Brynäs IF

724869 inlägg · 7958 ämnen

Vakna Gävle!

309206 · » Till forumet


Sv: Vakna Gävle!
lindberg: Ja kanske det och V vid hjärtat;)
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Mickis: Ok, då tar vi M på högeraxeln och S på västeraxeln då!
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
lindberg: Jo jag såg att borgarbrackorna sponsrade Frölunda.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Bright: När blev korgboll en elitidrott?
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Gästriklands stolthet just nu när det gäller elitidrott heter inte Brynäs utan Ockelbo Basket. Fyra raka och andraplats i tabellen. En framåt klubb!
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Mickis: sponsorerna står på hemsidan och i matchprogrammet, jag tror inte jag sett något politiskt där. Frågan är om partierna sysslar med sådant och om klubbarna vill förknippas med det. Jag kan inte påminna mig att jag sett det i någon sport.

Svenskt näringsliv skulle annars vara en intressant sponsor, kunde de plöja ner en halv miljard i EU-kampanjen så borde de väl kunna bidra med några miljoner till Brynäs!
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Kan någon hjälpa mig? om jag inte har helt fel så är det ingen av de politiska partierna som har sponsrat Bif, lr är jag fel ute? Där har man lite pengar att hämta, det räcker att man får ett parti att köpa en plats så följer resten med.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Runt 3500 pers dom senaste matcherna är inte bra. Men vad göra??

Jag tror inte att man kan få 1500-2000 nya personer att komma på varje match. Utan det är dom där 8-10 000 Gävleborna med omnejd som går 2-3 matcher/säsong som vi ska försöka få att gå 5-10 matcher istället. Och hur får man det då?? I första han så är det bra resultat och bra spel som drar folk. Det är den bästa marknadsföringen. Sen kan man göra vissa punktaktiviteter till vissa matcher. Såg att det var erbjudande till någon match snart där vissa går in för 50:-. En bra början, fler aktiviteter av de slaget och folket kanske kommer tillbaka.

Sen kan man önska att det till varje match kom 150-200 röststarka och skrikvilliga till ståplats.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Hindra ska det såklart vara. Klart att 45 mil är lång och ingen skugga ska falla på dig. Men lika dålig som folket i gävle, är nog de som har allt mellan 5-30 mil till Gavlerinken.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Mickis: Inte?
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Lilljanne: 45 mil hidrar inte en leksing.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Mickis: Ja, jag erkänner att jag är lite lat. Jag åker inte dom 45 milen t.o.r. varje omgång. Det skäms jag lite för. Det handlar ju bara om sammanlagt 5 timmars resa. Istället försöker jag kompensera det med att betala lite extra till föreningen på olika sätt. Vilken ursäkt har gävleborna med promenadavstånd till rinken?
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Lilljanne: Bättre att åka till Gavlerinken det är där Brynäs tjänar pengar.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
RavenLord: Så om jag går på nästa hemmamatch, då går gävleborna också? Vi som "gnäller" på den här sidan går givetvis redan nu mer och oftare på Brynäs matcher än vad den genomsnittliga gävlebon gör. Vi åker från hela j-vla Sverige för att se vårt favvolag. Det finns ett lag i idrottssverige som har större stöd utifrån än vad Brynäs har på sina matcher. Vårt stöd är enormt. Gå på en bortamatch nån gång får du höra en brynäspublik som stöttar laget. Jag kan redan nu lova att det stöd Brynäs får i Scandinavium på lördag är större än under hela säsongen uppe i Gavlerinken. Så nog fan är vi märkvärdiga.
Dags för lite sjukdomsinsikt däruppe.
KÄMPA BRYNÄS!
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Lilljanne: Åk till Gavlerinken du med.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Lilljanne: Jag tycker att det är den absolut värelösaste publik som är bortskämda som satan och därför jag föredrar att gå och se SAIK lira, Men att bara gnälla här lär ej ändra på det..så gå på matchen och visa hur det ska gå till själv eller försök göra nå konstruktivt åt det än att bara vara en av alla som gnäller.
Jag förstår inte ens hur några av de som klagar ens vill komma till Gävle och gavlerinkes när man ser hur mycke de bespottar Gävleborna och skyller ifrån sig allt på dem och ser sig själv som så märkvärdig
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
RavenLord: Du har rätt! Gävleborna ställer upp för sitt elitserielag. I ur och skur. I vårt och torrt. Man plöjer ner både tid och pengar i klubben. Det gäller särskilt företagen i Gävle. Framförallt har gävleborna en jäkligt positiv inställning till laget. Något som framgår tydligt vid matcherna i Gavlerinken. Gävlepubliken är känd särskilt för sitt stöd till laget. Publikstödet är i världsklass.

