Men vi får se... nästa års mål kommer att vara bättre än 10... i det tempot så kommer vi vara i topp när boork är runt 70...

Med lite tur så hinner Bäckström hem från NHL efter en lysande karriär för att komplettera prishyllan med ett SM guld... ;)
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Peja:" Jag säger absolut inte att Hägglund är något drömförvärv, men det behövs såna spelartyper i ett lag, sen om BIF är i behov av det just nu har jag ärligt talat svårt att bedöma."
Är det inte det vi har Almtorp till? Den defensive centern?
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
GävleLasse: Har läst dagens debatt och instämmer i din tanke att vi i dagsläget behöver 4 spelare av god klass. Jag ser helst 2 backar, 1 RW/LW samt 1 center.

Tycker inte man ska dra för stora växlar på Hägglund-ryktet. Han får gärna bredda truppen för mig om 4 klasspelare ansluter....
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
micke: "Vi har en tränare som nästan inga spelare vill ha kvar och det gäller även styrelsen."

Har du någon källa till det där påståendet?

"Att vi har hur mycket pengar och kunnande som helst att värva ett SM-lag nästa säsong"

Är det någon i styrelsen som vunnit på travet? Har BIF någonsin haft hur mycket pengar som helst?

"Brynäs centerstomme t.ex kommer väl om ett par år bestå av Almtorp, en omskolad Danielsson, en nyförmåga från allsvenskan och en juniorspelare. Men vi har ju en fin arena iallafall..."

Du glömde att lägga till "som det spelas allsvensk hockey i"

Varför förneka sig själv?
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Bissett19: Håller med dig till fullo.
Många tycks bortse från att de AS-spelare vi värvat, och som gjort det mkt bra, kommer att utvecklas ytterligare när dom nu fått 1 års rutin i ES.
Almtorp, Månsson och Hermansson tror jag kan bli riktigt bra framöver.
Backsidan måste förstärkas med 2 bra namn och centerfrågan löser vi med 1 bra center. Sen ser det hyggligt ut....
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Huge: Som sagt var. Jag är bara orolig för vissa tendenser i värvningarna. En liten varning om att Boork och Sundlöv tycker att de lyckats så innihelvete bra med sina Allsvenska nyförvärv och fortsätter på inslagen linje.

Jag hoppas verkligen att utvecklingskurvan fortsätter att peka uppåt, för det lär behövas om vi har målsättningen att etablera oss högre upp i tabellen framöver. Men Huge, det har väl inte tillhört vanligheterna att spelare som kommit underifrån seriesystemet har utvecklats till bra elitseriespelare. De har utvecklats till tredje- och fjärdeline spelare, allra helst i Brynäs. Visst finns det några exempel på spelare som blivit bra i Brynäs men dessa återfinns numera i våra motstådares laguppställningar.

Nåja, vi får hoppas på det bästa...
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
JanT: ""Vi har en tränare som nästan inga spelare vill ha kvar och det gäller även styrelsen."

Har du någon källa till det där påståendet? "

Nej dessa spelare har ju sparkats alternativt så kommer de återstående spelarna som inte köpt Boorkens filosofi försvinna då kontraktet går ut.

Men Micke tog i lite mycket när han skrev "nästan inga". Men jag kan lova dig att det är ett antal spelare som HELLRE skulle ha en annan tränare men håller tyst för att inte riskera reprisalier.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
JanT: Okej, Ian T. Nr 1:
Vad sägs om det alla grabbarna i BIF som är under -30. Jag umgås med flera av dom yngre grabbarna i BIF och inte för att skvallra, men om Boorken är kvar nästa säsong så är inte dom där. Jag tycker Borken är helt OK som har räddat den här säsongen för oss, men det verkar inte vara en man för framtiden. Enbart neg. rep

nr 2
Om inte du visste det så har BIF redan sålt 2,5 miljoner i förköp/pengar som kan spenderas till värvningar mer än föregående säsonger, Pengar som finns på kontot inför nästa säsong, öronmärkt för detta.
Om du inte visste det så har BIF redan sålt ut lejonparten av sina loger, trots utan reklam! Säsongbiljetterna går i en himla fart dom oxå.


Jag vill gärna hitta trubbel i BIF-sfären. Jag är en olyckskorp...
Men när det gäller den nya arenan har jag faen inte lyckats hitta någon! Det verkar ju bli succe´!!!.

(jag tycker ändå ledningen suger=
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
micke: "Säsongbiljetterna går i en himla fart dom oxå. "

Jäkligt intressant med tanke på att de inte bestämt hur sektionsindelningen skall bli ännu...

