Brynäs IF

723765 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1023740

Sv: Brynäs IF-Mora IK fredagen den 4 april
Pelle Borås: "Oavsett vad man tycker om Boorken tycker jag det finns än ännu större looser och det är Gävlepubliken. Hur kan en hel stad vara så ointresserad och oengegerad i sitt elitlag?"

Den här frågan har jag försökt förstå i många år. Från Kiruna och Umeå till Borås och Malmö finns hockeyklubbar som alla drömmer om att någon gång kanske kunna ta sig upp i elitserien. I Gävle tas det för givet att man har ett lag i högsta serien. Och, för att göra det ännu värre, stan är full av "godis"-gubbar och -gummor som ännu inte förlåtit att Brynäs IF för många decennier sedan lurade över godtemplarspelare till klubben och som därför ler i mjugg varje gång Brynäs förlorar. Toppar man sen av anrärttningen med två mått allmänt jantelagstänkande och liknöjdhet börjar man förstå varför Gävleborna i så hög grad skiter i Brynäs. Jag åkte förra helgen 52 mil tur och retur för att se Brynäs-MIF. Samtidigt var stan full av folk som uppenbarligen ansåg att knyppling och trädgårdsskötsel var roligare och viktigare än att gå på hockey. Det får de förstås tycka, men då får de också vara beredda på att det snart kan spelas allsvensk hockey i Läkerolen.

Nu kommer säkert någon Gävlebo att invända att "man går inte på hockey när Brynäs spelar så dåligt". Det där är en annan seglivad myt. Brynäs fyllde Gavlerinken bara från semifinal och vidare i slutspelet när de var som bäst, och precis så är det nu också. Hade Brynäs spelat final på lördag hade Läkerolen varit full. Men en del av orsaken till att de inte spelar final utan kvalserie beror just på att folk stannar hemma.

Man saknar inte kossan förrän båste är tomt.
Kommentera