Brynäs IF

723775 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1013074

Sv: Matchtråd Leksands IF-Brynäs IF 21/3
GävleLasse: Så till ditt längre inlägg. Det här är viktiga saker.

"Tyvärr så finns det bara en linje när det gäller Brynäs, följer man inte den så är man en kuppmakare."

Well, ja och nej. Det finns bara en linje vad gäller procedur. Man måste låta valberedningen få fundera över olika kandidater. Det är, som du skriver, inte rimligt att årsmötet ska kunna ta ställning till olika kandidater på stående fot. Valberedningens jobb är att lägga fram ett förslag till styrelse som innehåller de kompetenser som måste finnas där. Det är också rimligt att styrelse, valberedning och andra säger vad de tycker om kandidater som Reander som inte hade gått genom den gängse proceduren.

Men (och det är detta jag fiskat efter senaste timmen) om medlemmarna upplever att verksamheten inte skötts bra så ska det absolut upp på årsmötet. När vi ska ta ställning hur verksamheten bedrivits det här verksmahetsåret så inbillar jag mig att många har åsikter, och de åsikterna bör man absolut lyfta fram. Har vi som medlemmar åsikter om vilka som ska sitta i styrelsen så ska vi meddela valberedningen. Har vi åsikter om verksamheten ska vi lägga fram dem vid årsmötet, gärna i form av tydliga förslag.

Jag är alltså väldigt kluven. Jag ser behovet av en preofessionellt skött organisation, men jag ser också behovet av medlemsinput. Annars kan vi lägga ner hela föreningsaspekten av Brynäs och köra det som en ekonomisk förening. Och det vill nog ingen.
Kommentera