Brynäs IF

725301 inlägg · 7959 ämnen

Inför omstarten

156738 · » Till forumet


Sv: Inför omstarten
Huge: Undrar vem det är som är "blind"? Egentligen? Nej, Brynäs har ALDRIG spelat bra hockey hittills i årets elitserie. Så sant, så sant! Hade inte Brynäs 11 poäng utan 21 eller ännu hellre 31 poäng, då skulle man göra juniorerna rättvisa med att få spela. Inte i detta negativa, utsatta läge. Det kan ingen få mej att tycka.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jompe:
Nej, kvalserie skall det inte behöva bli. Men man gör nog klokt i att fokusera på det egna SPELET istället för att stirra på poängläget och tabellpositionen.
TÅLAMOD!!
Det finns tillräckliga kvaliteter i laget, om man nyttjar de på rätt sätt, för att tom ta sig till slutspel...
Men då måste allt gå som på räls.

Djoos är väl inte känd för att vara defensivens mästare i och för sig, men han kommer däremot att saknas i anfallsspelet och mest av allt i power-play!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
claesw: Spänning = jämt,tufft,intensivt,mm.mm.Serien är säkert jämn,men inte där nere där Brynäs simmar omkring.Hur ska jag till 100% kunna tro att det är klart med kval ? så länge det finns en teoretisk chans så kan det ju aldrig bli 100%.Och hurvida du tycker jag skall byta lag skiter jag fullständigt i.Du säger att 99 % här vill att Brynäs ska förstärka laget med nåra spelare.Ja,än sen då,det dom visat hitills har ju inte visat nåt annat än att det behövs.Du visar även upp 2 st femmor som du tycker är skitbra.OK,på papperet är dom det,men i verkligheten då ? och sen när räcker det med 2 femmor för att vinna en match ?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
gordo:
Jag håller med dig, men en del "seriösa" debattörer finns bara här när de kan gotta sig åt en förlust...Jag tror vi kan glömma att matchen blir jämn tyvärr..Utan Janne, Djoos, Louvi- nej!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
claesw: Dom kanske har ett arbetsliv utanför HS!!Givetvis hoppas vi alla på seger men det blir nog svårt just ikväll,men om den nu kommer ikväll vore det en positiv överraskning o det har vi inte haft så gott som något i höst!!! På lördag däremot är en vinst ett måste om det ska vända någon gång!!Denna sargade skuta!!!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jag säger inte at Du hade fel angående Esko, gordo. Utan att ta ställning till hans kvaliteter och med facit i hand kan det ifrågasättas om inte klubben tänkte fel när man tog in honom eftersom hans spelsystem var inkompatibelt med spelarnas. Och det är sant att vi ska skilja mellan kortsiktiga och långsiktiga problem.

Jag tror vi klarar oss från kvalserie. En målsättning som rimmar illa med de förhoppningar man hade efter försäsongen, men nu är det ju som det är. Jag tror att lag som Leksand, Timrå, SSK, kanske också Linköping och Luleå kommer att bli rätt enkla motstånd när vi väl får harmoni i spelet OCH någon förstärkning i truppen. Med Djoos borta kan det bli allmänhetens åkning i försvarszonen om vi inte får in någon förstärkning rätt snart.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
claesw:
Ja, de lite mer seriösa debattörerna verkar dygnet runt och året runt...
Blir inte alls förvånad om tigrarna gör en strong insats ikväll efter uppladdningen from Modo-matchen, medan FBK:s motor hackar på tre cylindrar fortfarande!

Några billiga mål på Heimo Wallin så blir det match!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
gordo: Var är alla debattörer?? Laddar förmodligen efter kvällens efter-matchen-sågningar av laget?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jompe:
Det är ganska enkelt, jompe.
När Brynäs emellanåt gör bra saker, tar bra beslut osv så skall det uppmärksammas.
Tyvärr så är det lite för sällan...

Nu har SK gjort en del bra och helt nödvändiga saker:
Bytt bort villerValle från Finland mot en "spelande" tränare från Gävle och tömt de mentala depåerna på skit och lagt in nytt fräscht hopp om framgång igen.
Tyvärr saknas nog ett fräsch forwardsförvärv för att riktigt väga över framgångsskålen för den gamla damen. Men...

