Brynäs IF

725392 inlägg · 7959 ämnen

Lagbygget

« · 70970 Till forumet


Lagbygget
Soling har förlängt sitt kontrakt, Nokelainen är också klar och Mattias Pettersson sparkas äntligen ut i kylan. Detta är ljuv musik i mina öron...Tre rätt av kommittén med stort K...
Kommentera

Sv: Lagbygget
Läste att Brynäs erbjudit Christer Olsson ett femårskontrakt... Inga fler långtidskontrakt snälla. Olsson var inte tillräckligt bra säsongen som gick, och även om han har kapacitet så tror jag inte att han blir bättre av att veta att han har lön oavsett hur bra eller dålig han är...
Kommentera

Sv: Lagbygget
Ford Prefect:

Håller med. Dessutom så vet ingen hur han är om två, tre och ännu mindre om fem år.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Håller fullständigt med Dig. Smurfen. Detta ser väldigt bra ut. Kan man nu bara fixa ett icke alltför långt kontrakt med Crippa, intressera Rudslätt för ytterligare ett år eller två i BIF-stassen och
hitta en lösning med Harder som jag tycker varit precis den externa injektion laget behöver (OK, Nokelainen kommer att innebära ett välkommet nytänkande) så kan man se nästa säsong an med tillförsikt. Jag har inte hunnit fundera så värst mycket över det här med vänster- och högerskyttar--möjligen skulle Mathiasson från Timrå vara en bra ersättning för Tom Bissett--men överlag är klubbledningen bara att applådera för ett snyggt rekonstruktionsarbetet. More of the same, please!
Kommentera

Sv: Lagbygget
Är det någon som har koll på om Jobs och Mårs på något sätt är aktuella att gå in i laget nästa säsong. På hemsidan står de som kontrakterade inför nästa säong vilket innebär att det finns 10 forwards. Går de som extraforwards är det 4 platser att fylla annars bara 2 ev 3....
Kommentera

Sv: Lagbygget
Harder kan vi nog avskriva helt och hållet. Det blir alldeles på tok för dyrt att ha kvar honom. Han kan ju inte ha artistkontrakt om han blir kvar, dessutom skulle det förra kontraktet ogiltigförklaras och det skulle kosta BIF/Harder en hel del. Jobs/Mårs blir nog extraforwards igen, har svårt att se att dom kan ta plats bland 12 forwards.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Micke

Tack för den klargörande informationen ang. Harder. Trist att BIF inte kan behålla honom; han var en tillgång både på isen och i båset.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Tror också att Harder kan komma att kosta mer än det smakar. Låt vara att han var en riktigt trevlig prick och med en försäsong i laget så hade han säkert kunnat prestera betydligt mer än vad som blev fallet (utan att förringa den insatsen givetvis).
Tycker föreningen agerat klokt i sitt lagbygge inför nästa säsong.
Marcus Matthiasson är en utmärkt kandidat som ersättare antingen till Bisset (målskyttet) eller Rudslätt (slitvarg). Att han dessutom är Brynäsare sedan barnsben gör inte saken sämre.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Om det nu är sant att det blir Esko ( det är ju inte 100%-igt förrän
Brynäs styrelse sagt sitt på onsdag ) då får man hoppas att han tar den finska kulturen med sig vad gäller satsningen på egna produkter. Han har också tränat allsvenska lag, så han vet, om någon, vilken status dessa spelare har. I Finland satsar man nämligen på egna juniorer och inte bara på överreklamerade spelare från lägre divisioner. Det är det som kallas lagbygge. Att man sedan måste köpa spelare är en annan sak, men då skall det vara spelare av landslagsklass.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Hugin:
I Finland törs man kanske satsa mer på de egna juniorerna eftersom man kör med stängd liga? Annars så är väl det just Eskos starka sida. Att arbeta med och utveckla unga spelare, har för mig att han t.om sagt så själv. Vi kanske får se en ungdomssatsning i BIF var det lider.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Tror på Esko! Saxar dock detta från Swehockey: I Finland har han vid tre tillfällen varit huvudansvarig för finska elitlag, Kärpät, Reipas och Ässät - och faktiskt fått sparken i samtliga.
Kommentera

Sv: Lagbygget
hugin:

