Brynäs IF

722795 inlägg · 7954 ämnen

Truppen



Truppen
Precis som Roger Melin uttalar sig i morgontidningarna gäller det att först spela klart Mästarcupen. Sedan blir det till att göra en värdering av det uppkomna läget.
Centrar av Kyrö-kaliber som är införstådd med Brynäs-spelet växer inte på träd!
Mårtensson kan mycket väl vikariera som center. Det är bra för hans utbildning också.
Det diskuteras mycket om breda trupper.
Kan någon nämna en (elitserie-) klubb som har fyra höklassiga centrar? Nä, trodde väl det!
Plocka bort Jörgen J i Färjestad och de är borta ur Guldstriden. Plocka bort Micke J i DIF och de kommer inte att vinna guld.
Så enkelt är det.

Det tar tid att bli en bra elitseriecenter. Alla måste börja någonstans. Därför kommer alla från en lägre division och jobbar sig uppåt. Det är en timingfråga bara. Att vara förberedd när det behövs. I det perspektivet ligger de unga "Tierparna" lite efter.

Om man skall se något positivt av Kyrös skada är det att andra centrar prövas. Bättre att få ett svar nu än under nästa säong som förmodligen blir tuffare ändå med tanke på åldersstrukturen i laget. Det gäller att spela in två nya förstafemmor under de närmaste två säsongerna.

Dessutom, Kyrö är från KIRUNA, däruppe är de hårdare än flinta.
Brynäs har bara haft tuffa Kirunaspelare i laget (behövs inga namn, va)
Han kommer tillbaka i spel.

Å andra sidan skulle Tommy Westlund kunna göra en nyttigare insats i Brynäs än i någon bokstavskombination på andra sidan.
Att åka omkring och göra 2+6 poäng per säsong måste vara skitkul för en spelare som sprutade in mål i Elitserien innan han åkte över.

Det löser sig...

Janne, Wågström, Mårtensson/Mårs fixar det här tills Kyrö är tillbaka!

Närmast gäller att köra över Timrå!
Kommentera

Sv: Truppen
De andra lagen kanske inte har fyra centrar i t.ex. J Jönssons kaliber, men de har ändå tre stabila centrar till som har bra elitserierutin vilket är värt en hel del.

Westlund var väl ganska bofast i Hurricanes förra säsongen om jag minns rätt. Dessutom har han en defensiv roll i laget så det är kanske beroende på det som han inte öser in poäng...
Kommentera

Sv: Truppen
Jag instämmer med Gordo. Is i magen är det som gäller. Att slänga ut pengar på att få in en till center i det här skedet känns tveksamt, det finns ingen högklassig center ledig vid den här tidpunkten på året. Visst blir man orolig, inte bara för den här säsongen, utan också för framtiden. (Läs tidigare inlägg) Men Brynäs har alltid byggt sitt lag lugnt och metodiskt, och det ska vi fortsätta med. Att köpa in en t ex slovakisk "himmel eller pannkaka"-spelare löser ingenting. Bättre då att ge någon yngre spelare chansen att spela in sig i laget. Om det innebär att det blir ett mellanår i år, so be it! I ett längre perspektiv tror jag ändå att det är den bästa lösningen.
Kommentera

Sv: Truppen
De flesta lagen kör hårt med få centrar vid 5-4 och 4-5. Att sätta stabila centrar på bänken med lite istid fungerar inte. Därför har alla lagen lite tunt på centersidan om vi pratar de som kan leda laget till SM-guld. Det sliter dessutom hårdare på ytterforwards/missiler att tälja på kanterna och sargerna. De är mer av förbrukningsvara (typ DIF).