Att, som många gör, jämföra Brynäs med Timrå eller AIK m fl förra säsongen osv är att inte förstå vilken hög nivå på kunskap och erfarenhet det finns i truppen.

Jag vill påstå att det BARA handlar om att få spelarna att hantera den frustration som kommer av att inte få ut sin kompetens på isen... det är inte krångligare än så: rätt hockey anpassat till rätt spelare och se till att de släpper ut frustrationen över att inte spela på topp som de bevisligen kan göra.

Det är på kort sikt (den här säsongen).

På lång sikt finns det mer att komma med och inte lika positiva saker men de är inte riktade till spelare eller tränare utan till styrelsen och SK...
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge:
det är just det sista du säger jag menar...
Som jag säger: Killarna KAN jui bättre, spelet kommer, men inte om vissa "förklädda" supportrar sprider panik i leden genom illvilliga kommentarer och påhopp.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
claesw: Måste nog hålla med Bright en aning vad gäller inskolningen av junisar, om än motvilligt...
(Även en blind höna kan hitta ett korn...)
Men bara rent principiellt. Naturligtvis underlättas inskolningen när laget är i harmoni och spelar på sin normala kapacitet. Det RIKTIGT Moment22-aktiga i hans resonemang är väl isf det, att eftersom han förmodligen anser att Brynäs ALDRIG spelar bra hockey, när skall man DÅ skola in juniorerna?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Bright:
Jag citerar: "Juniorer ska spelas in i ett A-lag när det går bra. Inte kan de utvecklas bland en massa avslagna, förlorande seniorer, inte..."

Snacka om moment 22...När BIF INTE ger juniorer chansen, gnälls det som fan över det, när de FÅR chansen gnälls det över något annat...

Det alla här (till 99 %) verkar vilja är att vi köper 5 st NHLproffs... Jag ser inte att vi har så mycket mer att hoppas på än att junisarna tar CHANSEN och att resten av laget höjer sig till åtminstone NORMAL nivå! Tro inte att Kyrö, Molin, Larsson, Sjödin m fl är så här dåliga! Glöm det..
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Bissett:
Byt lag, du med, denna sida förpestas av folk som HÅNAR vårt kära Brynäs (tack Tor)
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Sylf: Om du inte tycker denna säsong är spännande, så vet jag inte vad du begär?? Tror du verkligen att det är 100 % säkert med kvalserien redan nu?? Mitt tips: BYT LAG!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge:Väck inte den björnen som sover *ler*
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Man trodde i sin enfald att det skulle vara lite mer stake i en Brynässupporter men att som vissa börja yra om KS redan efter 17 omgångar får mig att utbrista i ett enda ord: Ynkligt.......
Kommentera

Sv: Inför omstarten
65 Selander: Jag tror Jörgen Jönsson och grabbarna skakar när man får se Brynäs laguppställning, ursäkta men vem fan är Jim Engström??är det nån från p-93 laget som verkar lovande..........nä usch det här liknar kattskit!!!Vad gör dem med vårat Brynäs??Mikko Luovi i Finland, ont i näsan, jamen det är ju tragiskt, har karln spelat två matcher på raken de senaste två åren.Bäckström skriver väl ett femårskontrakt med honom snart.

Kvalserien??!!! Jajjemän!!Nästa år får man nog åka till Arboga Ishall o kolla på Brynäs, iof är Arbogaölen god!!

Bananer i pyjamas...............
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Lilljanne: Nån som sett junisarna spela som nu blivit uppflyttad till A-laget? Klart att killarna som kommer in måste ha lite hockey i sig för annars skulle de väl hålla på med innebandy.

Forza Brynäs
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Lilljanne: Kan bli kul med kvalserien oxå! *not*

Fattar inte vad som är på väg att hända med anrika Brynäs
en j-a massa skador igen, ingenting gör ledningen.

Undrar om Brynäs betalar psykräkningen man kommer att få när Brynäs ramlar ur?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Lilljanne: Och Floberg också !
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Lilljanne: Och Jobs har gjort sin första pinne för Kiruna....
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jimmy Lindström har gjort sitt tolfte mål för säsongen. Skulle säkert ta en plats i Brynäs förstafemma just nu. Skellefteås laguppställning ser stark ut. Våren 2003 blir ingen lek.

