Brynäs IF

724412 inlägg · 7957 ämnen

Uppväckelsemöte

504142 · » Till forumet


Sv: Uppväckelsemöte

Jag vet vem du är, sluta jiddra:-)) Ganska nära han va?(se bild )

Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Huge: "Jodå. Du själv. Hur kan du annars vara så säker på att allt sköts så otroligt dåligt?"

Det rassel vi ser på isen gör mig rätt så säker på min sak.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico: "Jag menar, det finns väl ingen annan här som har så bra insikt i föreningen som Huge?"

Jodå.
Du själv.
Hur kan du annars vara så säker på att allt sköts så otroligt dåligt?
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
sylf: Magico: " " Hästjobbet " att vända ekonomin var väl att sälja gymet till kommunen,plus att 2-3 tränarlöner försvann från lönelistan."

Det här är ju bara fel. Vi hade att hämta upp nånting mellan 5 och 6 mille i underskott för at behålla licensen elitlicensen--och lyckades med det. Låt oss nu inte bli då dåliga i minnet att vi glömmer vad som faktiskt skett. Styrelsen plus ett gäng runt styrelsen jobbade otroligt hårt med att vända ekonomin och lyckades med det.

Tänk om vi kunde lova varandra att bara skriva om sådant vi faktiskt vet något om. Tänk vilken sanering det skulle innebära.

Har för övrigt varit iväg på jobbgrejor några dagar, loggar in och ser sida upp och sida ner av same old same old.

Patetiskt.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
stefan Bskv: Tro mig, d är många med mig som försökt att påverka sedan det senaste SM-GULDET, trodde verkligen att Brynäs o dess styrelse skulle lyssna men ack så vi bedrog oss. Tyvärr så har d tidigare inte funnits något nämvärt intresse från Brynäs sida att lyssna på sina medlemmar o supportrar, förhoppningsvis så kommer d att bli bättre med det i framtiden.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico:
Om du ringer mig på 073-0359989 så skall jag berätta vad jag anser har blivit bättre under den nuvarande styrelsens arbeta i år, och vad du/jag kan göra för att påverka.

Vidare finner jag det märkligt att man ej vänder sig till respektive supporterklubb med frågor, idèer samt funderingar. Måhända är du inte medlem i någon supporterklubb, men jag för gärna dina åsikter vidare till dem om du så önskar...
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
sylf: Mer eller mindre, plus visst stöd från publik och sponsorer. Men om Huge säger att det var ett hästjobb så var det ett hästjobb. Jag menar, det finns väl ingen annan här som har så bra insikt i föreningen som Huge?
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
sylf: Det sportsliga resultatet speglar hela föreningen!!!
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico: " Hästjobbet " att vända ekonomin var väl att sälja gymet till kommunen,plus att 2-3 tränarlöner försvann från lönelistan.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Huge: "Kan du motivera varför den nya organisationen och dess lyckade arbete med att vända jätteunderskottet, skulle vara ett tecken på handlingsförlamning?"

Det är bra gjort. Det är bra gjort av Brynäs att slå Modo hemma också med 4-1. Trots dessa två framsteg tyder inget, menar jag, att klubben har vänt en "negativ trend", och då talar jag nödvändigtvis inte bara om det sportsliga. Jag menar att klubben varit handlingsförlamade gällande spelarvärvningar varför jag förde det resonemanget. Men som svar på din fråga: Nej, just Det är inte ett tecken på handlingsförlamning.

Men din ursprungsfråga var: "Hur tolkar Du det faktum att man via ett hästjobb vände ekonomin, och ändå fick ihop ett lag som de flesta ansåg klart konkurrenskraftigt? Tycker du det är ett bevis på handlingsförlamning"

..och den svarade jag på. Laget var aldrig under någon del av denna säsong tillräckligt konkurrenskraftigt - om det är ett "bevis", som du kallar det, för handlingsförlamning vet jag inte. Bristande förmåga, skrev jag. För komplicerat för dig kanske? Svar nog?

