Brynäs IF

724823 inlägg · 7958 ämnen

HV 71-Brynäs IF

« · 370003 Till forumet


HV 71-Brynäs IF
I morgon vill jag se lite action i båset av vår gode GP, det är dax att visa vem fan det är som bestämmer i båset.Jag tar inte en tappad ledning igen, det är dax att skärpa till sig och knyta ihop slutspelssäcken. Blodsmak i munnen efter varje byte är det som gäller. FULL FART FRAMÅT O HÅLL TÄTT BAKÅT!!!!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues:
Jag vill oxå se det händer saker i båset , men betvivlar starkt det kommer ske nått i båset synd nog
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Och hur skall GP visa det ? tappad ledn ? näe,dom kommer aldrig att ha den.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Ska Brynäs ha ett uns av chans i morron måste dom spela extremt defensivt och sätta de kontringschanser dom får.Mycket hänger som vanligt på Korhonen.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
sylf: Näe, men vi har en pinne när matchen börjar. Den ska vi fan inte behöva tappa. Om Brynäs bara spelar med alla tillgängliga juniorer, bänkar Anger och Soling och, vid behov, Molin, Kupan, Björck och Vello, låter alla spela lika mycket men toppar när det är läge, spelar stenhårt aggressivt men undviker utvisningar, skjuter i alla lägen men inte för ofta, stöter högt upp i banan och går aldrig bort sej, långa uppspel men aldrig några indianare, ger järnet från början men har krafter i slutet, låter adrenalinet pumpa och håller huvet kallt. Men framförallt - se till att Gunnars lapp får text i stället för bilder.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Lilljanne: Funkar din taktik förlorar vi aldrig mer :-)
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Tänk om vi Brynäs-fans kunde få bli lite positivt överraskade och få en oväntad seger. Men det är bara att glömma. Det blir torsk som vanligt. Brynäs a-lag har överraskat oss en gång den här säsongen (positivt). Det var i 2 perioder mot fbk i omgång 4. Hoppet vi kan leva på är att jag inte kan vara på plats i kyrkan, för när jag är på plats brukar det alltid bli stryk mot Jerusalem.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Hallå!
Näe nån vinst kommer inte på fråga imorrn när det e HV71 som motståndare!
dom kommer förlora men dom kan bjuda upp till kamp...
Smälla på i varje byte och ge allt!!!
Kan inte visa sej för snäll, då vinner man inget!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Nu är Micke Lind skadad också. Det kanske kan få någon annan att ta lite ansvar och vakna till. Fyra kedjor mot hv och Jocke i kassen, Östlund ska spela också.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Makkan: Ja vad säger man, allt mer än en förlust i morgon är vinst!
HV borta är ingen lek samtidigt när vi har många borta.

Så vi får hoppas att dom andra lagen också gör sitt mot lagen bakom oss!

Skall bli intressant och se om Lundström pallar trycket i morgon men då gäller det även att backarna hjälper till lite så att dom inte står och dräller.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Kan inte påstå att jag tror på Lundström. Blir kanske 8 mål i baken. Han kanske inte tycker det bli kul om motståndarna psykar honom...
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
fd: Är nog psykiskt mer stabil än t.ex. Asplund var/är, hur går det för honom förresten?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Hela laguppställningen enligt hemsidan.

Joakim Lundström (Markus Korhonen)

1:a Niklas Anger, Tommi Miettinen, Björn Danielsson
Vello Laitinen, Daniel Johansson

2:a Patrik Rönnqvist, Ove Molin, Nicklas Danielsson
Tommy Sjödin, Mattias Karlsson

3:e Peter Nylander, Jakob Johansson, Simon Östlund
Jesper Björk, Adam Andersson

4:e Jonas Soling, Carl-Johan Eriksson, Henrik Malmström
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
lindberg: Ja en helt klart spännande laguppställning, upp till bevis nu för dem som skall vara vår framtid. Vi har ju inget att förlora.


