Brynäs IF

724902 inlägg · 7959 ämnen

Ny Sportchef

215837 · » Till forumet


Sv: Ny Sportchef
Lilljanne: Å andra sidan hade ni ett företag som är väldigt likt det företag i Karlstad som helt klart är en bidragande faktor till lagets framgångar. Men ni har ju sålt iväg i princip hela företaget till en massa, i det här sammanhanget, helt ointresserade amerikanare vars enda uppgift är att omvandla svensk valuta i dollartecken. Felet ligger inte i företagandet eller befolkningsmängden. Mer i att Brynäs sköts på samma sätt som på stenåldern.
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Jompe: Han är Brynäsare han med och det var han som fick mig att inse att Brynäs är bäst. Det var för 11 år sedan när Smurfkedjan härjde som värst. Så sambon och jag är lika hockeytokiga båda två. Just nu för han mest otur med sig när han sitter framför datorn och läser inlägg på hockeysnack, därför har jag portat honom.
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
boldten: Där ligger han förmodligen bra. Kollade Du inte upp hans hockeypreferenser på ett tidigt stadium? OK, hustrun är leksing, så jag ska inte säga något. Kärleken förblindar...
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Jompe: Klockrent.
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Jompe: Han är portad från datorn.... Brynäs släpper bara in mål då. Fast han ligger/sitter i soffan här bredvid...
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
boldten: Men tjenare, boldten. Så karlsloken låter Dig följa hockeyn idag?
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Jompe: BP igen.....
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
BP efter 3 minuter. Börjar ju bra, det här...
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Lilljanne: Håller inte helt med vad gäller Frölundas ordförande. Klubben var 25 mille back och spelade trist hockey när han tog över. Drt är självklart så att marknadsunderlaget i Göteborg är mycket, mycket större än i Gävle. Men tidigare styrelser hade inte förmått använda sig av den marknaden. Jag tror att det finns en del att lära av fallet Ahdrian; a) ny kille kommer in och ser som sin främst uppgift att ge organisationen en vision och ett mål som alla kan ta till sig, b) ny kille får infllytande över andra nyckelposter i klubben, fr a tränarjobbet, c) ny kille har förmåga att levandegöra och förverkliga visionen. Där har vi något att lära. Vi behöver inte en förvaltande styrelse utan en förnyande styrelse, som har kraften och viljan att formulera en djärv vision och sälja den till organisation, sponsorer, spelare, medlemmar.

Nu till matchen!
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Lilljanne: Sved det till i ögat på er nu när ahdrian bara bekräftade fakta?
För övrigt tror jag inte brynäs klarar kvalserien.
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
lindberg: Exakt. Av Virus uttalande drar väl de flesta slutsatsen att han inte HELT utesluter ett ja som svar.
Men nu har vi ju med en sportjournalist på Sportbladet att göra, så vi kanske får ha lite överseende....
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Igor: Det vore skönt om nån i ledande ställning i Brynäs nån gång kunde ge sken av att ha koll på läget. Typ: "vi har en god uppfattning om vem vi vill ha på tjänsten och kommer att noggrannt pröva alla förslag". Eller: "det namn du föreslår är bland dom vi överväger". En floskel som säger: vi har koll, inte: va, det hade jag ingen aning om. Annars undrade jag bara om vi ska ha två chefstjänster som sportansvarig. För övrigt tror jag inte Frölunda vinner SM i år - heller.
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Lilljanne: He he, Tomas Ros på Sportbladet gjorde tydligen likadant som jag själv, glömde läsa Arbetarbladet i morse.. :-)
Klubbdirektörsgrejen om Ahlgren (positivt och bra) var ju egentligen mycket mer intressant i detta läge , med tanke på att Sportchefssnacket hittills varit gammal "skåpmat", om än inte ointressant, förstås...
F.ö så verkar våra sportjournalister för dagen vara ett under av objektivitet och kunskap jämmfört med sina engelska kollegor.
Nu hudflängs Svennis efter den senaste träningskampen. Är man motarbetad av de stora klubbarna så underlättar väl detta knappast ens jobb som förbundskapten. Dessutom, en träningslandskamp trodde jag hade det syftet som namnet vill påskina, nämligen att just få TRÄNA på lite nya saker och pröva lite nya spelare.
Jaså, VF:s ordförande vill påskina att vår styrelse är obegåvad.
Nåja, dom har väl gjort sina misstag, som alla andra. Att vi ändå lyckats ta fler guld än VF i modern tid tyder väl ändå på ett visst mått av kompetens. Med tanke på de resurser som VF haft tillgång till, jämfört med oss, så kanske det vore lite mer klädsamt av deras ordförande att vara en aning mer självkritisk.
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Lilljanne: Det är väl snarare intressant att Virus inte väljer att uttala sig, bor inte han i Umeå (gjorde för några år sedan iallafall), han skulle ju kunna säga nej direkt med tanke på det.

Man kan inte anklaga Henning för att vara dyrg i media iallafall, tar till sig alla tips..
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Lilljanne: Det är väl bra att tidningarna tipsar Brynäs om direktörsnamn hur ska dom annars hitta någon? VF:s ledning genom åren må ha varit begåvade men inte på att skapa ett vinnande hockeylag. Hur många SM har VF egentligen vunnit? En skam med alla dom pengarna. Gäller HV också i allra högsta grad.
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Huge: Äh, som alla skittidningar vill dom ju bara hitta en säljande rubrik. Dom har snackat med tre stycken, varav en har jobb i en konkurrentklubb och en väljer att inte uttala sej. Kalle Anka-journalistik! Intressantare är att Henning via en lokaltidning får tips om en lämplig kandidat till klubbdirektörsjobbet. Är tanken att vi ska ha både sportchef och klubbdirektör?

Frölundas ödmjuke (näää) ordförande berättar i Aftonbladet hur man leder en hockeyförening. (Bla säger han indirekt att styrelsen i Brynäs är obegåvad.) Göteborg har 250 tusen invånare, hur många företag som helst och ett hockeylag. Måste vara svårt att ragga pengar till klubben. Kunde han få ett fattigt landsortsgäng som Brynäs på fötter kan han börja snacka.
Kommentera

Sv: Ny Sportchef
Huge: Riktigt. Både AB och AB skriver att Virus inte är intresserad för att några rader ner skriva att han inte tagit ställning än. Kluvna tungor där...
Kommentera

Ny Sportchef
Enligt Sportbladet idag så har både Salming, Masken och Virus tackat nej till jobbet. Andemeningen i artikeln verkar vara att det skulle vara svårt att få ngn att ta jobbet. Både Salmings och Maskens nejmotiveringar är väl OK tycker jag. Att Virus skulle ha tackat nej vet jag inte om det stämmer riktigt. Hur är det med researchen på tidningen? Vad jag förtår så har väl Virus inte velat uttala sig förrän han fått en konkret förfrågan från ngn ansvarig i föreningen. Just nu jobbar man väl med att få ihop olika namn, vad jag förstår, en helt normal procedur helt enkelt.
Virus verkar ju annars som klippt och skuren för jobbet.
För att citera bandariljärerna och picadorerna i "Tjuren Ferdinand"
på julafton: "Hurraaaa....den tjuren skall vi haaa" :-)
Kommentera

215837 · »