Brynäs IF

724823 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #385320

Sv: spelarförluster.
Jompe: Laget till nästa år är väl det ända roliga som finns att spekulera i, fast vid närmare eftertanke så är det inte heller speciellt roligt med tanke på ekonomi och Brynäs attraktionsvärde på spelarmarknaden.
Helt klart är att vi behöver en ny tränare, GP har i mina ögon alltid varit en trotjänare och en ”andreman” (lite ”Pirro”-varning) men förstetränare ? Nääeee…
Men GP kan inte heller trolla med knäna, hans förutsättningar är ju också beroende av lagets kvalité och det är ju inte av toppklass direkt.
Skulle gärna se idolen Anders Huss tillbaka i laget, som forwardstränare och med GP som backtränare. Huvudtränare då ? Varför inte Leif Strömberg, Bofors ?
Till laget då, målvakterna håller god klass och en förlängning med Korhonen är ett måste.
Brynäs akilleshäl är backsidan, undermålig är bara förnamnet. Där bör P3 och VPL inte ens finnas i Jannes tankar till nästa säsong. AA behöver ett år i Allsvenskan, minst. Förläng och hyr ut eller låt honom gå. Sjödda då ? ikonen, myten, Juicy Fruits största konsument, tycker att han med gott samvete och efter att ha avslutat en av sin karriärs bästa säsonger bör lägga skridskorna på hyllan. Med Janne Larssons fjolårssäsong i åtanke så vill jag ha ett gott minne av denne hjälte, vilket han säkert själv vill också.
4 nya backar alltså, här kommer förslag:
Daniel Sondell, Löven, spelskicklig jättetalang som tidigare vandrat genom Modo ungdomsorganisation. Pierre Johnson, Mora eller H Blomqvist Växjö, unga J-landslagsmän som ger bra återväxt om något år. AIK-Frasse är också ledig, lägg ett bud.
Sen behövs klasslirare, låt Janne och Inge ta flyget över och övertala någon/några av herrarna Tallinder, Eriksson eller Boumedienne. Krydda med en meriterad tjeck/finne.
Forwards då ? På pappret är dagens uppsättning faktiskt inte speciellt dålig. Men att behålla Anger och Miettinen kan vi nog bara drömma om. Kyrö lägger också skridskorna på hyllan pga sina skadebekymmer. I övrigt förläng rakt av (med undantag av Östlund och Rönnqvist som behöver matchrutin från Allsvenskan), ja tom Soling för han har det i sig, grabben.
De fem nya borde vara Micke Wahlberg, Andreas Paulsson, Rudslätt, Johan Andersson samt
ytterligare en klasspelare t.ex. Tony Mårtensson.
Kommentera