Fullt skägg som gäller hela fajten!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Som GP säger på hemsidan; "-- Ja. Jocke i buren, rena rama muren, avslutar Gunnar med ett leende"
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
lindberg: 7 av 19 på plan är junisar - eller under 21 i varje fall.

Ja, nu får vi som vi ville, alla som tjatat om att ge juniorerna en chans. Ändå har Gunnar P blandat unga och rutinerade spelare - så det ska bli spännande att se hur det här går.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
westerlind: Tyvärr så brakar det åt skogen i kväll!

Pessimist nej men realist!

Brynäs överraska mig!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
westerlind: Helt klart en intressant uppställning. Kul att ungdomarna verkligen får vara med och spela och är det några som ska kunna överraska så är det just de.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Ford Prefect: Mina förhoppningar inför kvällens match kan bara beskrivas som manligt behärskade. Visst är det kul att juniorerna får komma fram, om än som vikarier. De har en chans att visa upp sig. Det kommer att krävas tre perioders intensivt arbete och intensivt skridskoåkande om vi ska kunna störa HV. Omöjligt är det inte--om LIF klarade det härförleden borde vi ha en minst lika bra chans--men det blir banne mig inte lätt.

Linds skada kunde inte kommit vid en värre tidpunkt. Han har visserligen inte producerat lika mycket som i början på säsongen, men han är en otroligt viktig spelare.

Soling, Ericsson och Malmström i fjärdelinen; misstänker att GP kommer att använda den kedjan ganska sparsamt. Malmström borde kanske spelat i en mer central femma.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Jompe: Ang. fjärdekedjan så tror jag nog att det är större chans att den används när Soling och Malmström spelar med Ericsson. Ericsson har inte riktigt fysiken ännu för elitserien och var stundtals mot Djurgården vimsig i egen zon. Kan behöva stora kämpande killar med sig. Spår dock att han som i matchen mot Djurgården inte kommer att få ta en enda tekning i egen zon.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
96 Artisten: Jag delar helt Din bedömning av Ericsson. Han är fortfarande för liten och klen för elitserien men är en klart lovande talang. Jag trodde möjligen att GP tänkte köra med Soling och Malmström som ett extra par ytterforwards. Det är möjligt att han kör med hela kedjan och att Soiling och Malmström ska kompensera för den lille Ericsson.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
p j davydjoos: Svarar väl mig själv.
Asplund hamnade alltså 7:a i Allsvenskan Norra, av 14 st ordinarie(räknas nog i antal matcher, då nåt lag, bla Nyköping hade två målvakter med) i räddningsprocent, 6:a i insläppta mål/match i snitt.

Inte vidare bra, för en målvakt som varit 1:a målvakt i ES.
Men, en målvakt är ju som bäst runt 30, så kanske Asplund får sin stabilitet om några år...

