Brynäs IF

723306 inlägg · 7955 ämnen

Kuparinen

509585 · » Till forumet


Sv: Kuparinen
Namtrac: Jo jag läste ditt inlägg igen och upptäckte att jag missuppfattat dig. Men jag vill fortfarande påstå att den här säsongen är Kuparinen klart elitseriemässig. Han producerar inte så mycket framåt vilket kan förklaras med att han främst är med för att täta bakåt.

Sjödda däremot har gjort riktiga plattmatcher blandat med riktigt suveräna insatser. Man kan nästan dra en parallell mellan Sjöddas insatser och Brynäs insatser. Bra ena matchen för att inte stå att känna igen matchen efter. Nu vill jag ju inte påstå att det är hans fel att vi ligger där vi ligger men en del får han ta på sig. Att komma in och göra en halvhjärtad insats som Kapten får inte hända. Han måste stå upp och visa vägen.

Att vi skulle få hjälp av Timonen var nästan som en saga. Han är som du säger en världsback, och det syntes.

Kul att se Philips växa för varje match, Bergeron tycker jag är en smula för "duddig", jag vill ha rejälare spel från backarna. Sen skjuter han på tok för lite, bara 2.8 skott per match. Det är för lite när man används så frekvent i PP.
Kommentera

Sv: Kuparinen
ERIKSSON47: Ok, en krona på avbetalning då? Låt säga under en 20 års period ;)
Kommentera

Sv: Kuparinen
aphac: Trodde också det var ett 1+1, men fick senare höra att det ska vara ett rent 2-års kontrakt... Hoppas dock du har rätt på den punkten, vi får se hur det utvecklar sig... Som sagt, det håller inte... Disney on Ice kanske behöver en ny primadonna???
Kommentera

Sv: Kuparinen
GävleLasse:

Så här skrev jag om Sjödin:

"Sjödin - Inte lika bra som förr, började den här säsongen mycket bra men har tyvärr stått för fler misstag än tidigare. Drar inte på sig onödiga utvisningar."

Hur får du det till att jag höjer honom till skyarna? Han började den här säsongen bra, det kan ingen säga emot, det var landslagsklass på honom i inledningen. Sedan hände något, han spelade sämre än vad jag någonsin sett honom spelat i Brynäs och så har det tyvärr fortsatt, med enstaka undantag (3 mål i samma match någon?).

Med det sagt så rankar jag ändå han högre än Kuparinen.

Angående Bom-Bom och Timmonen så vet ajg redan allt du skrev, det var bara lite vanligt dagdrömmande från min sida. Jag vet att det aldrig fanns någon chans att främst Timmonen skulle stanna. RiIktigt synd, när man väl fått smak för en back i världsklass så vill man ju ha mer.
Kommentera

Sv: Kuparinen
p j davydjoos:Har inte Daniel J. ett så kallat 1+1 kontrakt inför denna säsong? Iså fall ska det omförhandlas ändå och då kan ju BIF ta sig ur den historien. Ärligt talat så funkar inte D.J:s försiktiga spel i ES.OM BIF inte klarar att ta sig tillbaka via KS,ja då har vi inga kontrakterade spelare alls inför nästa säsong.
Kommentera

Sv: Kuparinen
p j davydjoos:
En krona!!! Det lät nästan dyrt, men symboliska summor är vi i Gävle vana vid...:P
Kommentera

Sv: Kuparinen
GävleLasse: Björck skulle jag inte välja, hellre Karlsson... Cassel, ja, spexare behövs alltid i ett lag, hellre nån bättre, men om dom inte hittar nån man vet är bättre så kanske han borde vara kvar... Sälj Johansson till vilket pris om helst... Rögle kanske kan lägga en krona och överta löneutbetalningarna... Tuulola skulle vara välkommen...

Backar nästa år:
1.ny back(Tuulola?)
2.Sulku
3.ny back
4.ny back
5.ny back/Casselståhl
6.N.Andersson
7.Kuparinen
8.ny back/Karlsson

Kicken:
#3

Nästa års försvar är ett intressant (inte kul) dilemma...
Kommentera

Sv: Kuparinen
p j davydjoos: Så här ser kontraktsituationen ut i Brynäs just nu.

