Brynäs IF

723928 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #1080104

Sv: Matchtråd Brynäs IF - Luleå HF 25 oktober 2008
MickeB: Ja, att FBK:s ledning spelar i en annan division än Brynäs när det gäller ekonomi är ingen nyhet. Men att man lyckats med konststycket att gå från kass ekonomi till usel förtjänar ett antinobelpris. Fan vet om inte nån i Brynäs organisation var först med att utnyttja subprimelån. Vi har Svanberg på lönelistan och måste ändå lägga en orealistisk publikbudget. Hur ska föreningen lyckas höja spelarbudgeten till nästa år? Lånen på hallen finns kvar, publiken kommer inte öka/minska mer än marginellt osv. Om inte hallbygget gav Brynäs ett ekonomiskt lyft – vad ska då göra det?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Matchtråd Brynäs IF - Luleå HF 25 oktober 2008
Jajjen: Brynäs ligger just nu -250 åskådare/match i förhållande till budget. Ingen jätte stor skillnad, som ett eventuellt slutspel och även en kvalserie (som man då förhoppningsvis klarar) skulle kompensera i ett nafs. Dessutom så är trenden klart uppåtgående, så var det landar när säsongen är slut, kan mycket väl vara bättre.

Dessutom gäller det att "jaga kostnader", vilket det har varit lite si och så med under LA:s första år, där en låt gå mentalitet och den nya arenan fixar allt har rådit. Det är också, enligt dem sjävla, den nya ledningens viktigaste uppgift inför denna säsongen, så vi får väl se framåt vårkanten hur de har lyckats.

Känner mig riktig säker på att de kommer att lyckas till viss del. Frågan om det är tillräckligt mycket bara.

Så försöka komma upp i FBKs nivå eller bättre i att tjäna pengar och samtidigt snåla mer än dem med kringkostnader, administration osv, så kan man tillslut vara i nivå med dem även på spelarbudgetområdet. Men får man bara ner kringkostnader denna säsong, så kan mer krut läggas på spelarbudgeten redan nästa år, allt annat lika.
Kommentera