Brynäs IF

724809 inlägg · 7958 ämnen

HV 71-Brynäs IF

373540 · » Till forumet


Sv: HV 71-Brynäs IF
A_x_e_l: Vi får hoppas på 3p men det blir rejält tufft tror jag, men man ska aldrig säga aldrig
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Vem var det som teckade mot Hv när Lind var borta?
Gick runt på olika eller var det någon speciell teckare?
Ikväll Blir det 3 poäng!!!!!!!!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
p j davydjoos: Som jag sa, man måste isf skilja på matchanalys och annan analys.
En matchanalys baserad på andrahandsuppgifter måste självklart tas med en nypa salt. I många fall här på sidan med en hel skeppslast... :-)
Dessutom är väl en analys i de flesta fall en subjektiv sak, så jag förstår egentligen inte i vad problemet ligger.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Men, inte kan du säga att en andrahands matchanalys är något att lita på? Jag, personligen kan ta till mig av vad någon som sett matchen sagt, men med en liten nypa salt, men att därifrån analysera matchen efter vad den personen har sagt är ju lite som att ha dubbelt så mkt hö i höstacken så att nålen blir svårare att hitta... Alltså, för att kunna göra en trovärdig analys av något så ska man grunda det på sina egna intryck, alltså, se matchen man analyserar, annars gör man sig oseriös i andras ögon.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Prosten: Det finns några till där man inte varit riktigt på tårna om man tittar bakåt.
Vilken sorts analys talar du om?
Om det skulle vara ett trovärdighetsproblem, då har nog de flesta samma problem skulle jag tro. Andrahandsuppgifter har vi väl mer eller mindre allihop genom Sportradion, webbradion och tidningar t.ex.
Om du menar att man måste ha förstahandsuppgifter (se match live )för att kunna göra en trovärdig matchanalys till exempel, tycker jag inte det stämmer riktigt. Ber du åskådarna att göra en analys efter matchen är jag säker på att du kommer att få en del olika resultat.
Alla övriga analyser går väl att göra trots andrahandsuppgifter, förutsatt att uppgifterna stämmer.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Prosten: VF borta 2-6 och 0-4,TIK hemma 0-3 och 0-4 kan ju inte heller räknas in i historieböckerna som de bästa laget gjort.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge:
Leksand-Brynäs 6-2 känns väl inte direkt som någon helgjuten insatts heller.
Sen får du väl hålla med om att det finns ett trovärdighetsproblem i att du ALLTID bygger dina analyser på andrahandsuppgifter.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Som jag ser det endast 2 riktigt dåliga insatser:
MoDo borta 1-4 samt LHC hemma 2-7.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: 2-5 segern mot Timrå den 21/10 samt 2-1 segern mot HV71 den 25/10 var 2 riktigt bra matcher. Din tur!!!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: När jag är besviken på laget kontaterar jag bara att spelarna själva med säkerhet också är besvikna. Det finns en drös med supportrar som alltid talar om hur dåliga dom är i dessa lägen (och tyvärr också i andra lägen).
Det jag dock mest hänger upp mig på är de dystekvistar som helt saknar sinne för nyanser. Har man förlorat, då är man värdelösa. Punkt slut. Att man kan ha gjort en bra match trots förlust finns inte i dessas sinnevärld.
Du undrade när Brynäs gjort en dålig match, enligt mig.
Får väl bolla tillbaka frågan och undrar:

När gjorde Brynäs en bra match enligt dig?
Läser man dina inlägg verkar det inte så.....
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Rätt kul att läsa ditt ilägg. varför undrar du? Jo jag lyssnade på radion igår (jobbade kväll). Och hörde till min stora bedrövelse hur det gick. 5-1 till Hv den är inte accepabelt. Och mitt i besvikelsen så kom den här frågan upp om GP verkligen är en sån bra tränare när allt ska till. Han är ju definitivt inte som de flesta andra i båset som ryter och skäller. Vad jag ville komma till är att jag håller med dig.
Nu har BIF hamnat där jag hoppats att vi inte skulle göra. Och det är väl första gången sedan den här säsongen startade. Nu är jag ytterst tveksam till hur detta ska sluta.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
magoo70: Inställningen har det tyvärr varit fel på i måååååånga matcher den här säsongen och var det beror på tvistar dom lärde. Visst fan är det oroväckande när matcherna gäller så mycket o det saknas inställning o hjärta. Gp har ett helvetiskt ansvar när det gäller inställnings frågan anser jag, det är han som styr skeppet och som ska se till att det helt kommer i hamn, tyvärr så har han enligt mig misslyckas med inställningsbiten. Tänk om GP kunde visa lite jävlarenamma i båset någon gång och visa vem fan det är som bestämmer, han är för mycket kompis med killarna och det är inte bra.Visst ska man ha en bra relation till sina spelare men när det blåser snålt så är det coachen som bestämmer vilket jag betvivlar vad gäller Brynäs och GP.Tror att dom äldre spelarna har för mycket att säga till om.När coachen talar då håller man käften oavsett om du heter, Andersson, Karlsson, Molin, Anger eller Sjödin.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Clarence: Brynäs och Linköping var jämndåliga ifjol, båda var på jakt efter Jussi Tarvainen. LHC erbjöd han en bättre lön och han verkar verkligen göra skäl för den. 5 poäng igår (3 mål+ 2 ass).