Kontrakten med denna säsong inräknad:
Mikko Kuparinen 2 år
Sebastian Sulku 2 år
Daniel Johansson 2 år

Mattias Karlsson 1 år (Kontraktet gäller den här säsongens ut)
Jesper Björck 1 år (Kontraktet gäller den här säsongens ut)
Daniel Casselståhl 1 år (Kontraktet gäller den här säsongens ut)
Niklas Andersson 1 år (Kontraktet gäller den här säsongens ut)


Tommy Sjödin 1 år (slutar)

Philips och Bergeron är som bekant här denna säsong ut.

Jag tycker att man skall byta ut minst två av de backar vars kontrakt går ut.
Casselståhl har iofs gjort en skaplig säsong men han börjar bli till åren (33 år) Vart Jesper Björck står är svårt att sia om. Håller han ES kvalité?

Niklas Andersson tycker jag man skall behålla, några kilo muskler till och han blir bra. Mattias Karlsson har potential tycker jag men scoutrapporter säger tydligen annat. Så det står väl mellan Björck och Karlsson.
Vad vår käre #3 anbelangar så har han ju ytterligare ett år kvar, Almtuna?
Kommentera

Sv: Kuparinen
Namtrac: Mycket stämmer i din analys men du svävar lite i det blå. Sundlöf gjorde allt han kunde (plus ett antal andra klubbar) för att övertala Boumedeienne att stanna. Men han gillade inte spelet i sverige så han drog. Kimmo Timonen hade avlagt ett löfte som han infriade.

Att du sitter och drömmer om att de skulle ha stannat talar för sig själv. Brynäs har de backar som finns att tillgå. Inte mycket att göra åt. Därför tycker jag att du skall vara nöjd att Kupan har förbättrat sitt spel.

Jag har svårt att förstå att du höjer Sjödin till skyarna. -20 i plus/minus. Han ligger i absoluta botten av elitseriens backar och du tycker att han gjort en OK säsong. Det säger allt...

Jag tycker att Kuparinen gott och väl håller elitserieklass.
Kommentera

Sv: Kuparinen
Namtrac: Korrekt, och nästa år (om ES), så krävs en bättre backbesättning, men vart hittas den?? Sjödda slutar, D.Johansson köps loss av Roman Ambromovich för att agera kona på Chelseas träningspass, Kupan är kvar, Sulku är iaf kvar, och kan vi ersätta Sjödda med Tuulola månntro? Har Cassel kontrakt? Andersson och Karlsson är framtidsbackar, men kanske inte tillhörande stommen... Blir svårt att fixa en bra backuppsättning i vilket fall... Måste bli prio ett... Samt att behålla Lind... Sachl får dom gärna lösa från finland, Andersson från SSK, kämpavilliga spelare till BIF, och tacklingsvilliga, främst på backsidan... Sjödda får inte en mjukstart tillsammans med Sundlöv...
Kommentera

Sv: Kuparinen
ERIKSSON47: Har inte orkat läsa igenom allt men jag tycker att Kupan har växt bra mycket denna säsong och matchen mot Mora när vi vann då var han outstanding förutom ett misstag i 3:e
 
Hade inte Honken gjort så svettiga räddningar den matchen så är jag övertygad att Mikko hade fått priset som matchens spelare.
 
Om vi som det ser ut nu hamnar i KS så kommer han att växa ytterligare tror även Sjödda kommer blomma ut igen eftersom SA lagens forwards inte håller samma klass som ES lagens importer.
 
Vinst i morgon och förlust för MIK och vi kan fantisera några dagar till ;-)
 
Mycket rappakalja men jag är trött också
Kommentera

Sv: Kuparinen
Namtrac:
Jag kan hålla med dig om att den har varit väldigt upp och ner, samt från och till...men ledningen köpte inför denna säsong spelare innom "rätta" prisklasser och för att letat B-spelare så har dom hittat någon som KAN bli något(tex "Kupan"), tyvärr så spar de även på spelare som har varit(tex Dackell). Det resulterar tydligen i årets placering...

Personligen har "Kupan" varit en liten favorit för mig pga sitt lite vårdlösa spel, där han oftast gjort lite för mycket(resultat: Onödigutvisning). Nu har han lugnat ner sig och gör inte mer än vad han känner att han igentligen behöver. Tyvärr för min del saknar jag hans sk vårdlösa spel, men man vinner som sagt inga matcher i utvisningsbåset...

Jag klagar inte på Brynäs backuppsättning, men visst kunde den varit bättre...
Kommentera

Sv: Kuparinen
Förresten så tycker jag det är tråkigt att behöva kalla frånvaron av onödiga utvsiningar för att Kuparinen "har växt otroligt mycket under denna säsong".