Westlund som defensiv spelare kan bara hända i NHL. Vilket slöseri med kapacitet att använda honom i den rollen. Kan man göra mycket mål kan man göra mycket mål.
Kommentera

Sv: Truppen
Innan försäsongen pratades det en del om att Brynäs lyckats dåligt med värvningarna; med undantag av Danielsson handlade det om oprövade kort och alla våndades över förlusten av MT. För egen tycker jag att Brynäs värvat klokt och att laget helt klart verkar ha förstärkts jmf med förra säsongen. Men det var innan de nu aktuella skaderapporterna började strömma in...Nu finns det risk för att den något tunna truppen tunnas ut ytterligare, att nyckelspelare blir borta för hela säsongen. Konsekvensen av det blir tveklöst en strid i bottenskiktet. Och vem vill ha det? Ingen!

Visst, självklart ska Melin vänta med en utvärdering tills efter Mästarcupen. Kanske är det lika bra att köra igenom turneringen i Lugano också. Men därefter måste det fattas beslut. Om Kyrö inte kan komma till spel under hösten bör man försöka hitta en ersättare. Det kan ju inte vara fel att skicka ut några spanare redan nu...Serien har ju inte ens börjat. Det känns onekligen som lite uppförsbacke alla redan. Och fler skador lär bli aktuella. Vägra acceptera en mellansäsong! Minst semifinal. Öppna kassakistan! In med en tung transatlant...
Kommentera

Sv: Truppen
Dagens stalltips 1: Lee Jinman, 26-år, högerfattad, spelskicklig center från Arkansas (ECHL) lär fortfarande vara tillgänglig...Tidigare påtänkt som ersättare för Michael von der Geest i Oskarshamn...Laget som för övrigt släppte målspottaren Christian Eklund till Tingsryd. Han skulle också ha platsat i Brynäs!

Dagens stalltips 2: Jesper Duus lämnar sin danska klubb Rödovre. Potentiell förstärkning på backsidan med tanke på Olssons och Djoos skador???
Kommentera

Sv: Truppen
gordo skrev
<<"Centrar av Kyrö-kaliber som är införstådd med Brynäs-spelet växer inte på träd!
Mårtensson kan mycket väl vikariera som center. Det är bra för hans utbildning också"

Håller med om att centrar av Kyrös kaliber inte växer på träd. Speciellt inte ju längre in på säsongen man väntar. Angående Mårtensson som center tycker jag det är en chansning och snarare skulle kunnna hämma han utveckling. Bättre att han får utveckla sig som den snabbe, tekniske och okonventionella ytter han är än att börja skola om sig till center. Dessutom är det väl inte främst en social verksamhet A-laget ska syssla med?

<<"Kan någon nämna en (elitserie-) klubb som har fyra höklassiga centrar? Nä, trodde väl det!"

Många klubbar har åtminstone 2-3 högklassiga centrar, vi har bara en (1!) just nu. Wågen tycker jag är ett osäkert kort och frågan är om han kan bära upp en kedja när han inte har Beliavski/Semjonovs (stavning?) på sina sidor.

<<"Om man skall se något positivt av Kyrös skada är det att andra centrar prövas. Bättre att få ett svar nu än under nästa säong som förmodligen blir tuffare ändå med tanke på åldersstrukturen i laget"

Jag kan inte se ngt positivt i Kyrös skada hur jag än vrider och vänder på det. Jag hade sett framför mig att Mårs & co skulle kunna utvecklas i lugn och ro i Tierp innan de kastades in i elitserien. Där de med stor sannolikhet inte klarar av tempot under sitt första år och istället blir sittandes på bänken medans Janne Larsson måste snitta 30 minuter/match.


