Brynäs IF

724823 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #372046

Sv: HV 71-Brynäs IF
Börjar GPs taktik ta ut sin rätt frågar man sig ? Brynäs har länge kompenserat en relativt tunn trupp med frekvens och intensitet enligt konceptet att motivation skall slå klass.
Likaså har fokus hela tiden varit på att stabilt försvarsspel och visst det har varit bättre än förra året men….
När motivationen och självförtroendet sjunker efter uddamålsförlust på uddamålsförlust kryddat med ett antal skador så ser laget lika ihåligt ut som en schweizerost.
Klass börjar slå intensitet som sig bör i längden.
Försvarsspelet är tuffare och mer disciplinerat i år, värvningarna har varit inriktade på stora, tuffa backar som kan hålla rent framför mål. Med resultatet att vi i år, med ett par undantag, står utan spelskickliga backar som kan bidra till ett kreativt anfallsspel.
Likaså verkar inriktningen för forwards vara att kunna försvara sig bra snarare än att anfalla.
Resultatet blir att Brynäs i snitt gör drygt 2 mål per match, vilket säkert är sämre än vad fotbollslaget presterar, pinsamt var ordet. Målet får inte vara att släppa in så lite mål som möjligt, målet är att göra fler än motståndaren.
För att sticka ut hakan så vill jag också, till skillnad från många andra på denna sida, påstå att vi INTE saknar målskyttar. Snarast är det så att GP inte låter dessa spelare bli skyttekungar utan det är grythundar som gäller i år. Grythundarnas uppgift i jaktens värld är att jaga fram bytet/målchansen så att jägaren/skyttekungen kan avsluta, inte att de själva skall göra det….
Kommentera