Brynäs IF

724864 inlägg · 7958 ämnen

MIF ekonomiska kris.

« · 327944 Till forumet


MIF ekonomiska kris.
Vill bara gå in och skriva några rader im MIF och deras dåliga ekonomi.
Jag kan säga så här, Malmö har alltid varit hatlaget numemr 1 i sverige i alla år under 90 och 2000 talet men när jag läste om deras sits i dagens aftonbladet så lider jag med dem.
Det är aldrig kul att något lag hamnar i en ekonomiks sits som MIF har gjort. Det kan lika gärna vara brynäs som är i deras kläder (även bif har svårt med ekonomin men mif har det värre med sänka löner m.m).
Jag hoppas personligen att MIF kommer att reda upp sin ekonomi så att de stannar kvar i elitserien, för vad är ES om inte MIf är med?
Man måste ju ha nåt lag som man "hatar", eller vad säger ni?
Vad tycker ni om deras situation, är det bra att det går tungt för dem eller är det någon som har sympatier med dem som jag?

MVH//Marcus- Härnösand
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Lothar: Det är kanske inte så kul att MIF har problem. Men personligen skulle jag inte gråta blod om det blev så att MIF ersattes av t ex Skellefteå i ES. Jag är född och uppväxt i Malmö och vet hur komplett befriad från hockeykultur den stan är. Utan Percys miljoner hade MIF aldrig någonsin blivit ett ES-lag. Man kan beklaga framväxten av köpelag, men MIF var det första genuina köpelaget i ES och möjligen visar historien att köpelag i städer som saknar hockeykultur förr eller senare hamnar i problem. MIF påminner mig om de där tomatodlingarna som finns på Västbanken. Att det fungerar beror enbart på massiva investeringar. Utan de pengarna hade man förstås aldrig kunnat odla tomater i öknen.

Vi har i ett par års tid nu haft händerna fulla med ekonomiska problem av allehanda slag. Jag tror att det stärker organisationen oändligt mycket mer om man själv krigar sig ur krisen än om man bara lyfter en lur till Percy och ber honom tanka över ett par mille. Nu verkar den pipelinen vara stängd och då kommer krisen som ett brev på posten.

Finns gott om laga att hata i ES, så av det skälet tycker jag inte vi behöver MIF specifikt.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Lothar: Orsaken till att många hatade Malmö var nog ren avundsjuka i de flesta fall. Vilket lag skulle själv inte vilja ha en stark man med pengar att slösa på laget?
Hur många gånger har man inte bara här på sidan hört snacket om att Anschutz eller ngn annan storsponsor/ägare skulle sitta fint.
Visst var Percy den som kanske först bidrog till lönekarusellen, men den utveckongen var nog oundviklig och hade kommit ändå.
Lilljanne brukar alltid dra fram Gävlebornas, och även närområdets "ointresse" för Brynäs. Peter Andersson i Malmö drog ju en parallell till Malmö. Där har man 300.000 invånare, Köpenhamn oräknat.
Ändå har man knappt 4000 på sina matcher.
Man har nog levt lite över sina tillgångar för länge och inte insett allvaret tidigare. Tycker också att deras värvningsansvariga har en stor del i att det går trögt.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Lothar:

Hatlag & hatlag - ska väl först säga att jag sjöng "köp en ny" 1994, när Daniel Rydmark låg knätacklad av Anders Eriksson i Kempehallen. Jag var nära att förstora privat egendom (min egen alltså) när MIF vann allsvenska finalen 1990 mot MoDo, och man skrockade förnöjt under alla historier med Abrahamsson och Barry S i mitten av 90-talet. Men sen flyttade man ner då...och precis som Jompe säger så finns det faktiskt inget genuint, vitt spritt intresse. Det finns en liten grupp genuint intresserade MIF-supportrar, men det finns ju säkert en motsvarande andel genuint handbollsintresserade människor i Övik...

Sen var det ju det här med supportrarna, när man skrek "köp en ny" så hade man ju Percy i huvudet - man hade aldrig någon MIF-supporter i huvudet - de satt ju 100 mil bort och var ansiktslösa. Nu har jag ansikten, jag har pratat med en del - och problemet som växt fram är ju att det faktiskt är MIF-supportrarna som är minst jobbiga att föra ett sansat samtal med.

* De gnäggar aldrig om "störst och bäst hockeykultur".
* De gnäggar aldrig om att de skulle vara "förtjänta" av framgång.
* De är intresserade av hockeyn på plan, och har dessutom en sittplatspublik som är mycket snällare än i det genomsnittliga "kulturfästet".


...men allt det här blir ju en belastning om MIF tidigare var något slags rött skynke för hockeysverige - det finns ju inget spektakulärt kvar längre om inte Percy kan lägga fram pengarna för de bästa spelarna.