Visst längtar jag också efter Dackell och Westlund, men nu är det nästa säsong vi pratar om, då finns inte dessa herrar i truppen. En trupp som just nu, enligt mig, saknar en stark center och minst en back.
Kommentera

Sv: Truppen
Roger Kyrös skada var nog bland det värsta som kunde hända faktiskt. Fattas bara att Chrippa Olssons skada också bedöms som allvarlig.
Att andra lag bara skulle ha en center av hög klass köper jag inte. Om FBK skulle få Jönsson skadad finns både Mattias Johansson och Peter Hammarström att tillgå. Inga duvungar som Mårs direkt. Däremot så är Wågström inte sämre än några av de andra lagens 3e centrar, snarast bättre faktiskt.
Mårtensson som center låter som en nödlösning, visst skulle han klara det med den spelskicklighet han har, men det är först som ytterforward han kommer till sin rätt.
Nej, Micke har helt rätt i sitt påstående att det saknas en center och en back till.
Om Rögle är villiga att släppa Johansson d.y. vore det ett lämpligt alternativ. En mellansäsong förra året men riktigt bra på försäsongen i år.
Kommentera

Sv: Truppen
Bra inlägg från Huss och Micke. Brynäs behöver förstärka med en back och en center. Ut och leta.
Kommentera

Sv: Truppen
Tycker också definitivt det är dags att värva en center i 25-30 års åldern med elitrutin; nån som man likt Kyrö kan bygga en femma kring. Man kommer inte att vara framtung på centerplats även när Kyrö kommer tillbaks i dagens läge. Trodde Larsson/Kyrö/Wågström/Mårs/(Mårtensson) skulle räcka, men det förutsätter att både Kyrö och Larsson finns tillgängliga.

P.S. Minns när man hade G Parks, J Johnson, Peter Larsson, Micke Wahlberg, Kyrö och Tommy Westlund i laget; alla centrar i olika konstellationer. Dessutom gick P-J Johansson center i flera matcher! Iofs åkte man ur då...
Kommentera

Sv: Truppen
Är något mindre bekymrad på backsidan; Djoos, Sjödin, Olsson, Rehnberg, Daniel Johansson, Pekkala håller alla rimlig elitklass efter vad jag sett hittills; på centersidan är Kyrö och Larsson helt oumbärliga; backsidan klarar nog en och annan skavank och missad match om inte för många av nämnda spelare är borta samtidigt (vilket i och för sig är fallet just nu!)
Kommentera

Sv: Truppen
Håller med Lyck om backsidan. Bredd och topp.

Centersidan är mer bekymmersam.

Brynäs måste dock våga pröva Wågström/Mårs/Mårtensson nu i väntan på saklig info om Kyrös skada.

Då finns det kunskap om de nya/unga killarna fixar uppgiften.
Men de behöver mer än bara enstaka inhopp om de skall skaffa sig självförtroende och erfarenhet.

Givet det utfallet går det att resonera om ev nya spelare.
Det finns massor av spelare som glider omkring i Europa mot betalning. Dessutom en massa ligor i USA/Kanada.
Elitserielagen har en kontinuerlig scouting av flera hundra spelare i olika positioner och roller.
Det handlar om att hitta rätt spelare vid rätt tillfälle så att det inte blir Allsvenskan på sikt.

Mårtensson/Mårs har bra utbildningsplatser som centrar. Mårtensson liknar "Z" i Timrå, skillnaden att Timrå inte har samma konkurrens om istiden. Båda är snabba, tekniska och spelskickliga. "Z" har dock spelat mycket under de senaste två säsongerna.
Mårs fixar defensiven mot internationellt motstånd i juniorlandslaget. Behöver mer tid för att leda femman offensivt.
Om M&M är av rätt virke tar de chansen.
Våga pröva dom nu istället för till slutspel så är mycket vunnet om det skulle bli skador på Janne eller Roger i det skedet.

"Lugn och fin, Mats Waltin"

Det löser sig med andra ord...
Kommentera

Sv: Truppen
Det är fortfarande lite svårt att fatta det som hänt Kyrö. Han skulle ju axla Janne Larssons mantel och vara en viktig byggdel i laget under de kommande fyra säsongerna. Av vad man kan läsa i tidningarna är han alltså totalt borträknad inför nästa säsong, kaputt, väck, borta, och vill det sig illa (gud förbjude) resten av karriären.