"Den bristande förmåga eller handlingsförlamning du talar om, vad gäller lagbygget, grundar sig ju till största delen på ekonomin."

Givetvis finns det ett samband mellan ekonomi och "lagbygge". Med det resonemanget kan du fortsätta försvara Brynäs ytterligare några decennier om du fortfarande lever. "Tänk tillbaka på våren 2004, då var det tufft. Det är klart att det har satt sina spår".. Jahopp. Men om vi kikar på detta år, då Brynäs trots allt fått ordning på sin ekonomi - Hur kommer det sig då att andra lag lyckats bättre med sina värvningar trots väldigt lika förutsättningar. Ok, du kan påstå att förutsättningarna inte är lika eller så kan du hänvisa till Kalle Anka igen.

"Sportsligt: nej. Av orsaker som alla utom du verkar förstå.
I andra avseenden (ekonomi, organisation): Definitivt."

Eftersom du är så jävla insatt i ekonomin - Berätta hur balansen ser ut. Förklara vad som har blivit bättre den "nya organisationen". Berätta inte vad som kan bli bättre, utan vad som konkret, DEFINITIVT, blivit bättre.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
munkas: Varför svarar du och låtsas vara engagerad?
Du är ju inte brynäsare....
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Huge: "Sportsligt: nej. Av orsaker som alla utom du verkar förstå.
I andra avseenden (ekonomi, organisation): Definitivt"

Vilken tur att den biten går i rätt riktning då.
Vem vet, om 10 år kanske vi har den rikaste och mest kompetenta föreningen i hela världen. Synd bara att vi då spelar i div 3, med en första femma bestående av: Bisset, Vesa, J Larsson, Scherban och K Olsson...
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico: Det heter "citationstecken", av ordet "citat". Inte "situationstecken".

Ingen skyller ALLT på lockouten, skador eller otur.
Men vi realister inser att dessa faktorer haft inverkan på placeringen.
Och att det även begåtts misstag på vägen.
Du anser att dessa saker inte haft ngn inverkan öht.
Och att det bara begåtts misstag och att inga framsteg gjorts öht.

Kan du motivera varför den nya organisationen och dess lyckade arbete med att vända jätteunderskottet, skulle vara ett tecken på handlingsförlamning?
Fick inget svar på den frågan.

Den bristande förmåga eller handlingsförlamning du talar om, vad gäller lagbygget, grundar sig ju till största delen på ekonomin. Eller snarare brist på ekonomi. Detta gäller för inledningen av ES.
I det läget hade man väl knappast ngt alternativ än att avvakta och se om laget skulle hålla i konkurrensen.
Eftersom blev man varse att det behövdes tillskott, och då agerade man ju också: Bommen, Phillips, Arnason bl.a.
Med hjälp av upprop till sponsorer.
Att man sedan missade i julfönstret är vi väl alla överens om, även om Sundlövs förklaring angående förutsättningarna ger en bild av hur komplicerat det ändå var.

"Denna säsong i rätt riktning? Knappast!"

Sportsligt: nej. Av orsaker som alla utom du verkar förstå.
I andra avseenden (ekonomi, organisation): Definitivt.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
GävleLasse: Eh nej.. bara för att det råkar vara inom situationstecken menar jag inte att det var ett direkt citat.. "Hur ska vi stoppa cancer, vi fixar ett botemedel..." skrev du.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Huge: Det lag som du säger "de flesta ansåg klart konkurrenskraftigt" ligger näst sist i Elitserien och ser inte ens ut att ha ett överlägset lag i kvalserien. Sedan kan vi skylla ALLT på NHL, skador och otur i vanlig ordning.