Är det den här typen av verklighetsfrämmande lögner ni kräver däruppe för att stötta Brynäs, så varsågod.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
lindberg: i Leksands fall kunnde supporters över hela sverige samarbeta
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
lindberg:
Hör att föreningen erbjuder ungdomslag i Gästrikland att se Brynäs-Luleå på torsdag för 50 kr/spelare och ledare.
Det bör väl öka på ljudvolymen lite granna...

Men först skall vi skjuta vilt i vilda västern!
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
RavenLord: Sluta ta åt dig för hela Gävle med omnejd! Du går ju på matcherna!

Det hela handlar om att många sportsnackare älskar Brynäs men bor len bit från Gävle och inte har möjlighet att se så många matcher och då kan man inte förstå varför folk som har ett elitserielag i stan inte går och tittar. Det andra är ju att när man väl är på plats blir man förundrad över många åskådares ointresse.

Men vad man än tycker: åskådarantalet kommer att bli avgörande för föreningens framtid, många åskådare - mer pengar och bättre spelare, dåligt med åskådare - dåligt med pengar - dåliga sportsliga resultat. Det hela är en ond cirkel som måste brytas någonstans, det mesta är för tillfället redan fastlagt, truppen, styrelsen och ekonomin, men inte publiken, det är där kedjan ska brytas, och publiken kan bryta det genom att titta på matcherna och stödja laget även i motgång! Snacka om kollektiv bestraffning att bli arg på hela föreningen för att en enskild anställd har försnillat pengar? Publik drar även sponsorer, vem vill sponsra ett lag där åndå ingen läser vad som står på tröjorna?