Men jag kanske målade fan på väggen lite väl mycket tidigare. När alla skador nu kom samtidigt så såg det helt nattsvart ut. Förhoppningsvis fick Crippa ett postivt besked angående sin rygg efter dagens magnetröntgen.

Angående vår tidigare diskussion om femmornas utformning tyckte jag det var intressant att i gårdagens match dominerade BIF när Molin-Larsson-Bissett fick spela ihop :) Positivt oxå att Soling verkar kunna överraska.

Poängligan efter två träningsmatcher:
Janne Larsson 1+3
Djoos 1+2
Wågström 2+0
Soling 2+0
Bissett 1+1
Kommentera

Sv: Truppen
Mer centersnack.

Att Brynäs skulle ha en trupp bestående av fyra etablerade centrar runt 25-30 år kan vi glömma.
Kanske "Milan IK" kan ha "Papin-centrar" på bänken.
I Elitserien går det inte. Dels stjäl de istid för varandra, dels vore det kapitalförstöring.

Fjärdelinan i Brynäs kommer att vara en tillväxtkedja. Bra för lagbygget och kontinuiteten. Det gäller att vara med i toppen under detta decenniet och nästa och nästa...

Med tanke på AIK:s spelaromsättning blir man intresserad hur det kommer att gå med det lagbygget. Men det är ju ett arbete som vilket som helst, enligt finsk modell.
Hur skall det gå...

För DIF verkar det vara enklare:
Det är bara att ladda nya torpeder.

Hört på mästarcupen före lineup mellan TPS-Brynäs:
"Kör de svenska nationalsången och AIK:s klubbsång?"

"Lugn och fin(sk), AIK?"
Kommentera

Sv: Truppen
Förstalinen vände matchen mot TPS och kunde ha avgjort, som vanligt. Det är dom skall leda Brynäs även i vinter.
Förutom att sätta ihop B-L-M så gick Brynäs ner på folk i sista perioden.
Då blir det vasst spel, det vet vi ju sedan tidigare.
Sjödin på hugget mot TPS. Får se hur det blir mot Timrå, det finns väl lite prestige i den matchen för honom om inte annat.
Kommentera

Sv: Truppen
Tendens till cirkelresonemang kring Kyrös skada...

Skadan väcker onekligen en del frågor, liksom skadeläget i laget för övrigt. Av dagens GD-artikel framgår det att Kyrö kände av knät redan under våren. Man kan undra varför han undersöktes först igår? Hur hade en NHL-klubb agerat? Tro mig, gårdagens artroskopi hade iscensatts omedelbart efter sista matchen för säsongen. Inte en minut senare. Allt för att vinna tid för eventuell rehabilitering. Det finns enligt min mening en uppenbar risk för att den intensiva försäsongsträningen kan ha förvärrat en redan befintlig skada.

Olssons rygg kan vara ett parallellfall. Frågorna är därför oundvikliga: Vilken koll har egentligen lagets läkare, massör, sjukgymnast och tränare på spelarnas skador? Finns det något i försäsongsträningen som glömts bort? Borde inte Kyrö ha träffat en ortoped för länge sedan? Väntar med spänning på Melins analys av skadeläget.
Kommentera

Sv: Truppen
Visst är det brist på centrar. Men det finns visst en tung och rutinerad sådan någonstans utmed Norrlandskusten. Torbjörn Fälldin tror att han heter...