Trevliga supportrar, ett ofarligt lag, en ointresserad omgivning...börjar bli lite kvar att hänga upp det hela på då... och själv funderar jag på att flytta hem :-)
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Björn VII: Tur att vi har Linköping då. Nytt köpelag kantat av skandaler som märkliga tränarbyten och supportrar som skriver hotbrev. Känns som Linköping försöker axla både Malmös och AIK:s mantel samtidigt. Det kallar jag ansvarstagande!
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Jompe: Jag har ingentligen inget imot Malmö, förutom att dom spelar en grishockey. Jag följer percys pågar på tv4 och jag tycker det är en helt ok serie som är kul att följa. Man får se lite hur de har i en elitserie klubb. Men det är bra att inte brynäs är med på det, man ser ju bara att såpan har fört med sig otrevligheter för laget samt föreningen.
Men MIF anser jag tillhör ES, man måste ha nåt lag som har en otroligt bra stad (som FBK), några klassiska klubbar (BIF och LIF), några ungdomsklubbar (MODO och TIK), några uppstickare (LHC) samt något grislag som MIF. Det gör en Elitserie!
Det anser jag.
Vilka lag skulle ni vilja se i elitserein som skulle kunna axla dessa roller från dessa klubbar?
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Andra lag i ES:

Skellefteå AIK är en av dom nämnda men ett annat lag som skulle vara med i ES är Mora IK.

MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Lundström 6: Jag tycker nog att VIK skulle vara med i ES.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
maria29:
Håller med dig att om att VIK inte vore fel med tanke på närheten till Sthlm.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
65Selander: Och sala.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
maria29:

Där är ett lag som kommer om 2-3 år, dom är inte redo för ES ännu.


MED BRYNÄS MOT NYA SM-GULD
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Lundström 6: Antagligen är det så, men det skulle vara så mycket närmare att åka.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Lundström 6: Inte ens då, VIK hoppas ju att spelare som Rohlin, Popovic, Zetterberg och Juhlin skall komma hem och förstärka.
Alla en bit över 30 och pensionerade om 2-3 år.
VIK har inga unga talanger att ta över därefter så om det inte rusar in pengar så talar vi nog 10 år innan de är tillbaka.

När det gäller EU-bidrag för hallbygge så har Öviks kommun agerat på samma sätt. Där är hockey en del av kulturen och varumärket i bygden
på samma sätt som för Leksand och även Timrå tror jag.
För politikerna i Gävle verkar det mest vara en belastning...
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Huss: Har ngn bemödat sig att ta reda på hur det ligger till innan det gnälls?
Leksand har SÖKT bidrag från EU. Det är inte samma sak som att få det beviljat.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Huge: Jag tror att det bara är rykten än så länge, men som sagt: Brynäs kan söka dom med.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Huge: Men det är väl just det som är problemet eller hur ?
I Övik och Leksand anser de lokala politikerna att det är en självklarhet att söka EU-bidrag för att hockeyn anses som en del av den lokala kulturen. I Gävle verkar inte så vara fallet.
Om de får det, som i Öviksfallet, är en annan sak.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Huge: Där ser du skillnaden på en toppklubb o Brynäs, dom får en chans o gör mål, Brynäs behöver 10 chanser för att göra mål!!!
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Huss: " I Gävle verkar inte så vara fallet."

Verkar?

Har du tagit reda på detta eller är det bara ett antagande?
Att ngn skulle få ett EU-bidrag beviljat för att man har hockeykultur låter ganska otroligt, för att inte säga osannolikt. Måste vara ngt annat som man anför som skäl till att få bidraget. Skulle det nu vara så att man får bidrag för att man har hockeykultur, har jag väldigt svårt att se hur Gävles politiker skulle lyckas missa ett sådant tillfälle.

Öviksfallet vet jag inget om. Har dom lyckats få bidrag?
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Elitserien mot division 1. A-laget mot B-laget. Tungvikt mot flugvikt. Skillnaden mellan dom tre första lagen i Elitserien och övriga elitserielag är större än skillnaden mellan Elitserien och Allsvenskan. Elitserien är lika spännande som skotska eller holländska ligan i fotboll. Nu gäller det bara att hålla nere siffrorna och hoppas att dom kommer igen på lördag.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Huge: Jag tror att det har att göra med vad respektive länsstyrelse anser vara viktigt för infrastrukturen, och inte huruvida en stad har hockeykultur eller inte. På sätt och vis avgörs alltså det hela efter om tjänstemännen på länsstyrelsen är hockeyintresserade eller inte.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Huge: Man ansöker hos länsstyrelsen som hanterar bidrag från olika EU-fonder. Samma regelverk gäller i alla län. Har Övik och Leksand fått kommer Gävle också få - förutsatt att man sökt.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Lilljanne: Visst, alla ansöker hos sin respektive länsstyrelse, men det betyder inte att alla länsstyrelser gör samma bedömning. I Luleå gavs det inga EU-bidrag.
Kommentera

Sv: MIF ekonomiska kris.
Lilljanne: Varför kan inte Brynäs göra som FBK???
Kommentera

« · 327944