Brynäs IF

723764 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1071849

Sv: A propósito de nada
rackham: Man kan ju undra om det verkligen behövs en farmaklubb. Är det inte smartare att t.ex låna ut Anton Persson till ett allsvenskt lag som behöver honom och där han kommer få spela, som fallet väl är med Oskarshamn, än att skicka honom till ett lag bara därför att man har ett samarbete med just den klubben?

De allra flesta allsvenska klubbarna har ju för stora ambitioner för att de ska vilja bli farmalag åt elitserielag. Däremot i div1 går det, men jag tycker att Brynäs juniorer har utvecklats bra i J20 de senaste åren och div1 är för amatörmässigt. Markström, Sandin, Alcén (2 matcher är inget) etc har ju klarat steget från J20 till ES utan att bli utlånade. Men det måste självklart finnas plats i truppen.


Det som jag skulle vilja är att någon eller några juniorer blev utlånade under försäsongen och att dealen var att de ska vara hela säsongen i en allsvensk klubb. Då skulle de få en helt annan trygghet än när de är utlånade "tills vidare". De skulle komma in i laget på ett helt annat sätt. Det finns många 90:er som troligtvis inte kommer att få plats i A-laget nästa säsong, men som kommer att vara för bra för J20 - de skulle behöva bli utlånade en hel säsong. Detsamma gäller även några av 89erna som blir förstaårsseniorer nästa säsong.

Brynäs hade möjligheten att utveckla ett arbete med Nybro, en förening med små resurser där talangerna hade fått speltid, men istället försökte de sig på något med Västerås eftersom det ligger närmare men det samarbetet är helt dött nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
Grejen med VIK är att dom nu ligger på en nivå att dom inte vill ha J20 killar eller första års seniorer från Brynäs som tar platsen från VIKs egna juniorer då dom nu fått fram ett antal mycket bra juniorspelare. Man ska nog ha ett samarbete med sämre allsvenska lag som dom har/haft med Nybro, Almtuna o Oskarshamn lag utan några som helst möjligheter att gå upp i elitserien.

Så VIK lär inte ta emot spelare sålänge dom är skadefria.
Det enda som VIK skulle vara intresserade av är en etablerad back. Det kanske går att lura på dom Svanberg under stark influens av alkoholaktiga drycker..!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Med tanke på att juniorlagen nu under några gyllene år kommer leverera ett stort gäng talanger där det med rätt förutsättningar kan komma flera elitspelare från samma årsskull så kan det bli väldigt många spelare att slussa ut vilket gör att ett farmarlag är att föredra.
Speciellt då unga spelare utvecklas i så olika takt.
Om Brynäs lånar ut en junior till t.ex. Almtuna så krävs det att han levererar omgående medan en farmarklubb där Brynäs och klubben gemensamt kan lägga upp en plan för spelaren så finns det mer tålamod.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

Utgår man ifrån spelaren och hans behov av utveckling hamnar man i det tänk du ger uttryck för. Där kan tex Valbo och Almtuna vara alternativ, men lika gärna andra klubbar. Ofta är det skolgången som sätter gränser för utlåning längre bort än typ Uppsala...

Tänker att det inte skulle skada om B-juniorer får känna på lite Div 1 hockey så att det inte tror att juniorhockey är facit.
De skall utbildas för att leverera seniorhockey i ES och inte valsa omkring på ett bananskal på juniornivå.
Kommentera