Visst, det löser sig...sa han som sket i simbassängen...
Kommentera

Sv: Truppen
Det är intressant att läsa hur alla engagerar sig i fallet Roger Kyrö. Några kommentarer:
Gillar Lycks inlägg där han nostalgiskt drömmer sig tillbaka till svunna tider då Brynäs hade en ofantlig uppsättning med just centrar, och kommer sedan på att de åkte ur då. Jodu, Lyck, det är förmodligen det bästa lag Brynäs någonsin har ställt på ett par skridskor, men det gick åt helvete ändå. Men en roligt inlägg.
I övrigt så läser jag i var och varannat inlägg om att det måste köpas en back! Varför? Brynäs har redan elitseriens kanske bästa backuppsättning, vi har sju backar som alla håller riktigt hög klass, vilket egentligen är en för mycket. Att ha duktiga spelare på bänken gynnar varken laget, spelaren eller plånboken. Visst är det bra att kunna avlasta, och i händelse av skador ha ytterligare en kompetent back på bänken. Men Djoos läger, P3 läker och förhoppningsvis är det ingen större fara med Olsson heller. Och då frågar jag mig; vem hamnar på bänken? Inte Djoos, Sjödin eller Olsson. Alltså någon av följande: Pekkala, Rhenberg, P3 eller Johansson. Vill vi egentligen se någon av dessa nöta bänk? Inte jag i alla fall. Så varför då värva ytterligare en?
Vad gäller centerfrågan som är det akuta just nu, så känns det givetvis mycket oroligt vad gäller Kyrö, och därmed resten av laget. Om man säkert kan säga att Kyrö blir borta resten av säsongen kan det nog vara idé att köpa en till center. Men om han är tillbaka kring jul eller nåt, då är vi tillbaka i bänknötarresonemanget ovan. Jag vill inte se Wågström eller för den delen en inköpt, duktig center sitta utanför laget. Den enda anledning jag kan tänka mig till att värva en center till är för att inte stressa in Kyrö för tidigt, så han går sönder igen och förstör sig för all framtid.
Spelare växer med i takt med det förtroende de får. Avslutar därför där jag började, nämligen med det Brynäs som åkte ur. Kyrö och Westlund var nya i laget det året. De fick inte mycket istid, utan ställdes över många matcher. Och inte utmärkte de sig när de väl fick spela heller. Brynäs åkte ur. Året därpå var alla stjärnorna borta, Modin, Molin, Dackell, Parks, Peter Larsson (jag kan fortsätta rabbla namn länge till). Borta. Kyrö gick från bänknötare till förstecenter, och Westlund ledde andralinen, i ett gäng som mest bestod av "bottenskrap" som det verkade. Vi missade slutspel med målskillnad. Min poäng är att det viktiga är inte vad de heter, vad det står i laguppställningen. Det viktiga är att de spelare som släpps ut på isen har känner att de har förtroende för varandra och från lagledningen. Då kan vem som helst växa till en klippa, som Kyrö...
Kommentera

Sv: Truppen
Fordens resonemang känns lite ihåligt. Det bygger nämligen på att det inte tillstöter några nya skador under säsongen. Bara då är Brynäs riktigt vässat. Detta är tyvärr en utopi. Flera av grabbarna kommer helt säkert att dra på sig diverse krämpor, vissa övergående på ett par dagar, andra bestående under minst ett par veckor, var så säker. Föreställ er att Janne Larsson drar på sig en handledsskada i oktober och blir borta i sex veckor...

Olssons rygg verkar sur. Man spelar helt enkelt inte ishockey med diskbråck. Och det är långt ifrån säkert att en eventuell operation löser problemet. Jag tror inte att han kommer att vara i spel förrän tidigast efter jul.

Höstens backuppsättning blir därför följande:
- Djoos (med skadad fot och njurproblem?)
- Sjödin
- Petré (åter efter skada)
- Johansson (åter efter muskelbristning)
- Rhenberg (hur många matchstraff drar han på sig?)
- Pekkala
+ en ungtupp...eller...en ny backklippa...eller...
+ 2 ungtuppar när en av ovanstående tvingas vila...