Förlusten igår var väl väntad men oroväckande att Jocke tycker att det är fel på inställningen då han sade "- Visst har vi många skador men vi ska ändå kunna spela enkelt och hårt. Vi tar inte riktigt vårt ansvar, sade han."

Mot Luleå vore det skönt med en vinst men känslan är att det kommer att bli en minst lika jobbig fajt som igår mot HV. Personligen tycker jag Jocke borde få en match till i benen nu när han var BIF´s bäste spelare igår.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Saxat från Aftonbladet: Efter urladdningen mot Frölunda i lördags blev detta en lugn historia, och Brynäs var så DÅLIGT att HV med lite ansträngning kunde ha vunnit med riktigt stora siffror.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Håller med dig Jompe (som vanligt..). De kommande 3-4 matcherna avgör Brynäs slutspelsöde.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Börjar GPs taktik ta ut sin rätt frågar man sig ? Brynäs har länge kompenserat en relativt tunn trupp med frekvens och intensitet enligt konceptet att motivation skall slå klass.
Likaså har fokus hela tiden varit på att stabilt försvarsspel och visst det har varit bättre än förra året men….
När motivationen och självförtroendet sjunker efter uddamålsförlust på uddamålsförlust kryddat med ett antal skador så ser laget lika ihåligt ut som en schweizerost.
Klass börjar slå intensitet som sig bör i längden.
Försvarsspelet är tuffare och mer disciplinerat i år, värvningarna har varit inriktade på stora, tuffa backar som kan hålla rent framför mål. Med resultatet att vi i år, med ett par undantag, står utan spelskickliga backar som kan bidra till ett kreativt anfallsspel.
Likaså verkar inriktningen för forwards vara att kunna försvara sig bra snarare än att anfalla.
Resultatet blir att Brynäs i snitt gör drygt 2 mål per match, vilket säkert är sämre än vad fotbollslaget presterar, pinsamt var ordet. Målet får inte vara att släppa in så lite mål som möjligt, målet är att göra fler än motståndaren.
För att sticka ut hakan så vill jag också, till skillnad från många andra på denna sida, påstå att vi INTE saknar målskyttar. Snarast är det så att GP inte låter dessa spelare bli skyttekungar utan det är grythundar som gäller i år. Grythundarnas uppgift i jaktens värld är att jaga fram bytet/målchansen så att jägaren/skyttekungen kan avsluta, inte att de själva skall göra det….
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Vikarierande målvakten Joakim Lundström var kritisk mot sig själv och sina medspelare - Visst har vi många skador men vi ska ändå kunna spela enkelt och hårt.Vi tar inte riktigt vårt ansvar, sade han. Men vad vet han, han är ju bara junior och har inte spelat hockey så länge än eller vad säger du?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Man kan väl hoppas...men ifjolhade vi ju INTE en sån drös med skadade - varav 2 har säsongs-avslutat, Svartvadet den kanske bäste.
Nää, kommer bli Gävligt tungt nu, några matcher. Man får hoppas flera återkommit i spel den 20 o 29:e.
Glädjande är väl att Riksman spelar stabilt just nu.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
zigge: På torsdag kan det vara tvärt om. Det går fort i den här branschen och det är ju bara 8 pinnar mellan 7:an och 12:an.
Ni gjorde ju tydligen en repris idag på fjolårets insats i Göteborg.
Då var ni också på väg ner under strecket vill jag minnas, men vann väl därnere och sedan gick det bara uppåt.
Samma sak i år igen?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Vad gör du när du blir förbannad(om nu det är möjligt) på Brynäs? När gör Brynäs dåliga matcher, har dom någon gång gjort en dålig match enligt dig, för att om man läser dina inlägg efter förluster så verkar det inte så??
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Här är det ju frågan om tycke och smak, så vi kommer nog inte så mkt längre i saken.
JAG och säkert många fler tycker att nämnda sätt att verbalt stötta sitt lag är bedrövligt. En del tycker annorlunda och föredrar invektiv och diverse andra moralhöjande uttryck som stöttning.