- Jag vill ha en säsongsbiljett
- Jaha, var?
- ÖH, I arenan...
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
wap.hockeysnack.com
Tycker det är kul att vissa fortfarande spyr galla øver Boorken. När var vi nra ett slutspel senast? Turbelent har det varit och det är det inget snack om. Titta i andras GB vad dom tycker om Brynäs nu. Kan garantera att vid nästa førlust så kommer det att bli ett jävla liv. Fast ni hade ju redan gett upp nr vi låg under serien.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
GävleLasse: Säsongsbiljetterna till sponsorerna kommer vara detsamma (dvs de bästa i arenan) , å dom har redan bokats upp. Gör dig inte löjlig GävleLasse. Du är ju en bright kid.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
micke: Men dessa biljetter är ju inbakade i sponsorpaket så de måste ju ses som en förlust snarare än en vinst. Visst får vi in sponsorpengar, men biljetterna används som morot och kan därför inte säljas till en betalande publik.

Det viktiga när det gäller säsongsbiljetterna är ju försäljningen utöver de som försvinner till sponsorer. Och dessa har inte brjat säljas än. På grund av det jag nämnde förr och av det faktum att biljettpriserna ej heller är satta.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
micke: Kid? *ASG* det var länge sedan jag var en kid...
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
micke: "Jag umgås med flera av dom yngre grabbarna i BIF och inte för att skvallra, men om Boorken är kvar nästa säsong så är inte dom där. Jag tycker Borken är helt OK som har räddat den här säsongen för oss, men det verkar inte vara en man för framtiden. Enbart neg. rep"

Då tycker jag inte att de där yngre killarna ska vara kvar. Om det är egna produkter Du talar om så hoppas jag de förstår att klivet upp i A-truppen (som de ju så hett eftertraktar) inte är en picknick, bör inte vara en picknick. Om det är inköpta ungdomar, t ex från Arboga, så tycker jag att de ska åka tillbara till Arboga om de tycker att regementet är för tufft. Vad hade de väntat sig?

Brynäs ska vara en förening som fasar in duktiga juniorer i elitverksamheten, men ingen ska tro att det är en kryssning på räkmacka genom tillvaron. Life is pain, som Geena Davis säger i "The Long Kiss Goodnight".
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Jompe:
Jag tror inte vi behöver bekymra oss över vad Brynäs 95:or tycker om Boorken...
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
rackham: "Farbror Boork är ju jääätttesträng..."
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Jompe:
Ja, visst är det bra :-)
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
wap.hockeysnack.com
Trots att både styrelse och flertalet spelare ogillar Boork enligt dig så känns det som det finns en harmoni i laget som saknats de senaste säsongerna. Men vad vet jag, jag är ju inte lika tajt med laget och styrelsen som du tycks vara.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Jompe: Ifall vår vän "micke" fortsätter med skvallret så kanske vi får byta trådnamn till: "Micke jagas av Leif Boork".

Fast då har nog ordet "jagas" en helt annan innebörd.
På med riset, Leffe..... :-)
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Huge: Nu visar sig den "verklige" Huge visa sig.. Med fetish å allt ;)
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
micke: Visst är det trist att Boork har förstört klubben genom att ha skapat harmoni i truppen och fått spelarna att ge allting dom har ute på isen oavsett om dom kommer från gärdsgårdserierna eller inte.

Visst är det trist att styrelsen äntligen känner förtroende för en tränare igen.

Visst är det trist att Boorken har lyckats utveckla en junior till ett superlöfte så att t o m med den f.d Brynäs hataren Vikegård tycker att Bäckström borde ha varit med i senaste landslagstruppen i stället för en av sina gamla spelare.

Visst är det trist att Boorken äntligen har börjat att genomföra genarationsskiftet som många har skrikit om tidigare med resultatet att klubben äntligen kan nå slutspel med hungriga orädda spelare

Visst är det trist att spelare återigen börjar känna suget att representera ishockeyklubben Brynäs.