När det gäller fronten behöver laget en ny center. Om inte annat så faller väl Melins strategi med fyra ytterforwardspar, eller? Kyrö är nog borta för hela säsongen eller åtminstone stora delar av den. Han måste få chansen att läka skadan i lugn och ro, även om han är från Kiruna och gjord av stål...Visst växer spelare med uppgiften, förutsatt att uppbackningen är den rätta. Men att behöva omskolas på några veckor i ett krisläge, när hela laget är skadedrabbat redan på försäsongen är nog ingen kul sits. Det stör dessutom uppladdningen, rytmen, inkörningen av det nya fartfyllda spelsystemet. Nej, det behövs krafttag av Melin och Sportkommittén redan nästa vecka. Raka puckar!

Och se för f-n till att åtgärda Danielssons eksem. En hudåkomma får helt enkelt inte sätta stopp för en enda match till...
Kommentera

Sv: Truppen
En reflektion när det gäller Kyrös skada. Litar nog mer på tex Hovans expertkunskaper än "Pucken" Perssons på AB. Ändå verkar hans artikel var källa för allt elände som skrivs om skadan. Hovans kompisar kan nog uttala sig säkrare, ge dom lite mer tid bara.

Det här med fyra ytterforwardspar är ett kapitel för sig. Att rulla runt på tre centrar och tre backpar blir lätt lite virrigt. Att hamna med nytt folk runt omkring sig hela tiden är inte bra för samspelet.
Om inte man kör med fast backpar/center till de olika fw-paren så att det hela tiden handlar om känd omgivning. Vet inte hur det är tänkt att fungera nu. Förra säsongen rullade de runt när de använde mer folk.

"Det fartfyllda spelsystemet" är mer beroende av vilka fw-spelare som finns som kan riva loss i spelet än om Kyrö är pigg eller inte.
Kyrö är bra på att tempoväxla i spelet men det kan man inte säga om hans skridskoåkning, den är allt annat än explosiv.
Soling tillför rivighet/tempo, Danielsson i viss mån om han slipper bogserbåtarna och klubbor runt halsen i mittzon.

Enklaste sättet att sätta fart på "spelet" är att köra som MoDo m fl:
Upp med hårda långa puckar till röd där någon bollkalle styr ned den i anfallszon medan resten försöker tokchecka den kvar.
Inte mycket till spel, men definitivt satt i system.
Måste vara gristråkigt att spela så, för att inte tala om bristen på variation för publiken. Lika roligt som regnavbrott i Wimbledon?
De gör det väl för att de inte har någon fantasi.

Att Brynäs spel skulle förändras mot tidigare är svårt att tro eftersom de ledande spelarna fortfarande har samma profil.
Att bygga spelet från egen zon är roligare än sarg ut med boll-kalle i mittzon.

Men varför inte. Flippa in pucken och låt Soling och Rudan checka utav bara den.
Kommer att göra ont för den som hamnar mellan pucken och Soling om han fullföljer som han verkar göra i alla lägen.
Borde väl ge lite utrymme för andra att spela sig in i a-zon med lite klapp-klapp.

Älghud till Danielsson (har han eksem?)!
Kommentera

Sv: Truppen
Smurfen:
Jag förstår att du tycker att mitt resonemang känns ihåligt och du motiverar det bra. Naturligtvis har du rätt i att mitt resonemang bygger på att alla kan spela, men någonstans är det ju ändå utifrån det man bygger ett lag. På backsidan finns väl så vitt jag vet fortfarande Jocke Persson att tillgå, genom samarbetet med Tierp. Dessutom Adam Andersson. Jag anser att det är vid skador eller intensiva perioder under säsongen som sådana spelare ska få chansen att spela in sig i elitserietempo, men det får de aldrig om vi har ytterligera en eller två inköpta backar på bänken. Och detsamma gäller på centersidan även om jag där, som jag sagt tidigare, förstår om man värvar någon. Det skulle naturligtvis, som du säger, ge laget större arbetsro om man fick in en center till (finns det någon som helst möjlighet att få låna hem Lindström tro?) och det är mycket viktigt. Dock står jag fast vid vad jag sagt tidigare, is i magen! Om det visar sig att Kyrös säsong är över, då håller jag nog ändå med om att det är dags att värva, men innan man vet det, avvakta. Det är ingen risk att de bästa centrarna redan fått kontrakt om man väntar några veckor, för de bästa centrarna har fått kontrakt för länge sedan...
Kommentera

