Brynäs IF

723789 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1071723

Sv: A propósito de nada
Huss:
Undrar varför dom inte samarbetar med Valbo, vore perfekt att få upp dom i allsvenskan. Dom har ett ganska skapligt lag som det är nu redan.
VIK samarbetar med Sura i samma serie och det funkar kanon där får dom bästa juniorerna spela dels i VIKs superelitlag och även spela div.1 med Sura.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Clubsport:

Det är nog så enkelt att all energi har fokuserats på att få A-laget att lyfta. Nästa steg borde rimligtvis (bla genom anställningen av Sjödda som scout) bli att bygga samarbete med omkringliggande klubbar gällande spelarutveckling m.m.

Valbo ligger nära. Kanske för nära för att kunna hålla allsvensk nivå. De resurser som behövs för spel i allsvenskan blir svåra att hitta med konkurrens av tex Brynäs, GIF och SAIK.

Men det går ju att göra som du pekar på när det gäller VIKS upplägg.

Valbo, Almtuna (Djurgårdens intresse?) är ju två lag att matcha spelare i för att komplettera juniorlagens matchning.
Jag är helt övertygad om att utvecklingen av spelarna skulle accelerera vid ett sånt upplägg och dessutom som några varit inne på tidigare göra spelarna klara för ES-spel på ett annat sätt.

Målvaktstraditionen är stark i Brynäs sedan tidigare och målvakterna kan matchas på ett särskilt sätt.

På utespelarsidan vill man ju se att Alcén och Sandin tar sig upp en nivå till och etablerar sig som bärande spelare. Sedan är det ett glapp och dessa spelare (Silfverberg mfl) skulle behöva härdas i en tuffare miljö än SuperElit (den röriga plockepinn-leken) för att ges möjlighet att spela i ES...
Kommentera