Det verkar logiskt att ha "billiga" egna spelare med i truppen om man samtidigt skall vara med och konkurrera om "dyra" landslagsspelare. Det oavsett om laget tillhör finska ligan, svenska ligan eller NHL. Att ha halvdyra och halvdana spelare på bänken är ren kapitalförstöring. Antingen spelar man med
2 femmor och avlastar med en femma (som tex Brynäs) eller så kör man som FBK med fyra skapligt jämna kedjor och tre backpar...
Med tanke på resultatet i kvartsfinalen är det lätt att säga vad som fungerar bäst för tillfället...
Kommentera

Sv: Lagbygget
Att det blir Esko Nokelainen är väl ganska klart, men vi har blivit av med Pettersson, Bisset och förmodligen Harder och Rudslätt, så nu vill jag se att det tillkommer några spelare också och inte bara ett gäng rykten. Jag hoppas verkligen att Sportkommiten har koll på läget, självklart måste ju ESKO få säga sitt när det gäller nyförvärv, men jag tycker ändå att S.K måste ha nåt namn dom kan presentera snart. Vad tycker/tror ni andra fans?
Kommentera

Sv: Lagbygget
Du har så rätt Lundström. Första prioritet bör vara en målvakt. Av utespelarna tycker jag stor vikt ska läggas på Dackell. Det är ju faktiskt realistiskt att få hem en av NHL:s mest erkända anfallsspelare. Dackell skulle kunna bli den bästa värvningen i hela elitserien till nästa säsong. Walle Wahlberg är ett annat namn som känns realistiskt.
Kommentera

Sv: Lagbygget
.....mest erkända defensiva anfallsspelare hade jag tänkt skriva.....
Kommentera

Sv: Lagbygget
Läser på Hockeymagasinet att Kirunas målvakt Timo Leinonen kan tänkas vara på väg till Brynäs... någon som vet något om denna finne född 76??
Kommentera

Sv: Lagbygget
www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=3681

Leinonen statistik. Inte tusan är det en förstamålvakt för ett ES-lag...
Kommentera

Sv: Lagbygget
Håller med man kan ju inte pocka in en målis med sämre statistik än dom
nuvarande målisarna särskilt när han spelat i en lägre division
Kommentera

Sv: Lagbygget
hehehe Statistiknissar...

Nej, Men om det är så att Brynäs signar honom, så kan man väl inte kalla det annat än "budgetköp???"

Vi får hoppas att den som står bakom den s.k. värvningen, eftersom det inte är en sån en.. Har sett Leinonen i action en par tre gånger eller så,...
Kommentera

Sv: Lagbygget
KentaK:
Jag kan tänka mig att den som står bakom Leinonen nog har sett honom några ggr eftersom det förmodligen är Esko... :)
Kommentera

Sv: Lagbygget
Jo, men jag menar nån annan än han, annars kan det ju vara en sån där kompisgrej.. om man nu kan kalla det så...

Esko kanske överskattar honom, genom att han haft honom.. Precis som alla brynäsare gör med LillHonken även om han var bra, så har vi brynäsare en tendens att få honom till en av sveriges bästa..

Det kan ju vara samma med Esko och Leinonen, eftersom han faktiskt tränat grabben ett år eller mer (osäker där)
Kommentera

Sv: Lagbygget
Håller med dej helt, 6 Lundström! Brynäs behöver spelare också, inte bara en ny tränare. De andra lagen som har spelat färdigt för säsongen har redan hittat och presenterat nyförvärv, så inte en vår och sommar till när inget händer hos Brynäs, det säger jag nu bara!
Kommentera

Sv: Lagbygget
Det stämmer Bright.. Hoppas nu framförallt att allt inte bara står stilla med Wahlberg, som verkar gå ut i europa ändå..

Utan att Brynäs verkligen gör ett försök att få hem han igen!!
Men ja håller med, det är ju sjukt vad slöa dom är..