SUCK! Vad man hatar denna Boork som har förstört Brynäs....
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Varför är brynäs ute efter tre stycken allsvenska spelare inför nästa säsong? måste ju hitta nån klasspelare! kan inte bygga upp ett lag på allsvenska spelare å en norsk ju.! :P
Va tror ni om lavins då? drar han eller?
Tycker brynäs kan kolla nu på OS och försöka hitta en till lettisk spelare! lavins är ju lite utstött när han inte fattat språket :/
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
88Lindkvist: Jag tycker att vi ska pröva att övertala Janne Larsson till en comeback!
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Wesley:
haha man kan ju nästan men bara nästan tro du är ironisk i din inlägg nyss ju ;->
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Wesley: Är det verkligen Boork som har utvecklat Bäckström? Boork har gett Bäckström förtroende men mer än så är det väl inte. Precis som med Spets, han har fått förtroende men har utvecklats till nån slags motionsåkare.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
wap.hockeysnack.com
En motionsåkare är en som tar det lungt och slöåker. Och det kan du knappast beskylla Spets för.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
65selander: Det ligger lite i det...men samtidigt så är ha ju norrman och har inte snappat upp den svenska varianten av motionsåkning. Till nästa säsong har han nog lärt sig ;)
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Wesley: Håller helt med dig.man undrar vad som hade hänt med bif om inte boork kommit och rytit till. micke, kom med lite förslag o ideer ngn gång inte bara negativt.Tex nämn fyra klassspelare som sundlöv kan värva
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
micke: "Jag umgås med flera av dom yngre grabbarna i BIF och inte för att skvallra, men om Boorken är kvar nästa säsong så är inte dom där."

De "yngre grabbar" som saknar kontrakt nästa år är Lundström/Morin/Almtorp/Hermansson

Almtorp & Hermansson har Boork plockat hit själv, så jag tror knappast att dom kommer att försvinna. Dessutom är Almtorp en av de spelare som får mycket speltid av Boork.

Lundström & Morin har knappt spelat och är numera skadade båda två. Morin har dessutom J-kontrakt och 1 år kvar i J20-laget.

Vad menar du egentligen? Varför inte sluta skvallra och fabulera ihop egna hemsnickrade "sanningar". Det blir så att säga lite trovärdigare då....
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
GävleLasse: "Men jag kan lova dig att det är ett antal spelare som HELLRE skulle ha en annan tränare men håller tyst för att inte riskera reprisalier."

Så är det säkerligen. Men en tränare skall inte vara kompis med spelarna och "en i gänget". "Kompistränare" har vi haft för många av de senaste säsongerna. Att det finns spelare som hellre vill ha en annan tränare ser jag som något naturligt. Vore väldigt konstigt om en tränare föll samtliga 25 spelare i ett lag i smaken.

Det börjar bli rent i Brynässkutans kölsvin.....

Keep on scrubbin' Leffe!!
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Wesley: Amen!
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
GävleLasse: "Är det verkligen Boork som har utvecklat Bäckström? Boork har gett Bäckström förtroende men mer än så är det väl inte"

Svar: Utan förtroende finns det väll inte någon människa som utvecklas enligt mig och därför tycker jag att Boorken till en ganska stor del har utvecklat Bäckström.

Och om Boorken är så förskräcklig varför väljer Bäckström och t ex Månsson att krita på för ett par år till när dom har fått sina genombrott och lätt skulle kunna gå in i truppen i vilken klubb som helst i ES.

Varför har Molin, Sjödin och DJ fått tillbaks sin spelglädje, inte kan det vara för att dom är skraja för Boorken, näää det måste vara något annat.

Vi har t o m fått några fler landslagspelare efter hans intåg i Brynäs....så så kass kan han inte vara som tränare.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Wesley: Tror att det ä mer som Boorken som person som folk gnäller på honom än hans kunskaper. Han kan även bli den förste på många år som får oss till slutspel också.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Wesley: "Vi har t o m fått några fler landslagspelare efter hans intåg i Brynäs....så så kass kan han inte vara som tränare."

Till ett landslag med några terbud och UTAN några spelare från Frölunda... Ett ganska B-betonat landslag i mina ögon.

Visst har Boork del i Bäckströms utveckling, men den är ytterst liten.

Visst har några spelare ritat på igen, nu vet inte jag om anbuden har haglat för Månsson. Men han trivs i Gävle och har fått förtroendet hos Boork. Så han borde väl vara nöjd.

Att Molin, Sjödin och DJ har fått tillbaka spelglädjen vet jag inte orsaken till men att det skulle bero på Boork tycker jag är ren spekulation...

Slutligen så håller jag med om att Boork har lyft Brynäs till "nästa nivå". Min fråga är snarare om han kan lyfta laget ännu mer. Det är ganska vanligt att "magin" tar slut det andra året när förväntningarna på laget är högre. Då håller det inte att "tona ned" förväntningarna som han gjort i år.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
GävleLasse: Jag tror snarare att byta tränare efter ett år skapar oro hos spelarna, nu är spelarna på rätt väg med Boorken vid rodret och kan säkert lyfta sig ett snäpp till säsongen 2006/2007.

