Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1139694

Sv: Brynäs IF - Färjestads BK Kvart 3 -09
Fortsätter värmlänningarna ha samma flax resten av slutspelet blir dom farliga. Brynäs gör en riktigt hyfsad match och visar ännu en gång att det räcker rätt långt med vilja. Men givetvis inte ända fram. Frågan är om det håller varje säsong att bygga ett lag som innehåller 95% vilja och 5% talang. När jag ser vilka spelare som har kontrakt över nästa säsong blir jag orolig. Lägger man till hur silly season brukar se ut för Brynäs blir jag skraj. Årets lag måste förstärkas rejält. Drar lagets enda målskytt måste dessutom han ersättas. Den som ska göra´t är alltså sportchef Sundlöv. Förra säsongen hade han en spelarbudget som var 6 miljoner högre. Det räckte inte alls den gången men han kanske har lärt sej en del sen dess?

Trots årets sjundeplats känns det som Brynäs har halkat allt längre från toppen. Jag kan inte minnas att Brynäs nånsin varit så nerskrivna och utdömda, upplevts så underlägsna och spelat så, ehh, oattraktiv hockey som i år. Inte bara i slutspelet. Däremot kan jag minnas många matcher från årets säsong där Brynäs varit totalt utspelade men ändå lyckats stjäla poäng tack vare målvaktsspelet. Hur många matcher har Brynäs fört spelet? Ens på hemmaplan?

Publikstödet i Läkerolen orkar jag inte ens kommentera. Det gör ju numera rikspressen rätt bra.

Men Arenan... Den stal alltså 8 miljoner från huvudverksamheten, dvs. ishockeyn, förra säsongen. Genom att krympa spelarbudgeten med 6 miljoner går verksamheten ihop. Otroligt! Vi har inte byggt en arena för att kunna finansiera hockeyn - vi spelar hockey för att kunna finansiera arenan. (Gävlebor - drick inte av kranvattnet!) Jag förutsätter att den som var projektansvarig i Brynäs för länge sen fått "the golden handshake".
Kommentera