Eller finns det några smörpass, till våra egna spelare, som jag har missat?

Jag inser att jag låter väldigt negativ, kanske även lite mer än vad jag önskar till och med (det här med att uttrycka sig i skrift är kanske inte min grej?) men jag tycker bara att Brynäs ska ha en backuppsättning som håller hög elitserieklass, något som den tyvärr inte gör just nu.
Kommentera

Sv: Kuparinen
ERIKSSON47:
Okej. Har inte uppfattat det som att han har slutat med det, bara att det har varit bättre på den fronten den senaste tiomatchersperioden. Jag kräver lite längre för att han ska ha motbevisat mig. Men tro mig, om utfallet blir att han har slutat så ska jag ärligt glädjas åt det.

Då behöver vi bara lösa problemen med att han inte hänger med så har vi ytterligare en elitserieback av klass. (obs: lite av ett skämt) ;)
Kommentera

Sv: Kuparinen
Namtrac:
Som sagt. Det där med onödiga utvisningar tycker jag och en del andra att han slutat med. Det är även en av sakerna till mognad och utvecklingen på "Kupan" många talar om. Det där med onödiga utvisningar är då inget bra argument för ett motargument, för det hör (förhoppningsvis) nu till historien...
Kommentera

Sv: Kuparinen
Anneli:

Jag har varit på 12 eller 13 matcher i Gavlerinken den här säsongen, inte riktigt säker. Kan säkert kolla det åt dig om du vill. Utöver det så har jag följt alla andra matcher antingen via TV eller internetsändningarna.

Främst är det sex ordinarie backar som i min mening är bättre än Kuparinen:

Sjödin - Inte lika bra som förr, började den här säsongen mycket bra men har tyvärr stått för fler misstag än tidigare. Drar inte på sig onödiga utvisningar.

Bergeron - Nytillskott som på kort tid bevisat att han är en tillgång för Brynäs, både offensivt och defensivt. Trots sin ringa längd lyckas han utföra ett markeringsspel som inte inkluderar hakningar så fort någon svänger mer än 45 grader åt något håll. Drar inte på sig, allt för många, onödiga utvisningar

Casselståhl - Hade hoppats mer på Casselståhl faktiskt. Mer anonym än vad jag önskar men ändå ett "säkert kort" som oftast gör sitt jobb och med få misstag. Drar inte på sig onödiga utvisningar.

Phillips - Hjärtat i försvaret. Pondus som endast FBKs Souray har visat bland övriga backnyförvärv i ES. En klippa. Drar inte på sig onödiga utvisningar.

Sulku - Skadad tyvärr. En spelande back som precis kommit igång ordentligt när han gick sönder. Hoppas att han kommer igen till nästa säsong. Drar inte på sig onödiga utvisningar.

Niklas Andersson - Det STORA utropstecknet bland backarna. Har visat att han är Brynäs största talang på länge. Mogen för sin ålder i sitt spel. Mer speltid krävs för vidareutveckling. Drar inte på sig onödiga utvsiningar.

Citat:
"Tom kvällstidningarna har uppmärksammat detta och han får ganska bra betyg där nu för tiden."

Jag vet att sarkasm inte fungerar så väl i skrift så jag lämnar detta citat utan ens ett försök till ett sarkastiskt svar. ;)

Nu när Sulku är skadad så är Kuparinen sjätteback och det accepterar jag motvilligt. Men han håller inte i längden. Att han drar på sig någon utvisning hit och dit för tufft spel har jag ingenting emot, det ser jag hellre än att han aldrig tacklar så som Nr 3, MEN det är hans skridskoåkning och hans speluppfattning som inte håller. Han klarar inte av att markera en ES-spelare av hög klass (Kallio, Kahnberg, Davidsson etc.) utan att sticka, och jag skriver detta utan anknytning till den senaste veckans LHC-händelser, klubban där den inte ska vara. Hakningar hakningar hakningar. Jag lovar att han hakar Mattias Petterson i båset när han väntar på att komma in på isen. Och när han inte hakar så trippar han. Säkerligen sover han med sin klubba och drömmer om att trippa någon PRO-tant som precis hinner före i kassan på ICA.

Det han har på pluskontot använder han sig inte tillräckligt av (storleken och styrkan).