KÄMPA BRYNÄS!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Idag fick jag mitt medlemskort till Brynäs IF och ett brev "välkommen till en ny och spännande säsong" stod det...he he,nästan ironiskt.det hann ju aldrig bli spännande.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Lilljanne: Du ska ha all heder min vän, önskar att jag kunde vara lika säker på det!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Sylf: -1
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: 10! Inte en chans att ledningen låter bli att värva. Minst två nyförvärv kommer man att presentera före januari månads utgång. (I och för sej var jag lika säker på att Brynäs skulle presentera en ny tränare också.) Det är väl kvaliteten på värvningarna som kommer att diskuteras på detta forum. Jag tycker ledningen gör helt rätt som väntar tills rätt spelare finns tillgängliga. Kvalserien är redan nu ett faktum. Det kan inte två nya spelare ändra på, däremot kan dom vara skillnaden mellan allsvenskan och Elitserien.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: 0
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Sylf: Jag ställer samma fråga som i går gällande nyförvärv till Brynäs, vad tror ni chansen är på en skal från 0-10?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: Ger mig fan på att klubben själv ställt in sig på kval redan,hur ska man annrs tolka deras agerande,eller icke agerande om så vill.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Lilljanne: Det är bara att ställa in sig för kvalserien, för med den inställning Brynäsledningen visar nu så är det ju bara att säga go natt! Jag fattar inte att det ska vara så förbannat trögtänkt i föreningen jämt och ständigt! Men man är ju en så kallad negativ medgångssupporter enligt vissa så det är väl bara jag som tänker så här, för egentligen så är ju Brynäs en proffsig förening och allt flyter på i positiv anda! Fy fan vad jag är trött på det här!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Bright: Det senste nyhetsbrevet var bland det mest deprimerande jag läst. Ingenting har hänt! Två träffar med piloterna, träning på försvarsspel, sex skador och säsongens hittills sämsta laguppställning. Det måste vara en tidsfråga innan Brynäs plockas bort från Oddset.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Enligt Kirunas hemsida så står Brynäs för dom utlånade spelarnas löner.Trots att dom är utlånade säsongen ut ???!!! Allt enligt ordföranden i föreningen.Där spricker ju teorin om att frigöra kapital till ev förstärkningar.Trodde dom här killarna ansågs bättre än dom som nu är uppkallade till A-laget.Det är ju bra att man spelar in junisar i klubben,men att ge dom 15 sek per match i 10 matcher och sen skicka dom till Kiruna är väl att ta i,dessutom fick dom lira i samma line.Kanske varit bättre att spela dom med nåra erfarna gubbar ett tag.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Det verkar som också lagledningen gett upp nu och bara vill röra om lite i den sega och värmesvaga A-lagsgrytan i väntan på den hetare kvalserien i mars.Hur ska man annars tolka det nya draget?Stackars pojkar, säger jag, och tänker förstås på dessa juniorer som alltså nu flyttas upp till de stora grabbarna. Jag håller helt med Keb Eriksson. Juniorer ska spelas in i ett A-lag när det går bra. Inte kan de utvecklas bland en massa avslagna, förlorande seniorer, inte...
Kommentera

Sv: Inför omstarten
LotharHsand: Tackar för berömmet . Jag hoppas att insamligen kan sjösättas .
Att flytta upp tre juniorer till A-truppen är konstigt , man lånade ju ut Jobs och Floberg till Kiruna förra veckan .
Om man får drömma så kanske anledningen är ...
Att sportkommiten har lånat ut Jobs och Floberg av ekonomiska orsaker , man frigör kapital genom utlåningen , för att ett nyförvärv är på gång , då kommer juniorerna bara göra ett kortare gästspel i A-laget .
Men detta är som sagt bara en dröm...

Men att göra debut i Elitserien på bortaplan mot regerande Svenska Mästarna Färjestads BK är att få komma in i hetluften direkt , de gör att jag inte har några som helst krav på Jim,Patrik och Niklas ska göra ett toppinsats .

Jag har inga förväntningar överhuvudtaget på laget inför matchen i morgon , jobbar alla spelare stenhårt och gör sitt yttersta då är jag nöjd .

Brynäs IF ÄR DOM BÄSTA!!!