Alla utslagna lag i stort sett förutom då Timrå och AIK har presenterat ett nyförvärv...
Kommentera

Sv: Lagbygget
Visst, KentaK, och AIK och Timrå har ju faktiskt inte spelat klart än heller... I alla fall tycker jag att Brynäs nu ska satsa hårt på att få hem Dackell till hösten. Som jag skrivit tidigare så gäller det att få hem honom NU. Han blir liksom inte yngre och bättre om det dröjer ytterligare nåt år. När det gäller en sån som Tommy Westlund är jag tveksam om han verkligen är så mycket att ha längre. Jag menar, har man svårt att ta en fast plats i ett lag som Carolina, då är det inte direkt imponerande. Nej, tyvärr den Tommy Westlund som var så lovande -98 tror jag har stagnerat. Men med Nokelainens tillträde önskar jag nu hett att ett par färgstarka och meriterade finländare ska komma till och sätta sprätt på Brynäs till hösten! Men inga Kiruna-spelare, tack. De skulle inte bli några förstärkningar. Det är just det som gäller, att förstärka Brynäs och inte bara täcka upp spelare som försvinner!
Kommentera

Sv: Lagbygget
MoDo är dock inte utslaget ännu. Wahlberg och Brynäs måste såklart vänta tills säsongen är över. 9 lag av 12 har inte presenterat några nya spelare än, det är trots allt ganska tidigt. Silly season brukar väl börja ordentligt i mitten av april när alla serier är färdigspelade och kontrakten har förhandlats fram och tillbaka.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Inte har väl så många klubbar visat framfötterna när det gäller värvningar ännu. Luleå har signat Magnus Nilsson, MIF är i farten och LHC har gjort en del nyförvärv. I övrigt är det väl ganska lugnt hittills. Silly Season har knappt börjat och vi kommer nog att få se ett och annat nyförvärv. Går Westlunds kontrakt ut i år är han en given kandidat. Han skulle definitivt stärka Brynäs. Dackell går väl ganska bra i Montreal och blir nog svår att få hem redan. Det som näst tränaren känns intressantast just nu är målvaktssidan. Undrar hur man resonerar där?
Kommentera

Sv: Lagbygget
Kan någon förklara för mig varför lovande juniorer hos oss måste härdas i taskig allsvensk miljö eller möjligtvis få sitta på A-lagets bänk, när motsvarande i andra lag får spela och känna förtroende och genom den behandlingen också många gånger lyckas och blommar ut?! Om jag har förstått inlägg längre ner skulle vi eventuellt kunna hoppas på en förändring med den påtänkte nye tränaren, någonting som jag verkligen ser fram emot! Instämmer verkligen med den som krävde kontrakt för Siiimon Östlund.
Kommentera

Sv: Lagbygget
lucky luke:
En enkel förklaring kan ju vara det att vi inte har några lovande juniorer som platsar. Simon Östlund må ha utmärkt sig i J-20 men han är trots allt bara förstaårsjunior, hans tid kommer. Annars så ser jag ytterst få juniorer som får sådan jäkla mycket istid och förtroende i andra lag. Lindström i MoDo och Steen/Lundqvistarna I Frölunda är dom enda jag faktiskt kommer på på rak arm, dessa klubbar har ju å andra sidan Sveriges bästa juniorverksamhet. Vi har ju å andra sidan Adam Andersson. Ungdomarna i t.ex FBK har ju härdats i allsvensk miljö en eller två säsonger innan dom tog klivet upp i a-laget. Det har ju varit hyfsat framgångsrikt.
Kommentera

Sv: Lagbygget
micke:
visst är Lindström och Steen och grabbarna duktiga, men Brynäs har också landslagsspelare i samma ålder. Skillnaden är att de spelar i ett uselt lag i allsvendskan istället för att vara med i ett bra juniorlag/A-lag och lära sig vara bra när det gäller. Det enda de härdat i Tierp är trumhinnorna.
Och det är ju bra om Esko har en hög röst...
Kommentera

Sv: Lagbygget
Gordo:

Bra rutet angående juniorerna. Det finns alltför många på denna sida som, i likhet med ett antal bakåtsträvare i svensk hockey, tror att man utvecklas till en mycket bra elitspelare om man harvar i allsvenskan/division 1 i några år. Man ställer sig häpen inför en sådan okunskap - att åsikten finns i brynäs sportkommitté är bekant och får en att frysa inför framtiden.

Läste att också Daniel Johansson är, så gott som, klar inför nästa säsong. Det är ju alla tiders!!!! Nu är det bara Olsson kvar och vi har samma backbesättning som denna säsong. Dom släppte in 164 (!!!) mål - endast Gnaget var sämre med 165. Motståndarlagen lär ju inte sova särskild dåligt inför denna härskara av försvarare. Nog faan är det "silly season" alltid.