Ja, vad kallar man dessa supportrar?

"s.k supporter" kanske....?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Nej inte behöver man skriva så mycket negativt men många känner nog en frustration över att spelet helt har försvunnit. I nådens år 2004 är det mycket som står på spel och det vore konstigt om inte folk som brinner för Brynäs känner stressen.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Om vissa supportrars verbala stöd är bedrövligt, vad kallar du då dessa supportrar, eftersom dom har mage att kalla sig för supportrar??
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Inte kan väl VLP få fortsätta nästa säsong? lr vad tror du?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Förutom att sitta här på SpS och försöka bringa reda i alla monumentalt negativa svart- eller vittinlägg och få lite nyans i debatten så gör jag väl som de flesta supportrar gör skulle jag tro:
Går på en och annan match när tillfälle ges, inte bara brynäsmatcher.
Eftersom du tydligen inte läste mitt tidigare inlägg ordentligt får du här en uppdatering:
OBS! Jag kritiserade enbart många supportrars verbala s.k "stöd", när det går tungt.
Dessutom har jag inte kallat ngn person för bedrövlig. Det är företeelsen i sig som jag tycker är bedrövlig. Och det är jag nog inte ensam om att tycka....
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Visst har Brynäs skador men det har Modo också, men lik förbannat så vinner dom mot svenska mästarna på borta is och det är mycket imponerande, MIF slår Djurgården och SSK slår FBK också imponerande. Lind lär nog inte vara tebax på ett tag så nu är det dax att få sponsorerna att skicka in lite deg så att vi kan förstärka med 2 forwards o 1 back av klass. Dax att visa om man är man eller mus.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Efter uppehållet för Kalle Anka cup så har det gått käpprätt åt skogen. Hade inte lagen under förlorat då så hade vi legat under strecket för länge sedan.

Ny match på torsdag och då vill jag se taggade spelare på plan och förhoppningsvis skrämma upp några från sjuksängen också!

Vi måste ha poäng på torsdag kosta vad vill!

Måste väl för ärlighetens skull berömma Jocke lite ändå för matchen i kväll men vill dock se Korhonen i mål ändå på torsdag!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Alisandali: Visst har vi allt i egna händer, men tyvärr så tar dom inte vara på chanserna och det kommer att stå oss så in i helvete dyrt.Hoppas att jag för en gångs skull har fel .-))
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Jahaja, så var vi ovanför, o Ni under strecket.
Större under från ovan har skett.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Och du kommer med samma slingrande svar som vanligt, svara på mina frågor istället???
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
70 Rodrigues: Du kommer med samma standardsvar varje gång på dessa påståenden. Det hedrar dig att du ställer upp för laget som du gör. Jag är bara så förvånad att man som hängiven supporter verbalt visar sitt stöd på det sätt som många s.k supportrar gör.
Det är det enda jag aldrig riktigt kan begripa.

10 sek in i matchen: "Undrar när 0-1 kommer?"
"Djävla sopor!!"

Du vet, den sortens peppande kommentarer som varje spelare älskar att höra, speciellt när det går tungt....
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Supporter?? Vad gör du för Brynäs förutom att sitta här och vara orealistisk och komma med bortförklaringar efter varje förlust? Visst är det många inkl jag själv som gnäller och blir mer än förbannade när dom gång på gång åker på stryk. Du räknar väl in mig i kategorin begravningsbranschen men till skillnad från dig så åker jag iaf och ser o stöttar Brynäs på plats åtskilligt mer än vad du gör per säsong. Har du sprungit omkring i Gavlerinken och samlat in pengar till Brynäs, hur många matcher förutom i Globen o i Scaniarinken ser du live, hur många supporterresor har du varit med på, hur många hemmamatcher har du sett i år? Undrar vem fan det är som är bedrövlig egentligen???
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Clarence: Alltid lika kul att ta del av Dina tjurrusningar genom vidöppna dörrar. Det är väl tämligen självklart att pengar och spelarsatsningar är vad som krävs för att hockeylag ska vara framgångsrika år 2004. Det är full bricka i floskelbingo, Clarence.

