Brynäs IF

724823 inlägg · 7958 ämnen

spelarförluster.

« · 385210 Till forumet


spelarförluster.
Tänkte skriva lite vad jag tror det blir för spelar flykter efter denna säsong. Om brynäs skulle hamna utanför slutspelet eller hamna i kvals så tror jag att Tommi Miettinen kommer att gå till en annan toppklubb i ES. Han vill inte spela ännu ett år tilli brynäs om de misslyckas i år igen. Han är alldeles för bra för att spela i botten.
Även soling kommer att gå. Tror att han vill till en annan klubb, antingen i es, finland eller någon anna toppklubb i europa.
Han vill forstätta utveckalas som spelare fast i en annan klubb där han kan blomma ut ännu mer.
Sen så kommer inte petre´ eller laitinen få något nytt kontrakt till nsäta säsong. de har gjort sitt. Henke är alldeles för skadebenägen och laitinen är för ojämn anser jag.
Tror inte heller att Danne Johansson kommer skriva på ett nytt kontrakt, han kommer nog att flytta hem till skåne/ängelholm igen, eller till en annan klubb i es eller allsvenskan.
Tror däremot att Nilkas Anger kan bli kvar minst 1 år till. Tror att både ledningen och han själv vill förnya kontraktet.
Peter Nylander så vet jag faktiskt inte om han blir kvar. jag vill gärna ha kvar honom. Han är en spelare som är jätte viktig för ett lag som brynäs. en riktig arbetsmyra.
Brynäs bör även skriva ett nytt kuntrakt med Kuparinen. Hna är en stor och lite små elak spelare som brynäs behöver.
Med Korhonen så kommer de skriva ett nytt kontrakt med honom. Antingen ett 1 eller 2 års kontrakt. Både Markus trivs i gävle och han får stå mycket mer här ä i finland och både ledning och vi supportrars vill ha kvar honom. Så han kommer stanna.

För Brynäs så gäller det att: * Värva 3 nya och stabila backar
* Värva 2 nya forwards samt en ny center (man hoppas på Micke Wahlberg) pga av ersättning om kyrös knän inte håller.
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Lothar: Jag tror Du har rätt angående Miettinen. Det kommer att bli tufft att få förlängt med honom.

I övrigt; vi bör inte förlänga med
Soling (hans insatser under året talar för sig själv, tyvärr, tyvärr)
Anger (tror att både han och klubben ser fram emot separation)
Kyrö (knäna kommer nog tyvärr aldrig att bli helt OK)
P3 (se ovan)
VPL (svag, ojämn, slår fruktansvärda indianare ibland)
Adam Andersson (har inte uppvisat någon positiv utveckling)

Vi bör förlänga med
Korhonen! Kommentarer överflödiga
Sjödin (han har absolut ett år kvar att ge)
Cassel och Lind (båda har ett år kvar)
Björne D (två år kvar)
Lille-Daniel (förläng och ge honom en fast plats i en riktig line)
Rönnkvist (en annan lovande talang)
Malmström (en riktig sargkrigare, envis, jobbig att möta)
Nyllet (se ovan)
Kupan (håller med--han behövs)
Daniel J (jag tror att han vill spela i varje fall ett år till
med brorsan, som vi för övrigt också bör förlänga emd)
Molinn (fast han tycks ingå i möblemanget)

Osäker på Björck.

Det ger oss tre backplatser och tre forwardplatser att fylla (minst).
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Pokulera går ju alltid. De ska bli spännade och se hur det går först innan alla spelarbyten. Jag är mycket besviken på förlusten igår. Men i morrn är en ny dag. Och en sak till. Räcker pengarna till att vara kvar i ES?
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Jompe: Kyrö blir du inte av med om du inte avbryter hans nv kontrakt (2 år kvar) annars så ser jag väl inga fel på din önskan. Har fruktansvärt svårt att se att Anger frivilligt stannar i Brynäs eftersom det inte är så "hippt" att harva i bottenträsket!
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Jompe: Björck har kontrakt till 2005 så honom får vi dras med ett tag till. Han är väl rätt ok som 6-7 back förresten.
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Tränarbyte till ser jag som steg 1 inför nästa säsong. Hitta lämpliga kanditater redan nu och erbjud kontrakt så fort laget är klart för ES nästa år. Låt sedan denne vara med och välja nya spelare till de lediga platserna. Kvalserien vore förödande eftersom vi då åter kommer sist ut på spelarmarknaden och får snappa åt oss resterna.
Kommentera