Sv: Truppen
Har svårt och se varför värvandet av ytterligare en center skulle vara en kortsiktig lösning. Janne Larsson är trots allt 35 år gammal och Per Mårs skulle behöva en säsong i Tierp innan han är mogen för Elitseriesammanhang. Är tanken då att vi skall förlita oss på Wågström som enda "bärande" centern ? Nu hoppas jag givetvis att alltid lika hopplöst underskattade Kyrö kommer tillbaka redan till våren.
När det gäller backarna så kan vi nog känna oss lungnare. Men Tierp har inte så många backar av klass som skulle kunna lyftas upp.
Även Jocke Persson var ju skadad om jag inte missminner mig...
Kommentera

Sv: Truppen
Några enögda reflektioner;

Om Kyrö spelat i DIF skulle han haft 200 landskamper vid det här laget (och nr 2 på tröjan)

Kul att nån annan (Gordo) spanat in Modo's primitiva hockey, har blivit så trött genom åren på hypen om deras snygga lir och offensivlusta: Dump and Chase-mästarna (eller jag menar silvermedaljörerna). Förmodligen är de väl fortfarande juniorer allihop också, Werna och kompani (Samme fick flytta till DIF innan juniorstämpeln hävdes)
Kommentera

Sv: Truppen
Huss: Att Jocke Persson skulle vara skadad är nyheter för mig, hoppas det inte är allvarligt. I center frågan börjar jag vackla så smått, både du och Smurfen har argumenterat så pass bra att jag självklart måste ta till mig av det som sägs. Visserligen har jag alltid rätt, men jag är dock inte sämre än att om jag, Gud förbjude, någon gång mot förmodan skulle ha fel, så kan jag erkänna att jag hade rätt... *S* Skämt åsido, jag tror Melin, Bäckström och de andra vet vad de gör, och utgår ifrån att hur de än väljer att lösa problemen så är det för klubbens bästa.
Kommentera

Sv: Truppen
Gordo: Att börja med ett nytt sätt att spela hockey tror jag inte löser nånting utan bara förstör för spelarna. Även om kyrö inte hade blivit skadad hade jag gärna sett att yttligare en center med lite rutin hade värvats för bredd i truppen skadar aldrig.
Kommentera

Sv: Truppen
Det finns ju en ledig etablerad center på marknaden - Lindros :)

I vilket fall som helst så måste nog en etablerad center från någonstans i världen värvas. Ingen allsvensk center i detta läge tack.

Finländare? Tjeck? Slovak? Ryss? Kanadensare? ... osv... Ut och leta, och skulle Kyrö kunna komma tillbaks denna säsong så är ju det en bonus(varför inte lagom till slutspelet).

Dom övriga skadorna löser sig ju i sinom tid, det är enligt mig mest Kyrös skada som oroar, det är ju han som är tänkt att vara stommen i fem år framåt, tillsammans med Molin.

Hoppas att han blir hel och kommer tillbaka helt återställd, man ska inte chansa och slänga in honom för tidigt, låt honom vila till nästa säsong om det bedöms vara den säkraste lösningen, säkrare att ha honom i fyra år än att han ska gå sönder totalt(om det inte redan har gått så långt).

Jag har ingen center på förslag( förutom Lindros då :) ), men jag hoppas att det finns någon där ute som kan ta Kyrös plats på bästa tänkbara sätt. Varför inte någon spelskicklig, snabb center som har svårt att platsa i sitt NHL-lag eller nå't, typ en tjeck eller ryss(som gärna tar ett år för att visa NHL-lagen att dom är bra)?

Hoppas iallafall på en bra lösning :)
Kommentera

« · 4732