Det blir säkert likadant med forwards..........

Jag hoppas att man INTE väljer Micke Wahlberg - som tidigare påbekats här så behöver vi inte den sortens spelare, som egentligen inte har något motiv för att spela i Brynäs. Att flytta hem för att få tid för familjen stärker ju precis inte Brynäs. Låt han åka till Tyskland - i Brynäs hör att inte hemma, inte nu och inte i framtiden.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Jag tror att Westlund skulle tillföra jävligt mycket i Brynäs, anledningen till att att han inte producerat så mycket i Carolina är ju att grabben aldrig riktigt fått chansen, han har ju fått spela i 4:e linen hela tiden och haft en väldigt defensiv roll, han är ju för fan målskytt!!!! Jag håller med Hugin ang försvaret, jag trodde verkligen att det skulle värvas ett par riktigt duktiga backar inför nästa säsong, för årets försvarsspel var ju under all kritik och det var inte bara pga skadorna som det var dåligt.Att förlänga kontraktet med Johansson visar ju bara hur lite koll dom har.
Kommentera

Sv: Lagbygget
6:
Carolina går riktigt bra och ligger trea i sin conference senast jag såg tabellen. Westlund ryktas ha problem med ryggen och spelar bara sporadiskt. Två poäng är dock inte mycket att komma med för en fd skyttekung i Elitserien, men han har ju spelats i en annan roll därborta (otroligt nog!).
Rätt stor sannolikhet att han dyker upp i Sverige snart...
Kommentera

Sv: Lagbygget
Denna "okunskap" om juniorers utvecklingskurva antar jag är den mest härskande i elitserien med tanke på hur få juniorer som verkligen är ordinarie i lagen isånafall. FBK, sveriges mest framgångsrika lag just nu, måste vara dom mest korkade. Dom har ju t.om beslutat att lägga ned A-jun för att slussa ut grabbarna i seniorspel i div.1 eller allsvenskan direkt. Jag tror det är vanligare med en fjärdeline av junisar i SM-Liiga. Men så är det oxå en stängd liga och lagen kan chansa på att ta in oprövade kort.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Är vi i större behov av Westlund än Wahlberg?
En fd skyttekung som har ont i ruggen och inte gör mål eller en center med en kanonsäsong bakom sig?
Jag vet allvarligt talat inte vad som BIF är i störst behov av. Kanske inget dera. Vad tycker ni?

Att backbesättningen till nästa år börjar likna årets framkallar rysningar på mig. Konstigt nog. Inför förra säsongen hävdade jag med bestämdhet att vi hade Sveriges bästa backuppsättning.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Som det känns nu så får man väl gå och våndas och vänta hela sommaren på att Brynäs ska presentera något eller några nyförvärv, Bäckis har ju sagt att man ska värva 1-3 etablerade nyförvärv, men som jag skrev tidigare så är väl det etablerade Allsvenska/div 1 spelare för något annat finns det ju inte pengar till som vanligt.Fan vad det är jobbigt att vara Brynässupporter i dessa värvningsstunder!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: Lagbygget
Tycker inte vi behöver nån av dem.
Wahlberg verkar ju inte ha brinnande Brynäshjärta direkt,utan snarare en brinnande plånbok!Han kan gott åka till Tyskland.Nä ,satsa på Harder istället,där är det et fighterhjärta som verkligen brinner!
Att Johansson får förlång är väl lite sådär,tycker inte han har övertygad speciellt mycket,rätt osäker i egen zon.Kanske om han får en annan kollega än P3,jag tycker dom inte passar ihop.Men det är ju min åsikt det:-)
Kommentera

Sv: Lagbygget
förlängt ska det va,inte förlång.......ibland är tangenterna allt bra små:-)
Kommentera

Sv: Lagbygget
Förlusten av Tuulola betydde nog mer än vad många trodde,
synd att han försvann och det lär vara väldigt svårt att få tillbaka honom för han gjorde en sjuk bra sässong i hpk denna säsong 40 poäng och plus 36 i +/- SUCK
Kommentera