Ja, jag tycker det är tecken på handlingsförlamning, eller bristande förmåga snarare, att man inte lyckades värva NHL-spelare från starten och under det förra ´fönstret. Om laget var "klart konkurrenskraftigt" någon gång innan säsongsstart så förändrades det över en natt. Efter den natten blev inte laget lika klart konkurrenskraftigt längre. Och så fortsatte det av "nej, vi har tillräckligt bra lag" trots tidig kvalplats.

Handlingsförlamning? Ja, det tycker jag.
Stagnation? Vi får se.
Denna säsong i rätt riktning? Knappast!
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico: "Ge det tid, klubben har precis ordnat ekonomin, Wahlberg kommer snart tillbaka, Nhl-konflikten är över till nästa säsong, smurfkedjan återförenas"

Var det där ett citat av något JAG har skrivit? Skulle inte tro det. Jag har visserligen sagt att klubben precis har vänt en trend inom det ekonomiska området..Men resten? Du får hålla dig till fakta och inte hitta på en massa som du skulle velat att jag sagt.

Jag tar det bara som ett bevis på att du helt saknar argument. Att först skriva nåt som jag inte sagt och sedan bemöta det påhittade med ännu mer junk
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
orion: "Ni har krumma ryggar av alla medaljer ni tvingats bära runt halsen år efter år, det märks på gubbsnacket hos er idag."

Det sorgliga är att det är de som knappt var påtänkta under glansdagarna, är de som gnäller värst.
Vi som upplevde det hela live, har lite mer perspektiv på tillvaron.

Farsor på stan?
Verkar mer som ett gäng 5-åringar i trotsåldern som ränner runt... :-)
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico: Hur tolkar Du det faktum att man via ett hästjobb vände ekonomin, och ändå fick ihop ett lag som de flesta ansåg klart konkurrenskraftigt?
Tycker du det är ett bevis på handlingsförlamning och stagnation eller att det är ett steg i rätt riktning?
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
GävleLasse: Helt ärligt är dina förslag av lika karaktär som mina. "Ge det tid, klubben har precis ordnat ekonomin, Wahlberg kommer snart tillbaka, Nhl-konflikten är över till nästa säsong, smurfkedjan återförenas" osv. osv. eller nåt i den stilen. Vad är skillnaden? Spekulationer om nåt du och jag vet begränsat om - men vi ser båda en "utveckling" av Brynäs och vi har olika tolkningar om den.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico: GIF måste visa att de kan först. Det mesta tyder ju på att de blir strykpojkar och åker ur Allsvenskan efter en blixtvisit i densamma.

Om Brynäs spelar i ES nästa år får visa sig. Personligen så tror jag det.
Jag efterlyste konkreta förslag av dig men dina "förslag" gav lika mycket som om man tex säger: "Hur ska vi stoppa cancer, vi fixar ett botemedel..."

Uppenbarligen så har vi en helt olika syn på Brynäs. Det enda som verkar vara gemensamt är att vi båda håller på Brynäs, även fast det visas på två vitt skillda sätt. Jag hoppas, du häcklar.

Sen blir du putt om andra ifrågasätter ditt Brynäshjärta på grund av dina inlägg. Det säger allt tycker jag.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Huge: I Timrå IK:s fall byggdes Rom på 18 år...öken, öken öken!
Sand mellan tårna ger en viss ödmjukhet...
Ni har krumma ryggar av alla medaljer ni tvingats bära runt halsen år efter år, det märks på gubbsnacket hos er idag.
En supporter ska älska som en morsa, nu är det mycket farsor på stan.