Dock har han ju varit något bättre än urusel den senaste tiden, så låt oss alla dansa i en ring och sjunga kampsånger. (Nä men titta, sarkasm fungerar ju i skrift!)
Kommentera

Sv: Kuparinen
Namtrac: Går du på ishockey någon gång? Kupan har växt otroligt mycket under denna säsong och han tillhör en av de bästa backarna i laget. Tom kvällstidningarna har uppmärksammat detta och han får ganska bra betyg där nu för tiden. Alla pratar om honom och hur han utvecklats. Jag skulle med glädje höra din motivering över vilka backar i Brynäs som är bättre än honom och med en god motivering till detta också.
Kommentera

Sv: Kuparinen
Det enda Kuparinen har visat i vinter är att han inte är sämsta back i Brynäs. Men det är knappast tack vare honom som han lämnat över den mindre smickrande sistaplatsen till Nr 3.

Kuparinen håller inte Elitserieklass, så enkelt är det i mina ögon. Visst han är stor och stark, visst han har varit något bättre på slutet men han tar alldeles för många onödiga utvisningar. Dessa utvisningar kostar poäng, dyrbara poäng som vi alla sitter och saknar nu.

Om vi vill att Brynäs ska fortsätta spela i elitserien, och dessutom göra det på ett sätt som inbjuder publiken att komma tillbaka för att se ett fungerande försvarsspel likväl som ett offensivt dito, så behöver minst två backar försvinna och två nya tillkomma.

Man vågar knappt tänka på hur mycket bättre det hade sett ut om vi istället för Nr 3 och Kuparinen haft Boumedienne och Timmonen. Då hade vi inte bara haft bättre backar rent defensivt, vi hade även haft backar som kan göra mål oftare än var 92:a match.
Kommentera

Sv: Kuparinen
DMartinssonBSKV: Sen får vi inte glömma vårt hoppande, det såg rätt så kul ut, och det blev bättre än vad jag trodde att det skulle bli :)
Kommentera

Sv: Kuparinen
Vi var väl 8 eller något.
Kommentera

Sv: Kuparinen
DMartinssonBSKV: haha skulle varit kul att sett, var ni många som gjorde det eller?
Kommentera

Sv: Kuparinen
En annan rolig sak ang Kuparinen mål, innan matchen var vi några som sa: gör Kuparinen mål idag så tar vi av oss matchtröjorna och vifta med dom. Så när han smällde i 1-0 så gjorde vi det :)
Kommentera

Sv: Kuparinen
Kevin O Shea: Han har haft problem med ljumskarna ett tag och varit borta. Innan det så har han spelat i de flesta matcherna fast ofta tagits bort vid toppningar. Han verkar tappa lite intensitet mot slutet av matcherna. Men jag hoppas att de signar honom till nästa säsong. Han är en nytig grovis som behövs.
Kommentera

Sv: Kuparinen
GävleLasse: Kul att se att Christian Sjögren var så bra igår iallafall. Lurade Kapanen upp på läktaren, samt ett riktigr smärpass till Micke Linds mål.
Varför har han inte spelat så mycket? Skadad, eller har han inte platsat (vilket förvånar mej i så fall)?
Kommentera

Sv: Kuparinen
Kevin O Shea: Det ligger nog en del i vad du säger men som jag uppfattade saken så spelade inte Brynäs på topp andra halvan av matchen, den var ju så gott som avgjord då.

Jag har däremot sett Brynäs spela bättre än de presterade igår. Men efter deras djupdykningar mot HV och nu senaste mot SSK så var det en vändning åt rätt håll. Men vi har fortfarande ett sparkapital i de spelare som normalt spelar bättre än vad de gjort så här långt. Micke Lind, Ove Molin, Andreas Dackell Micke Wahlberg för att nämna några.