Nu till Brynäs, tror faktiskt att vi har en chans, för en gångs skull har vi hungriga killar i alla formationer, förutom möjligtvis 1:a, som väl ska vara ryggraden ikväll... Så, jag tror(hoppas/vill) att det blir mkt kämpa över hela isen, hela matchen, bortaspel med kontringar och säker defensiv som grund, rulla runt på fyra kedjor för att spara krafter och ge istid åt alla, fram till ev. toppning efter halva 3:e, samt att junisarna visar framfötterna, att Östlund hänger nån kasse osv... Oj, vad positiv jag blev nu...
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
p j davydjoos: hv har ju släppt in en hel del nu på slutet. Vi får hoppas att han inte har spikat igen. Kul att Lundqvist ska stå emot Hv ikväll. Det känns som att det är lite kniven på halsen för Bif. Jag har hävdat hela säsongen att Bif kommer att spela slutspel , nu ligger dom på 8:de plats och det innebär att dom inte får förlora så mycket mer. Då går dom andra lagen om.
Och jag som ser framemot att få gå på slutspelshockey.
Nu får vi ta en match i taget och hoppas på det bästa.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
fd: Är du puppig än för att Jocke kivades lite med norrena ? Ha Ha Ha. Det var visst svårt att glömma. Ha Ha Ha.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Makkan: Ja, undrar vem det är som har svårt med psyket, Norrena tydligen ;-)
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Det är lite typiskt att junisarna får spela nu när laget är som mest utsatt. Många är vi som har viljat se junisarna på plan långt tidigare på säsongen, när vi varit på lite säkrare mark. Men nu har Gunnar blivit tvingad att spela med dom pga alla skador. Så nu blir än större press på våra talanger. Tyvärr.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Makkan: Eller så ser dom det som en chans i en match vi inte förväntas vinna, och gör allt för att ta chansen och visa vad dom kan, att dom kan kriga järnet och göra sitt bästa i alla lägen, spela enkelt, för att kompensera sin brist på rutin i dessa sammanhang. Värre om det varit en match mot ett bottenlag, eller bättre, beror helt och hållet på hur spelarna själva tacklar situationen... Tror på junisarna, helt klart, bara dom ges chansen lite mer frekvent så kan dom utvecklas också...
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
p j davydjoos: Jo jag hoppas och tror på att våra junisar kommer bli ledande spelare i framtiden. Synd bara att GP inte har spelat in ett flertal av dom tidigare på säsongen. Men nu får dom chansen när GP inte har några andra val. Det är lite typiskt. Junisarna hade haft betydligt större chans om dom fått spela regelbundet tidigare på säsongen. Eller lek med tanken att vi spöar hv ikväll och nästa match är alla (gamla) spelare hela och friska, så tror jag inte att junisarna får fortsatt förtroende. Utan GP låter nog dom gamla uvarna få ta sina gamla platser.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Makkan: tyvärr, men han kanske vågar blanda mer och fortsätta köra 4 kedjor om det skulle funka skitbra ikväll... Men, man vet aldrig... Hoppas att dom gör bra ifrån sig, och ger GP huvudbry iallafall inför dom matcher då laget är skadefritt(förutom Cassel, Kyrö och P3)...
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Vi håller en extra tumme för dom här ungtupparna ikväll.

Joakim Lundström 1984 186cm 85kg
Adam Andersson 1983 181cm 82kg
Mattias Karlsson 1985 187cm 88kg
Patrik Rönnqvist 1984 187cm 87kg
Nicklas Danielsson 1984 184cm 76kg
Simon Östlund 1983 180cm 86kg
Carl-Johan Eriksson 1985 173cm 73kg

Givetvis håller vi tummarna för hela laget, men det skulle vara extra roligt om ungtupparna lyckas.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
maria29: Va? Ska Lundqvist stå? När skrev han på? :P
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Saxat från SvenskaFans....

Brynäs-spelare till Örebro - Mattias Karlsson från Brynäs anslöt till truppen tidigare under dagen (2004-01-12 22:40).

Se Länk.....

Men det stämmer väl inte riktigt ? Om mattias ska spela mot hv ikväll eller ?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Makkan: Visst ska Karlsson spela ikväll. Vi har kontrakt med honom hela säsongen enligt Brynäs hemsida.

Det är väl inte riktigt läge att börja farma ut eller trada spelare nu, för att uttrycka sig försiktigt.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Jompe: Jo kontrakt har vi med Mattias, men frågan är om Örebro har lånat honom eller inte ? Men lånet kanske gäller först efter hv-matchen.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Makkan: Ja, förhoppningsvis gäller det efter HV. Men vi är ju inte i en situation att låna ut spelare just nu med den skadelista vi har och när vi är mitt uppe i en tung och viktig del av säsongen. Vi måste kunna täcka upp för skadade spelare och för att kunna gå runt på mycket folk. På backsidan har vi Kupan, P3 och Cassel borta. Att i ett sådant läge låna ut Karlsson låter ju bara dumt.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Jompe: Jo, men Kupan är snart tillbaka och då har vi 7 backar. Med 7 backar brukar aldrig GP spela. Utlåningen kan avbrytas när det passar Brynäs fram till 31 januari. Då måste ett beslut ha tagits om Mattias ska spela i Brynäs eller örebro resten av säsongen.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Makkan:
Hörredu Makkan jag tror det är dags för dig att sluta älta matchen!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Makkan:Man måste få ifrågasätta moralen i BIF. Mot DIF var man heta ända tills det blev en motgång(Solings 5 min), efter det är det som bortblåst med undantag av Sjödin.Detta var dock inte första gången en match har den utvecklingen för BIF.