Lycka till Brynäs!!!
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Huge: Nä men Rom står än idag. Frågan är om Brynäs gör det om 10 år.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico: Visst kan utfallet bli som du säger. Men då tycker jag att de som isf lämnar den tillfälligt skadade skutan inte tänkt till och saknar tålamod.
Jag tror att de flesta som är seriöst intresserade inser att man gjort ett hästjobb med att vända ekonomin.
Sedan kom den olyckliga lockouten som de facto ställt till det rejält både på och utanför planen.
Med vår för tillfället sårbara och tunna ekonomi finns det inte medel för att snabbt förbättra både lag och organisation.
Det har mer eller mindre varit tvunget med nödlösningar lite här och där.
Främst med syftet att få ett så starkt lag som möjligt inför säsongen.
En normal säsong hade vi varit i slutspel, det är jag övertygad om.
Då hade ekonomin kunnat förbättras ytterligare och de förbättringar i lag och organisation som är önskvärda hade kunnat genomföras mkt snabbare än vad som nu blir fallet.
På så sätt är lockouten, som jag ser det, den absolut största boven i dramat.
Och det oavsett om man vetat om att den skulle bli ett faktum eller inte.
Som supporter är det svårt att göra så mkt mer konstruktivt än att gå på matcherna. Det ger ju det mest konkreta och för föreningen tacksammaste resultatet.
Vad beträffar synpunkter på vilka som skall vara i organisationen och styra upp det hela, så är det mkt svårt för en lekman att ha ngn åsikt.
Det blir mest gissningar och spekulationer, om inte tillräcklig information om de olika kandidaterna finns tillgänglig.
Även med denna info på handen, kan det vara svårt att bilda sig en uppfattning.
Vi får helt enkelt acceptera att det är tufft för tillfället, men att det ändå ser ut att gå framåt.
Rom byggdes inte på en dag....
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Huge:
Rösta med fötterna har du säkert hört talas om.
Rösta med skridskorna är däremot något nytt, va :-)

Säg så här:

Ligger stålbadet framför eller bakom Brynäs i tiden...?
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Huge: Att istället ekonomiskt stödja GIF på olika sätt är inget förslag, men ett troligt utfall om kräftgången fortsätter.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico: "Brynäs, vi är här för er, vi vill hjälpa, ni kan inte fortsätta så här".

Och ett konstruktivt förslag som skulle hjälpa är alltså att istället börja stötta en dagslända som Gefle IF, och därmed minska Brynäs biljettintäkter?
Med sådana vänner behöver man inga fiender.
Som tur är finns iaf de fanatiker du föraktar kvar och kan fortsätta stötta både ekonomiskt och på annat sätt.
Säger som Lilljanne: kommer pengarna så kommer också resultaten.
Svårare är det inte.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico:
Tack det var snällt av dig :-)

Återkommer längre fram i detta ärende...
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
rackham: Du får komma med idéer om du vill också.
Kommentera

Sv: Uppväckelsemöte
Magico:
Det finns lite idéer åt det här hållet, Magico.
Intressant att det är fler som börjar se ett behov av gemensamma aktioner av olika slag.
Ett krav från min och fleras sida är att det är konstruktiva idéer och förslag som förs fram.
Allmännt missnöje betackar åtminstone jag mig för i detta sammanhang...
Kommentera

Uppväckelsemöte
Ett allmänt upprop kan vara den enda räddningen för ett sargat Brynäs. Klubben har säkert insett den olustiga situationen men frågan är om förmågan finns att lösa problemet? Det bästa vore om människor, som verkligen bryr sig om Brynäs, visar ett samlat missnöje. Kalla det för ett uppväckelsemöte eller vad ni vill. "Brynäs, vi är här för er, vi vill hjälpa, ni kan inte fortsätta så här".

Jag tror dock att det blir svårt. Den missnöja publiken tillsammans med sponsorer ger hellre upp helt och lägger pengarna på andra nöjen, varför inte Gefle IF? Stol efter stol kommer att lämnas och till slut har vi bara ett sorgligt gäng fanatiker kvar. Dessa människor kommer ändå aldrig förstå något annat i livet än de träffar likasinnande på ståplats och på behandlingshemmen. När vi medgångssupportrar har dragit - då har vi dragit för gott. Utan oss blir det tomt på plaststolarna.

Visa missnöje om du verkligen bryr dig om Brynäs! Sugen på att väcka Brynäs till liv?
Kommentera

504142 · »