Brynäs IF

723314 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #509449

Sv: Kuparinen
Anneli:

Jag har varit på 12 eller 13 matcher i Gavlerinken den här säsongen, inte riktigt säker. Kan säkert kolla det åt dig om du vill. Utöver det så har jag följt alla andra matcher antingen via TV eller internetsändningarna.

Främst är det sex ordinarie backar som i min mening är bättre än Kuparinen:

Sjödin - Inte lika bra som förr, började den här säsongen mycket bra men har tyvärr stått för fler misstag än tidigare. Drar inte på sig onödiga utvisningar.

Bergeron - Nytillskott som på kort tid bevisat att han är en tillgång för Brynäs, både offensivt och defensivt. Trots sin ringa längd lyckas han utföra ett markeringsspel som inte inkluderar hakningar så fort någon svänger mer än 45 grader åt något håll. Drar inte på sig, allt för många, onödiga utvisningar

Casselståhl - Hade hoppats mer på Casselståhl faktiskt. Mer anonym än vad jag önskar men ändå ett "säkert kort" som oftast gör sitt jobb och med få misstag. Drar inte på sig onödiga utvisningar.

Phillips - Hjärtat i försvaret. Pondus som endast FBKs Souray har visat bland övriga backnyförvärv i ES. En klippa. Drar inte på sig onödiga utvisningar.

Sulku - Skadad tyvärr. En spelande back som precis kommit igång ordentligt när han gick sönder. Hoppas att han kommer igen till nästa säsong. Drar inte på sig onödiga utvisningar.

Niklas Andersson - Det STORA utropstecknet bland backarna. Har visat att han är Brynäs största talang på länge. Mogen för sin ålder i sitt spel. Mer speltid krävs för vidareutveckling. Drar inte på sig onödiga utvsiningar.

Citat:
"Tom kvällstidningarna har uppmärksammat detta och han får ganska bra betyg där nu för tiden."

Jag vet att sarkasm inte fungerar så väl i skrift så jag lämnar detta citat utan ens ett försök till ett sarkastiskt svar. ;)

Nu när Sulku är skadad så är Kuparinen sjätteback och det accepterar jag motvilligt. Men han håller inte i längden. Att han drar på sig någon utvisning hit och dit för tufft spel har jag ingenting emot, det ser jag hellre än att han aldrig tacklar så som Nr 3, MEN det är hans skridskoåkning och hans speluppfattning som inte håller. Han klarar inte av att markera en ES-spelare av hög klass (Kallio, Kahnberg, Davidsson etc.) utan att sticka, och jag skriver detta utan anknytning till den senaste veckans LHC-händelser, klubban där den inte ska vara. Hakningar hakningar hakningar. Jag lovar att han hakar Mattias Petterson i båset när han väntar på att komma in på isen. Och när han inte hakar så trippar han. Säkerligen sover han med sin klubba och drömmer om att trippa någon PRO-tant som precis hinner före i kassan på ICA.

Det han har på pluskontot använder han sig inte tillräckligt av (storleken och styrkan).

Dock har han ju varit något bättre än urusel den senaste tiden, så låt oss alla dansa i en ring och sjunga kampsånger. (Nä men titta, sarkasm fungerar ju i skrift!)
Kommentera