M.V.H Tor!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Lunkan: Jag håller med dej. Klart man önskar de hör uppflyttade juniorerna lycka till, men det är till att ge dem rätt tillfälle att pröva på hetluften - när läget är som sämst för A-laget... Juniorer ska man väl för helsicke matcha in under medgångsperioder och det är väl det minsta man kan påstå att Brynäs befinner sig i nu...
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jompe: Eftersom gordo svarat på ett av mina inlägg idag så får jag väl betrakta mig som välkommen in från kylan......
tills vidare kanske det är bäst att tillägga... ;-)

Hugin:
Om du läser Jompes inlägg den senaste tiden så får du samtidigt mina åsikter i saken.
Man vänder inte skutan på en säsong som många tycks tro, det är en process som tar tid. Betänk att vi nyss gjort oss skuldfria efter alla skatteaffärer. Skenande lönespiral mm gör att det är ganska tufft att hänga med i tranedansen. Vi är väl ngt av sparv i denna FÖR TILLFÄLLET, tyvärr....
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Jompe: Gordo har en teori och om den stämmer så kommer allt snart se ljusare ut ;-)
Kommentera

Sv: Inför omstarten
gordo: Detta är inte den gordo jag lärt känna på GB:en. Vadan denna optimism? Det här stämmer inte alls. Snart får väl Huge komma in från utvisningsbåset också...var ska detta sluta?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor: Tyvärr det tar emot att säga detta men Brynäs IF ter sig mer och mer som ett skämt. Vad tänker man med i ledningen, vad tror man att dom nya junisarna som aldrig tidigare spelat (elitserien)skall kunna tillföra som inte Jobs och Floberg kunde? Man hade ju förväntat sig ett par tunga namn när man lånade ut dom men icke ersätt med ännu yngre obeprövade kort. Jag fattar INGENTING! Önskar iaf de nya grabbarna lycka till.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor: men det har väl gått bra för juniorerna som jag har förstått det hela. Så kanske kanske.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Så här står det i dagens nyhetsbrev: "Vi har flyttat upp tre juniorer i a-laget. Det är centern Jim Engström och forwards Niklas Danielsson och Patrik Rönnqvist. De kommer att vara med nu under denna vecka i första hand eftersom vi har Jonas Floberg och Kristoffer Jobs utlånade till Kiruna." Man undrar om den ena handen vet vad den andra gör. Ena handen lånar ut juniorer och den andra ersätter med nya.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
gordo: Du är min boj i bukten Gordo. Vi får väl hoppas att unge Jim lirar brallorna av lanslagsrävarna i sin första a-lagsmatch.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor:
Du är så negativ, Igor!

Överraskning, Igor!
Überraschung, Igor!
En underskattad metod att vinna matcher... för att inte tala om underskattning som metod att vinna :-)
Inget att förlora, allt att vinna, Igor!
1:an mot 12:an i serien, det kan ju inte gå på annat sätt än STORTORSK, eller?
Jag är inte så säker, Igor.

Nu är ju spelarna fri från Eskos villervallande spelok och förhoppningsvis har även det mentala förlustspöket bearbetats bort i uppehållet.

Framåt Brynäs!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Tor Karlström: Det där som du skrev om att ledningen ska sätta sina platser till förfogande m.m var riktigt bra Tor....

Nåt måste göras för det här är inte bra, jag som är ett stort Brynäsfan med ett stort hjärta till dem tror tyvärr att det blir kval...
Visst det är inte kul att höra eller läsa det men vi är inte bättre än så här, vi har för många skador på nyckelspelare, en ledning som är inkompetent och gamla gubbar som har har fått "åldringspipa", det går inte i dagens Elitserie.
Sen så hare vi inte en så pass bra juniorverksamhet som ledningen vill få oss att tro (som sagt - de är inkompetenta och har inget riktigt hjärta för Brynäs).
Sen den här Håkan Berg - vem ärt det igentligen?
Jag anser att det bara är en pajas som vill styra i Brynäs, sen om det är i Elitserien eller iAllsvenskan spelar ingewn roll för han, för han vill sitrta på sina 3? stolar å tjäna pengar och fullständigt skiter i hur det går för Brynäs.
Nej usch, avsätt de som inte har nåt riktigt stort hjärta i Bryäs å sätt in andra på posten.
Tror t.o.m att nån av våra stolta och trogna fans sköter klubben bättre än Berg å co...?
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor: Som amen i kyrkan, det här är Brynäs i ett nötskal! Men vi får väl hoppas att dom letar febrilt efter nyförvärv eller kanske har några på gång som kan sätta skenan i isen snarast möjligt!
Kommentera

