Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1121262

Visa till Mormor, hyllningen...
För att nämna det här med sportchefen...

Sportchefen fungerar ju som klubbens ansikte utåt på många sätt. En mycket viktig post således... Denne man skall ha ett brett kontaktnät, vara omtyckt och ha en god relation till media. Han (lr hon?) skall också vara mediasmart. Måste vakta sina ord och tänka på vilka signaler man sänder ut via media till sponsorer, fans och övriga i hockeysverige. Denne skall också vara strategiskt lagd. Kontakta personer i rätt lägen och befinna sig på de rätta platserna vid de rätta tillfällena.

I Sundlöv finner jag tyvärr inte mycket av detta. Hans kontaktnät vet jag egentligen för lite om för att yttra mig men man kan väl lätt konstatera att hans mest spektakulära värvningar gått via andra: Brendl (Boork), Timonen (Tuulola), Dackell (Självskriven till klubben), Honken (Dito), Phillips (Dackell).

Sedan har vi det här med att vara omtyckt. Enligt min mening fungerar det inte att ha en sportchef som allmänt anses som otrevlig, arrogant och tråkig. Många är de som bevittnar om detta. Istället för att sprida öppenhet, glädje och vi-känsla förmedlar man arrogans, tjurighet och slutenhet.

Mediasmart har han aldrig varit den käre Sundlöv. Talar för stunden, utan att tänka på vilka signaler han sänder ut. Han portar den lokala krönikören från omklädningsrummet, går ut med att marknaden är död när andra värvar som aldrig förr. Låter meddela att vi nöjer oss med vår fantastiskt starka trupp och att nyförvärv kan skapa oro, för att i nästa segment kasta sig in i jakten på en stjärncenter och dessutom basunera ut det i media. Konsekvent? Nej...!

Sen tycker jag själv att en sportchef bör vara "där det händer". Varför åka på "studieresa" till Washington när spelaromsättningen är som störst på marknaden och tillfällen kan dyka upp?

Nej, här har klubben den största och kanske viktigaste utmaningen vad gäller nyförvärv...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Visa till Mormor, hyllningen...
bradberry: Hans kontaktnät vet jag egentligen för lite om för att yttra mig men man kan väl lätt konstatera att hans mest spektakulära värvningar gått via andra: Brendl (Boork), Timonen (Tuulola), Dackell (Självskriven till klubben), Honken (Dito), Phillips (Dackell).

“Kimmo Timonen (Tommi Miettinen)” menar du väl?

Och vem var det som värvade Michael Sundlöv till föreningen i första stället? Higge eller Breit?
Kommentera

Sv: Visa till Mormor, hyllningen...
bradberry:

En sund majoritetsägare av Brynäs IF skulle definitivt säkerställa rätt personer på alla platser i organisationen...

Sportchefsönskemål;
Virus Lindberg
Conny Evensson
...kanske...?
Lugna, trygga, erfarna strategiska ledare, som säkert också kan vara chef
Brynäs-bakgrund kan nästan vara en belastning
Kommentera

Sv: Visa till Mormor, hyllningen...
bradberry: Instämmer med de andra. Klockrent, båda inläggen.

Huss har rätt--en sportchef idag kan inte vara folkilsk som Wassberg. Att han sen sitter i Washington dagarna när transferfönstret stängs vittnar om en tasking länsla för timing, såvida han inte kommer hem med Bäckis i bagaget vilket inte känns sannolikt.
Kommentera

Sv: Visa till Mormor, hyllningen...
bradberry: hear, hear
Han har, tyvärr, fel personlighet för rollen. Du måste vara en säljare, ambassadör och marknadsförare av klubben.
Det fungerar inte om du påminner om Thomas Wassberg...
Kommentera

Sv: Visa till Mormor, hyllningen...
bradberry: Klockrent inlägg!!
Kommentera

Sv: Visa till Mormor, hyllningen...
bradberry:

Jag kunde inte skrivit det bättre själv...
Kommentera