Sv: Lagbygget
Målisen: Håller med dig ang Wahlberg, låt den lilla hockeyhoran åka till Tyskland, satsa pengarna på Harder istället för där har dom en kille med hjärta och som jobbar och sliter i varje situation och så får vi ju behålla linen med Soling-Harder-Mårtensson.
Kommentera

Sv: Lagbygget
6 Lundström:
Tänk om styrelsen var lika klarsynta som vi är:-)
Kommentera

Sv: Lagbygget
Målisen: Då skulle vi vinna SM-GULD varje säsong!!!!!!!!!!
Kommentera

Sv: Lagbygget
Jajjemen!
Kommentera

Sv: Lagbygget
Målisen: Om det ska bli någon förändring i Brynäs inom överskådlig framtid så måste det bytas ut folk i Brynästoppen så enkelt är det, det går inte att ha ett gäng bakåtsträvare om man vill framåt och nå toppen.Förslaget/ide'n om en ny hall är skitbra, men sen då? Som det verkar nu så blir det nog bara ett förslag.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Tycker oxå man ska rensa,speciellt o sportkommiten,verkar va lite för mycket folk som sitter där för det är en fjäder i hatten.
Ny hall tror inte jag det blir,möjligtvis att man rustar Gavlerinken,men ingen ny.Men om Brynäs skulle ta SM-bucklan nästa säsång,DÅ tror jag att hallen kommer.
Det är så mycket runtomkring en ny ahll som måste fixas oxå,vägarna på Alderholmen håller ju knappt att cykla på idag.
Tror inte kummunen är villig att slanta upp för det.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Klockrent inlägg av Hugin i morse.Bara Olsson kvar och vi har knutit till oss alla duktiga backar som släppte in 164 mål i vinter.Jippi. Och det kommer säkert att bli lika med forwards...
Wahlbergs vara eller icke vara kan kvitta,jag kommer ihåg honom som en av dom största svikarna under den allsvenska sejouren -96,killen spelade med 0 hjärta och var direkt usel.Jag har för mig att han gjorde ett mål ! rätta mig om jag har fel.Det är inte såna killar vi behöver utan såna som är villiga att gå in och offra en tand eller två för en trepoängare.Till sist nåra ord om dessa självgoda äckliga värmlänningar som aldrig kommer upp i normal standard !
När man vinner över HV borta i en mycket bra hockeymatch ska man vara jävligt nöjd med sitt spel.Är det så jävla svårt att erkänna att man spelat mindre bra för att motståndaren inte tillåtit annat?
Den nya hallen har stigit dom åt huvet och dom tror att dom är nåt extra,måtte MODO eller VF ta dom i finalen så kan Loob och co åka upp till Töcksfors och kamma sig med osthyveln nåra år.Nån här på listan trodde att FBK skulle spela jämt med Detroit.....ehh
Kommentera

Sv: Lagbygget
Sylf- klart att FBK skulle spela jämnt med Detroit. Jag uttryckte mig inte så iofs, men nu påstår jag bestämt att det skulle bli jämnt!
Kommentera

Sv: Lagbygget
Ta det lite långt med sågandet av Wahlberg va. Fram till dess att MoDos säsong är slut måste han dementera och säga att han har massor med alternativ.
Kommentera

Sv: Lagbygget
De som inte vill ha Micke Wahlberg till Brynäs förstår inte jag mej på alls. Att Micke inte skulle va´ tillräckligt bra är ju absurt. Han har ju för tusan utvecklats till en av Sveriges bästa forwards! Sen håller jag i och för sig med om att han själv måste ha en seriös vilja att spela för Brynäs också, annars ska han inte krusas.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Danne Johansson blir alltså kvar. Hoppas karln höjer sig minst 50 % nästa säsong nu då. Det gäller f ö hela försvaret!
Kommentera

Sv: Lagbygget
Bright: Stämmer! Trots skador osv ska inte ett försvar i elitserien (med starka namn på pappret) agera så valhänt och obestämt.
Kommentera

Sv: Lagbygget
Låter som du är inne på samma linje som jag Bright. Wahlberg ligger lågt om flyttlaner nu och avslöjar först när Modo är utslaget.
Klart han har något att tillföra om han fortsätter i samma stil som i år.
Blir Kyrö fjärdecenter då månntro?
Kommentera

« · 70970