Leksands återtåg är ett mkt bra exempel på hur stöttning av laget gett framgång, tillbaks till elitserien, nya sponsorspengar, och möjligheter att värva etablerade spelare.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Ni utsocknes gnällspikar som bara verkar få ut lite glädje i era patetiska liv genom att klaga på Gävleborna hur enormt mycket bidrar ni själva med mer än ert enormt jobbiga tjöt här som får de att stå upp i halsen på en.
Dessutom om man inte fattar att det är helt fel ställe att klaga på så lär man ha IQ fiskmås för här lär ni ej hitta nya åskådare som kommer gå på matcherna för de som befinner sig här de går nog så mycket de kan på Brynäs matcher skulle jag tro
Och inte lär de heller bli fler som går när de hör allt gnäll o negativt skitprat runt laget……..
Arbetslösheten i Gävle ligger väll i topp också så folk har väll tillräckligt med sina egna problem än att engagera sig i en klubb med enorma problem därutöver.
Och läser man allt negativt som står i lokaltidningarna kan jag tänka mig att de ej så inbitna Brynäsarna/befolkningen runtomkring som går lite då och då helt skiter i att gå
Jag själv går på så många matcher som Ekonomin tillåter och spelar de bra och kämpar kan man dra in på andra livsnödvändiga saker och gå på fler matcher,men just nu dras de in på hockeyn för att ha råd med bra mycket viktigare saker framöver……Som ex den kommande säsongen i Bandy och lite annat som pengar ska läggas på.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Enaranger: Stämmer helt, finns inte intresset så kan man lägga ner...
LHC är ett exempel på vad intresset betyder, man har fått ett bra lag(resultaten kommer) nu efter ett antal år som slagpåsar. Trots det har intresset varit på topp hela tiden, både från publik och sponsorer.
Det är upp till Gävleborna att bestämma hur det skall bli!
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Mickis: Håller med dig där, men tyvärr så är det inte under alla matcher som vi har resurser att springa runt med den......nästa lördag ska vi ändå göra ett försök att samla in på det sättet
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
67Noden: Jag tänkte på det där med "skattkistan" igår. Det skulle nog bli mer pengar i den om man gick runt. De flesta springer ju ut och köper kaffe och sen står dom stilla utanför sin gate och sen går dom in.
Inte många som går ett varv.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
sagge: Insamlingen på rinken går lite upp och ner, just nu är det mest ner.....bössor i gångarna är inte aktuellt för tillfället utav vissa orsaker.....men det finns en "Skattkista" i Brooklyn Tigers bås där folk lägger sina pengar
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
WarhawK: vet du hur det går för brooklin tigers insamling under matchern och även ha några personer springandes i kuridorerna med bösser (ej vapnet)
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
sagge:
ja sen borde dom stå med insamlings bössor vid insläppen , det borde väll ge lite iaf ?
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
WarhawK: givetvis jordens största matematiker genom tiderna:)...........eller inte.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
sagge:
Ja visst borde jag få nobels ekonomi pris nu va ? ;->
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
WarhawK: väldigt sant som du säger om det är 30:- rabatt så kanske dom handlar för i snitt 50:- pär person det blir +20:- /person skit smart?
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
WarhawK: Telepati där,tänkte just på samma här,40kr var jag inne på men bara dom med matchtröjor då.Men ÄKTA matchtröjor då ;-)
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
sagge:
Kanske förlorar lite väl mycket på att det skulle bli gratis med matchtröja , men varför inte en kampanj när det blir rabbaterat pris om man har matchtjöja , på låt oss säga 20-30 :- då kanske det pengar man spar in på biljetten ändå läggs i insamlingen eller man handlar nått i arenan och det kanske kan dra lite mer folk med lite sämre ekonomi . Men det som skulle tända publiken och laget är att nån kliver fram och proppar folk rejält i sarghörnen , rör om i grytan och starta nå gruff . Då skulle det nog bli mer liv i luckan .
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
man kan igentligen inte bar skälla på gävleborna det är tillviss del brynäs gget fel till dom låga puliksiffrorna för om dom började med en kampanj t.ex alla med matchtröja går in gratis på ståplats visseligen förlorar dom intekter men dom som går in gratis köper vell något eller?

B.I.F RULES
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Enaranger: Det är en Ekonomisk fråga men betalar du så visst kan jag gå på alla matcher jävla gnällspik
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Tydligen är gävleborna otroligt svårväckta eller trögtänkta.

Ännu en match med ca 3 500 åskådare.

Vad gävleborna inte verkar inse är att det är allvar nu.
Om inte folk går på matcherna så spelar det ingen roll
vilken placering laget får i tabellen. För när säsongen är
slut så kommer de elaka farbröderna i hockeyligan att flytta ned
Brynäs till allsvenskan och då får ju gävleborna som de vill
nästa säsong, d.v.s. sitta hemma och sura.

En mer bedrövlig samling av gamnackar, cyckelryggar
och hängskallar, än gävles befolkning får man leta efter.

Vad är det som är så intressant på tisdag- och torsdagkvällar
som gör att de inte orkar masas sig iväg till gavlerinken,
se på en nakenfarbror på tv4?

Gävles befolkning behöver en rejäl spark i baken och rycka
upp sig, men det som kan bli den sparken, d.v.s. tvångsnedflyttning
av Brynäs, vill inte jag vara med om i alla fall.

Ryck upp er i Gävle!

Visa att ni är stolta över att vara Brynäsare och att vara gävlebor.