Sv: spelarförluster.
70Igor: Jag skulle gärna se Anders Huss som assisterande i brynäs nästa säsong. Vem som blir huvudtränare? Vem Hussen vill jag se i båset nästa år.
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Lothar: Gunnar P lär bli kvar nästa år. Förhandlingar med honom är redan på gång...
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Lothar: Då får han gärna ta med sig LillKenta också. Men vem skulle frivilligt lämna en behaglig tillvaro i Timrå med bra hemmapublik och duktiga spelare för Ångestgruvan Brynäs med tomma eller i bästa fall tysta läktare och ett gäng halvdassiga divor i laget.
Kommentera

Sv: spelarförluster.
monty: Då har man tydligen sänkt målsättningen till att etablera sig i Allsvenskan. Hej hå hej hå till gruvan nu vi gå....
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Jompe: Laget till nästa år är väl det ända roliga som finns att spekulera i, fast vid närmare eftertanke så är det inte heller speciellt roligt med tanke på ekonomi och Brynäs attraktionsvärde på spelarmarknaden.
Helt klart är att vi behöver en ny tränare, GP har i mina ögon alltid varit en trotjänare och en ”andreman” (lite ”Pirro”-varning) men förstetränare ? Nääeee…
Men GP kan inte heller trolla med knäna, hans förutsättningar är ju också beroende av lagets kvalité och det är ju inte av toppklass direkt.
Skulle gärna se idolen Anders Huss tillbaka i laget, som forwardstränare och med GP som backtränare. Huvudtränare då ? Varför inte Leif Strömberg, Bofors ?
Till laget då, målvakterna håller god klass och en förlängning med Korhonen är ett måste.
Brynäs akilleshäl är backsidan, undermålig är bara förnamnet. Där bör P3 och VPL inte ens finnas i Jannes tankar till nästa säsong. AA behöver ett år i Allsvenskan, minst. Förläng och hyr ut eller låt honom gå. Sjödda då ? ikonen, myten, Juicy Fruits största konsument, tycker att han med gott samvete och efter att ha avslutat en av sin karriärs bästa säsonger bör lägga skridskorna på hyllan. Med Janne Larssons fjolårssäsong i åtanke så vill jag ha ett gott minne av denne hjälte, vilket han säkert själv vill också.
4 nya backar alltså, här kommer förslag:
Daniel Sondell, Löven, spelskicklig jättetalang som tidigare vandrat genom Modo ungdomsorganisation. Pierre Johnson, Mora eller H Blomqvist Växjö, unga J-landslagsmän som ger bra återväxt om något år. AIK-Frasse är också ledig, lägg ett bud.
Sen behövs klasslirare, låt Janne och Inge ta flyget över och övertala någon/några av herrarna Tallinder, Eriksson eller Boumedienne. Krydda med en meriterad tjeck/finne.
Forwards då ? På pappret är dagens uppsättning faktiskt inte speciellt dålig. Men att behålla Anger och Miettinen kan vi nog bara drömma om. Kyrö lägger också skridskorna på hyllan pga sina skadebekymmer. I övrigt förläng rakt av (med undantag av Östlund och Rönnqvist som behöver matchrutin från Allsvenskan), ja tom Soling för han har det i sig, grabben.
De fem nya borde vara Micke Wahlberg, Andreas Paulsson, Rudslätt, Johan Andersson samt
ytterligare en klasspelare t.ex. Tony Mårtensson.
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Huss: Massor av kloka idéer! Har för mig att Bofors-Strömberg är aktuell för FBK som andretränare efetrsom Samuelson vill öppna eget som huvudtränare. Vad vill Strömberg? Andretränare i FBK eller huvudtränare i Brynäs?

Dackell?
Kommentera

Sv: spelarförluster.
33Laitinen - Har du hört om några rykten om nya spelare från finska ligan till Brynäs IF ?
Kommentera

Sv: spelarförluster.
Huss: En back som du har missat är Mattias Karlsson. Honom måste vi satsa på. Det jag har sett av honom i år är mycket lovande.
Kommentera

Sv: spelarförluster.
65Selander: Kyrö har ETT år kvar. Det var Molin Brynäs tecknade femårskontrakt med 2001. Kyrö fick bara fyra år räknat från 2001. Se även länk.

Hur långt kontrakt har du som supporter, 65Selander? Livstid? Jag hoppas det iaf.

Men kom igen nu och svara "statistik" på brynas.se:s fråga så att jag får litet att göra.
Kommentera

Sv: spelarförluster.
20 Lindgren: Försent. Jag svarade mer intervjuer.
Kommentera

« · 385210