Se på dig själv som idrottare, skulle du vilja byta tränare varje år
och oroas över om du ingår i den nya tränarens planer eller inte?
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
65selander: Du har fullständigt rätt
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
65selander: ja precis jag tycker han har skött jobbet riktigt bra hitills går vi till slutspel så har han verkligen lyckats men folk stör sig nog på hans personlighet
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Wesley: Jag tror mycket väl att Boork fixar ett år till, förutsatt att han vågar satsa på att spetsa till truppen med ett par backar av klass samt en center och nån forward. Absolut så ska han slutföra det han startat i Brynäs.

Men egentligen, hur många av spelarna har haft samma tränare år efter år i truppen? 12 av Brynäs spelare har kommit utifrån så det är inte så många som "bytt tränare år efter år" i Brynäs....

För att man får en ny tränare när man byter klubb är ju rättså normalt.

För att knyta åter till Boork så är det detaljer som jag inte gillar i hans agerande. JAG. Inte Brynäs ledning, spelare eller materialare utan JAG.

Väljer Brynäs att fortsätta med Boork så får jag helt enkelt leva med det och hoppas att det går vägen. Men jag kommer inte att sluta vifta med ett varningens finger heller. Det finns tendenser som inte är bra. Titta på de värvningar som gjorts och vilka spelare som varit tillfrågade. Det är ju inga "big shots" direkt Nikolishin undantagen men där hade nog inte Boork så mycket influenser utan det var Sundlöv.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
GävleLasse:
Det viktiga är att Sundlöv vågar satsa, han har det långsiktiga ansvaret på sin lott. Boork tar en säsong i taget.
Skall vi lyfta behöver Sundlöv satsa redan till 06-07...
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
rackham: Frågan är ju om Sundlöv vågar agera på egen hand eller om han konsulterar Boork och får ett fetnej som svar. Det är ju ingen hemlighet att de flesta "stjärnor" är vana att ha en liten högre "status" än de andra i laget. Detta strider ju helt mot Boorkens tänk. Och jag tror inte att det håller en säsong till med 4 femmor av medelmåttor, sett till elitserien i stort.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Jag hoppas verkligen att lagbygget håller samma ambitionnivå som allt annat som händer i föreningen. Brynäs IF har en målsättning, å det är ju i stort samma målsättning de haft ett par år nu. Att åter bli ett topplag i elitserien. Det blir man inte genom att värva i allsvenskan.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
GävleLasse: Min gissning är att Boork vill att spelarna som finns i truppen just nu ska få sånt själförtroende så att dom inte ska behöva känna att eventuella toppvärvningar kommer som några frälsare.

Kolla hur det gick för MODO när alla deras proffs med Foppa i spetsen kom hem, övriga spelare närmast förlamades.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
Wesley: Kolla du hittade ETT exempel... varför tar du inte upp hur det gick för Frölunda som även de fick in en skara väldigt namnkunniga spelare? Eller timrå, Linköping och Mora. Vad hände med SSK efter sista fönstret förra året? En still undran bara.

Säg inte att du gick på myten som media startade.. De haussade upp stackars modo något fruktansvärt!

Det finns ytterligare en aspekt på det hela. Marknadsvärdet. Tror du publiken kommer i sån utsträckning som kommer att behövas om man inte vågar satsa på kända spelare?

Jag tycker mig skönja en viss fartblindet hos många av "er" som som haussat upp Boork den här säsongen. Är egentligen Boork anledningen till att vi ligger på slutspelsplats? Jag tycker snarare att vi hamnat i den position vi är i nu på grund av andra lags misslyckanden. DIF, SSK, Leksand samt att Timrå blev blåsta på en förstakedja i elfte timmen innan säsongspremiären.
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
GävleLasse: Finns de några intressanta namn från andra sidan östersjön då? du har ju lite koll ibland.. back fynd borde de finnas ju!
Kommentera

Sv: Hägglund jagas av Leif Boork
88Lindkvist: Jag har inte så bra koll på andra sidan Östersjön i nuläget. Men Det är fyra lag som rustar inför en kvalserie just nu, bara två kommer att finnas i ES nästa år. Alltså kommer det att finnas två lag där som säkert inte kommer att ha råd att behålla sina spelare. SSK har redan gått 4 mille back på matchintäkter och jag är övertygad om att de kommer att behöva banta truppen till nästa år, oavsett om de åker ur eller inte. Sen hoppas jag att Sundlöv åker till VM och scoutar spelare.
Kommentera

« · 676805