Det håller inte att hela tiden skylla allt på Brynäs ledning för som
det är nu så är det Gävles befolkning som gör sämst PR för staden.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Här bryr dom sig:

Ur A-bladet
Nästan 5 000 ville hjälpa AIK
STOCKHOLM. AIK vann mot Nyköping i hockeyallsvenskan med 6-2 - men än viktigare: Det kom 4 858 personer till Globen, biljettintäkter som oavkortat gick till AIK Hockey då Arenabolaget bjöd på hyran i ett försök att rädda klubben från konkurshotet.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Mickis: Verkar vara sunt klimat däruppe i Gävleborg. Alla hatar det bästa som kommit från trakten.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Ford Prefect: Tycker inte att du skall ta åt dig så mkt av kritiken.
Jag menar att man naturligtvis skall kunna begära att spelarna försöker.
Men att KRÄVA resultat och bra spel är en helt annan femma.

Att bara säga att det ordnar sig efter ett bottennapp är helt klart inte direkt begåvat.
Om man däremot försöker se det hela i ett lite längre perspektiv, se på tidigare insatser och troligt scenario i senare matcher mht skador t.ex, då tycker jag att man är mer rätt ute.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Varav 34 850 hatar Gävle
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Ford Prefect: Haha...det ska finnas ca 35 000 möjliga åskådare i Sandvikens kommun.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Ford Prefect: fel tråd men.. nu är det MIF-BIF på dokusåpan på tv 4+
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Mickis: Precis. Det kom minst sagt i fel läge. Men det ordnar sig. Allt ordnar sig. Lite tålamod så kanske Anger stänker in ett mål kring jul. Och lagom till kvalserien är vi nog riktigt i gång. Om inte orken är slut då förstås, men det verkar ju som man sparar på krafterna så det ska inte vara några problem. ;)
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Mickis: Finns det så mycket folk i Sandviken? Förresten flyttade ju alla sandvikare till El Salvador för några år sen. Enligt folkbokföringen. Och jo, det är sant.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Ford Prefect: Nej det är ju så jävla synd att man gör en sån skitmatch mot Lindköping, då jag tror att det var en del nyfikna där för att titta efter en skaplig inledning av serien.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Enaranger: Nästa gång du kommer till Gävle så kan du boka plats på nåt av torgen och stå och skrika ut ditt budskap.

Att få ca 1000 åskådare från Sandviken kommer aldrig att hända.
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
70 Rodrigues: "00" ??
Är det så dina ögon ser ut när du slår på teven vid midnatt? :-)
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Huge: Det är inte alls ett konstigt argument. Varför betala för underhållning om man inte får det?
Jag vet att det har med människor att göra och därför kommer jag också med förslag på vad man kunde prova för att få det att fungera, istället för att luta mig tillbaka och hävda att allt kommer att lösa sig.
Klart man inte alltid kan få toppspel, men man måste kunna kräva att folk försöker. Så kan knappast ha varit fallet mot Linköping t ex.
Och återigen: Jag kommer tillbaka. Det gör jag alltid. Men man tappar andra besökare. De som inte brinner för hockeyn men som tycker det är ett ok nöje att gå på en match nån gång. De återkommer inte efter såna tillställningar.

Slutligen: Har inte jag grubblat över varför det går knackigt? Har jag bara råskällt? Det var i så fall mer än jag visste. Bara häromdagen skrev jag en lång krönikaliknande uppsats om att det faktiskt såg riktigt intressant ut.

Är det mer kreativt att luta sig tillbaka med ett fånigt leende på läpparna och säga: "De ordnar det här" efter en katastrofinsats?
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
70 Rodrigues: Nää, du hade väl inte det!! ;-)
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Huge: 00:00?
Kommentera

Sv: Vakna Gävle!
Ford Prefect: Snuskhummer där....
Tyckte det passade bra med den tidsjämförelsen, eftersom alla förmodligen vet vilken tid det rör sig om. :-)
Kommentera

309206 · »