Sv: Inför omstarten
70 Rodrigues: De är uppflyttade under de kommande veckorna står det. Det måste för f-n komma nyförvärv nu! Antagligen blir en 2-3 spelare till skadade de närmaste veckorna p.g.a. att man går på för lite folk.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Igor: Är det ett besked om att vi ska glömma nyförvärv????
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Tre junisar flyttas upp imorgon. Det ska bli intressant att se vad Jim Engström åstadkommer som center i tredje. 70 kg - lättast i elitserien? Det känns som tvåsiffrigt imorgon tyvärr.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge:

En gång i tiden var Brynäs ledande inom - helt ledande. I och för sig lättare p g a att inga stora pengar till spelare mm fanns, man kunde konkurrera med LAGET och varumärket. Detta går inte idag, men det tycks som om de styrande inte riktigt har det klart för sig.

Vissat fasen kan man, som du, ha förståelse för allt, men det leder inte till någon utveckling i annan riktning än utför. Inom varje organisation behövs opposition i form av konstruktiva idéer och förslag. Jag upplever att det endast är ett fåtal som leder utvecklingen "framåt". De har ju inte haft alltför många rätt hittills.
Trots dina uppräknade spelare så är de två senaste säsongerna + den innevarande bevis på det motsatta.

Brynäs IF är idag inte ledande, vore man det skulle sponsorer och spelare VILJA delta och spela i Brynäs. Så är idag INTE fallet.
Gå tillbaka och lär av "di gamle", sämre än nu kan det aldrig bli.
Ibland, förstår du, är det vitaliserande för en förening med förändringar. Det utvecklar och skapar framgång.

Det skulle vara intressant att höra hur du tänker dig framtiden!!!
Just för tillfället förordar du "på stället marsch" eller i sämsta fall,
just det ett platt fall.
Kommentera

Sv: Inför omstarten
Huge:
En SK som köper att år efter år erhålla minskade resurser relativt omvärlden har på sitt ansvar att markera detta gentemot styrelsen. De vindarna har inte blåst i Brynäs! Vem har tagit på sig ANSVARET att vara obekväm gentemot styrelsen för Brynäs bästa?
INGEN!
SK och styrelsen består av en samling herrar som suttit nöjda med sina kort, hur obegripligt det än låter! Det är status att sitta i Brynäs styrelse och kommittéer och dit kommer man bara om man känner rätt folk och klappar varandra i ryggen (läs Berg!).

Tror du verkligen att de nu plötsligt och som av en händelse kan bli flexibla och kompetenta nog för att ändra sitt agerande? Mycket tveksamt, Huge!

Insamling är tydligen på gång via Brooklyn Tigers försorg.
Det är bra!
Lobbade själv i ett tidigt skede för ett "Gästrikeuppror" om du kommer ihåg det.
Problemet med insamlingar är att det enligt Skattemyndigheten kan bli knepigt med beskattningbiten om man står för en sådan insamling (via tex ett pg-konto) som privatperson.
Vad är då lämpligare än att en organisation som Brooklyn Tigers står bakom ett föreningskonto för en insamlingskampanj vid namn "SM Guld nr 13"!

Snacka om goodwill!

Sedan en liten tanke om kunnande och värvningar:
Samtliga av de namn du räknar upp är elitetablerade spelare.
Rätt säkra kort om man säger så. De konkurrerar med de andra klubbarnas värvningar av elitetablerade spelare och där är Brynäs i vanlig fall som bäst tvåa på pucken.

Vart tog kompetensen vägen att hitta halvfabrikaten, de där snuskigt duktiga talangerna, du vet?
Det som var Brynäs ADELSMÄRKE en gång i tiden!
Då krävs det en annan sorts KOMPETENS än vad som finns i dagens SK!

Det finns egentligen bara ETT PROBLEM med dagens Brynäs!

Det saknas opposition!
Med tanke på insomningen är det livsfarligt för den gamla damen.

Jag har dock en stark känsla av att det börjar torna upp sig mörka moln i kulisserna.
Det gäller att ha ett starkt hjärta och sinne för dramatik desto närmare ÅRSMÖTET vi kommer... speciellt för VALBEREDNINGEN och styrelsen! Vilken RYSARE det kommer att bli...
Kommentera

156738 · »