Vi får som jag belyst tidigare en värdemätare imorgon.
Kommentera

Sv: Kuparinen
GävleLasse: Jag var på matchen igår, och jag har sett samtliga Timrås hemmamatcher + två borta mot MoDo - och faktum är att Timrå inte har varit så bleka under hela säsongen.
Det var bedrövligt dåligt, och i ärlighetens namn tycker jag faktiskt inte att Brynäs spelade speciellt bra heller.
Däremot var Brynäs oerhört effektiva när de fick sina målchanser, och segern var hur rättvis som helst.
Men jag tror att Brynäs måste prestera bättre spel än som var fallet mot Timrå, om man skall klara sej i Kvalserien.
Kommentera

Sv: Kuparinen
GävleLasse:
Allt vi som suporters kan göra är att speckulera i vad som komma skall. Det jag gillar att speckulera i att Brynäs kan gå om Mora i ett slutligt avgörande den sissta matchen på borta is. Gissa om jag är sugen på att åka på min första borta-resa då...
Kommentera

Sv: Kuparinen
ERIKSSON47: Huvudsaken att Kupan gör en stabil match defensivt och drar med sig de andra backarna till detsamma, då kommer forwards att kunna fokusera på högre forchecking, störa FBK's uppspel och forcera fram misstag i egen zon, precis som mot TIK.

Sen måste de hålla sig borta från utvisningsbåset, med Charas dominans i PP senast mot Brynäs i färskt minne är det inget man vill se för mycket av.
Kommentera

Sv: Kuparinen
GävleLasse:
Jag lägger det i potten, men man kanske ska ligga lågt :P
Kommentera

Sv: Kuparinen
88Lindkvist:
Helt ricktigt...inte ens en två minutare igår...Men jag välkommnar självklart den "nye" "Kupan"...
Kommentera

Sv: Kuparinen
88Lindkvist: Nej det vore orättvist att säga att det var Kupans förtjänst och att han tände laget. Däremot så var det ett bevis på att laget forcerade in målen i 1:a. Det var riktigt skönt att de visade ett så bra styrkebesked inför KS. Om detta endast var på grund av att Timrå gjorde en dålig match, som vissa något färgade fans från Timrå antytt eller om det var Brynäs som gjorde dem dåliga får visa sig imorgon. Vi har chockat FBK på bortais förr och nu är det läge att göra det igen.

Två snabba mål och tätt bakåt kan vinna matchen, för ett FBK inställt på slutspel kommer inte att åka benen av sig för att vinna en för dem en helt betydelselös match.

Jag har tippat FBK-BIF 3-4
Kommentera

Sv: Kuparinen
ERIKSSON47: Kupan Hat-trick mot FBK? Njae... det låter som en högoddsare men han är givetvis välkommen att göra det.
Kommentera

Sv: Kuparinen
ERIKSSON47: Om nån annan skulle ha gjort det så skulle det nog inte släppa som det gjorde. Men när det var Kupan så släppte det nog för hela laget. Inte en utvisning igår heller va???
Kommentera

Sv: Kuparinen
88Lindkvist:
Det kommer jag inte ihåg nu. Tänkte inte allt för mycket på detaljer. För mig blev det bara en jätte chock då jag såg att Phillips skulle sätta pucken i taket till en överlägsen 3-0 ledning. När "Kupan" gjorde sitt första mål insåg jag med det samma att vad som helst är möjligt nu...

Hockeyn lever, länge leve hockeyn
Kommentera

Sv: Kuparinen
GävleLasse:
Visst blir det väl ett "Hat-trick" nästa match då!!!?
Kommentera

Sv: Kuparinen
ERIKSSON47: Hur länge skrek ni hans namn då?? 10min samanlagt eller??
Kommentera

Sv: Kuparinen
ERIKSSON47: Ja det var verkligen inte en match för tidigt, det tog 91 matcher, 8 minter och 23 sekunder i Brynäsdressen innan han fick hänga ett. Låt oss nu hoppas att det inte dröjer lika länge tills han hänger nästa.

Timonens arv finns kvar i Brynäs, det han gjorde, sa eller vilka intryck han gjorde på Kupan syns än i dag på hans spel. Hoppas att han utvecklas i samma riktning i framtiden med.
Kommentera

Sv: Kuparinen
85E-Martinsson:
Och det var ett mål som kändes i hjärtat nästan... :)
Kommentera

Sv: Kuparinen
Äntligen ett mål av våran krigare!!!
Kommentera

Kuparinen
Jag tycker att Kuparinen har spelat upp sig och gått från klarhet till klarhet den här säsongen. Efter att ha startat upp säsongen svagt med att runt i egen zon till att dominera i densamma nu mot slutet. Jag tycker att efter Philips så är Kupan en av Brynäs nyttigaste backar defensivt. Visst mycket finns kvar att få ordning på men jag tycker att han har visat i ett flertal matcher att han kan vara en grovjobbare som behövs i Brynäs.

Andra åsikter?
Kommentera

509585 · »