Brynäs IF

724864 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #328002

Sv: MIF ekonomiska kris.
Lothar:

Hatlag & hatlag - ska väl först säga att jag sjöng "köp en ny" 1994, när Daniel Rydmark låg knätacklad av Anders Eriksson i Kempehallen. Jag var nära att förstora privat egendom (min egen alltså) när MIF vann allsvenska finalen 1990 mot MoDo, och man skrockade förnöjt under alla historier med Abrahamsson och Barry S i mitten av 90-talet. Men sen flyttade man ner då...och precis som Jompe säger så finns det faktiskt inget genuint, vitt spritt intresse. Det finns en liten grupp genuint intresserade MIF-supportrar, men det finns ju säkert en motsvarande andel genuint handbollsintresserade människor i Övik...

Sen var det ju det här med supportrarna, när man skrek "köp en ny" så hade man ju Percy i huvudet - man hade aldrig någon MIF-supporter i huvudet - de satt ju 100 mil bort och var ansiktslösa. Nu har jag ansikten, jag har pratat med en del - och problemet som växt fram är ju att det faktiskt är MIF-supportrarna som är minst jobbiga att föra ett sansat samtal med.

* De gnäggar aldrig om "störst och bäst hockeykultur".
* De gnäggar aldrig om att de skulle vara "förtjänta" av framgång.
* De är intresserade av hockeyn på plan, och har dessutom en sittplatspublik som är mycket snällare än i det genomsnittliga "kulturfästet".


...men allt det här blir ju en belastning om MIF tidigare var något slags rött skynke för hockeysverige - det finns ju inget spektakulärt kvar längre om inte Percy kan lägga fram pengarna för de bästa spelarna.

Trevliga supportrar, ett ofarligt lag, en ointresserad omgivning...börjar bli lite kvar att hänga upp det hela på då... och själv funderar jag på att flytta hem :-)
Kommentera