Mot DIF verkar det som om tränarna inte har talat om eller lyckats övertyga spelarna att motståndarna kommer att ändra på nått när dom ligger under med 2-0.Man bara gick ut i 2:a och trodde att det löser sig, men det verkar som om nödbromsen slår till hos BIF bara för man har gjort 2 mål.
Hur många matcher iår har vi gjort mer än 3 mål, inte många iallafall(orkar inte göra research)?

Med dagens laguppställning är det bara att försöka hålla siffrorna nere och som vanligt lägga lika mycket intresse på bakomvarande lag.Man tittar så mycket bakåt(i bästa fall) när man håller på Brynäs att man har kronisk nackspärr, men det är ju vardagen för oss tappra Brynäsanhängare.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
aphac: Vinst i dag och jag hjular till Uppsala! Trist med skador och xtra trist när man har en så tunn trupp. Hoppas junisarna tar chansen och kämpar till 300%. Några skitmal och grishockey synd att man ska behöva tro att det är enda chansen till seger men så är det. Smurfkedjans tid är sedan länge förbi.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Lunkan:Nylander och Rönnqvist såg inte bra ut mot DIF.Känns bara fjantigt att ta med Östlund med tanke på att han inte spelat många min ES iår.
Man borde spela på 3 femmor idag och låta resten sitta för att åtminstone försöka ta nån pinne. Att köra runt på allt folk där vissa inte har ES-tempo verkar allt allt annat än klokt.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
aphac: Ere inte det Gp har gjort hela säsongen?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
aphac: Nyllet och Rönnqvist kanske hade en dålig dag, vad vet jag. Tydligen har även en del skribenter dåliga dagar...
Att ifrågasätta moralen hos spelarna i förrgår är helt enkelt oförskämt, på gränsen till ärekränkning. Kämpandet och glöden var det inget fel på, det är detta som kallas moral. Att kunnandet inte riktigt räckte till är en annan femma.
Tycker att GP gör rätt som går runt på mer folk. Denna match är ingen måstevinnahistoria, om man jämför med de matcher vi har framför oss.
Bättre att spara lite kraft och koncentrera oss på dessa fighter. Kan kanske låta som om man inte vill vinna, men nöden har ingen lag i detta läge. Tror att junisarna kommer att göra bra ifrån sig med förhoppningsvis lite god hjälp av en smula underskattning från HV:s sida......
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
aphac: Rykten gör gällande att en ny center är på gång om inte Linds skada är av god natur.Förmodligen en sån center man kan köpa på pressbyrån,vi får väl se vad pengarna räcker till.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
sylf: Pengarna i våras räckte iaf till Kupan, Björck, Korhonen, Lind, Cassel och Malmström. Missnöjd med dessa?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Det var väl inte det saken gällde ??!! Frågan är väl hur mycket pengar dom har nu.Ska vi resonera så,så var jag nöjd med Tigern,Salming,Näslund och Sandström också.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
sylf: Vad har Lind fått för skada?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Tikfanz: Armbåge tydligen.
Kommentera


Sv: HV 71-Brynäs IF
Hong Kong: Muskelskadan stämde ju i alla fall, tänk om journalisten kunde slutresultatet också.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Snart dags för en spännande fajt, tar junisarna chansen att bevisa för GP att de är värda mer än att värma bänk? Hoppas det!


Forza nya unga Brynäs!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
sylf: Om jag uppfattat det hela rätt så ifrågasatte du kvalitén på en ny ev center, med tanke på att vi har dålig ekonomi.
Jag menar att SK skaffade de spelare jag räknade upp, tack vare bra fingertoppskänsla och god scouting fastän ekonomin var skral.
Vad är det som säger SK inte kan upprepa bedriften med en ev ny center?
Även om man går till pressbyrån kan man mao få en bra spelare.
Kommentera

« · 370003