Den här säsongen handlar om överlevnad, det har nog alla någorlunda insiktsfulla bedömare redan fattat. Vi har att försöka räta upp en misskött ekonomi, modernisera organisationen och vända hela skutan. Kan vi göra det till siste april utan kvalspel ska vi vara nöjda. I så fall har vi rätat upp ett underskott på sex mille under en säsong.

Dagens nederlag svider i skinnet på oss allihop, inbilla er inget annat. Men HV är ett lag vi kan förlora mot. Nästa match, som också är svår, måste vi vinna. Vi har inte råd med fler hedersamma förluster (nej, jag menar inte att dagens förlust ingår i den kategorin).
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Bra sagt Huge . Det är alldeles för tidigt att "kasta in yxan nu"
många poäng att spela om .Stötta BIF nu när dom behöver er som bäst .Mitt LIF ligger just nu på kvalplats och jag spyr INTE galla över laget för det , vi har fortfarande allt i "egna händer "som också Brynäs har.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Beezer: Brynäs och Linköping var ungefär jämnstarka för ett år sedan. Hur styrkeförhållandena ser ut idag är det bara att ta sig en titt i tabellen för att få veta. Där ser man också resultatet av vad som måste till för att år 2004 bli en vinnande klubb: pengar och spelarsatsningar!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Clarence: "Brynäs hade förlorat även om matchen gällt en elitserie-biljett, ingen ska inbilla sig nåt annat."

Alltid lika härligt att höra dina dödgrävarresonemang.
Kan man inte spy galla efter senaste matchen så kan man ju alltid plocka fram ngt ur arkiven.
Nu gäller detta inte enbart dig, du har fler kollegor i begravningsbranschen som skall ta åt sig.
Det frossas hejvilt i invektiv och nedsättande omdömen när det går tungt. Börjar tro att flera verkligen önskar att det skall gå åt pipan.
Bedrövligt är bara förnamnet.
Och så har man mage att kalla sig för supporter.....
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
En stor anledning till att Brynäs ligger där dom ligger är att dom bara har vunnit 10 av 18 hemmamatcher. Det är åthelvete för dåligt.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Clarence: Nej,det kan bli lurigt värre - ifjol hade Brynäs en uppåtgående formkurva sett över hela säsongen. Vart den pekar i år efter den fina starten tror jag de flesta vet.......
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Lilljanne: Problemet är att inga juniorer är vuxna uppgiften fast alla verkar tro det.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Visste att du skulle komma med det där. Brynäs hade förlorat även om matchen gällt en elitserie-biljett, ingen ska inbilla sig nåt annat. Bävar för såna vinna-eller-försvinnamatcher den här vintern. Inte en chans att det går vägen.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
65Selander:
Lugn gubben, även om ni skulle hamna där så kan faan inget lag underifrån klara att gå upp denna säsong.

Se det positivt, det kanske blir mycket folk på läktarna iaf ;-)

Its not over yet..
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Prosten: Ja vad säger man...
MoDo vinner på sd, MIF, vinner, SSK vinner konstigt att inte LIF vann också för att förgylla kvällen!

Tung kväll och inte blir det lättare mot LHF på torsdag heller!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Undrar om hjärtat pallar en hel kvalserie till.....
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Huge: Det är rätt! Det finns alltid en snygg vinkel att se verkligheten i.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Clarence: "Huge: Du har kanske lyckats med det vi andra försökt - att förtränga den tvåsiffriga förnedringen där uppe i kvalserien..."

Och hur mycket gällde den matchen?
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
4 poäng till kvalserien.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Clarence: Ja det är jävligt jobbigt att nästan alltid få känna besvikelse när Brynäs spelar. Men så är idrotten.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
TACK!! Kahnberg...första straffmissen i år!
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Makkan: Nu är det bara att pumpa in lite fler juniorer så tar vi lappskojs på torsdag. Känns jäääääääävligt inspirerande att vänta på nästa omgång.
Kommentera

Sv: HV 71-Brynäs IF
Lilljanne: Hv är bara 4 poäng efter Färjestad nu...hoppas verkligen Hv går om!
Kommentera

373540 · »