Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1149526

Sv: Brynäs J20 SM-Guld 2009
rackham:

"Därför kan varken Sundlöv eller någon annan Sportchef i ES spela med ett "juniorlag"."

Roade mig med att se hur mycket speltid juniorer får i andra klubblag, visst finns det undantag, men BIF avviker inte från något annat ES-lag i någon större utsträckning.

Mycket intressanta inlägg från din sida idag! Jag håller helt med dig om att J20 är en "skyddad verksamhet". FBK's variant är inte så j-a dum! Jobbar förövrigt ihop med Markus Karlssons (FBK) morbror och enligt honom fick Markus ett rejält lyft i Skåre BK (och många därtill).

2 spelare/år från J20 till A-laget är vad jag tror man maximalt kan klämma fram.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs J20 SM-Guld 2009
JanT:

Tackar.

Vill man leda utvecklingen gäller det att våga bryta mönster... tex skulle det vara bra att härda spelarna genom att "ligga hårt" (lite grisiga förhållanden åt curlingbarnen) i större utsträckning.

Svensk curlinghockey meets Prärien...

In med Keenan till juniorerna typ... = )


Det finns många sätt att utveckla spelare, dags att tänka utanför LÅDAN.
Kommentera

Sv: Brynäs J20 SM-Guld 2009

JanT: FBK:s variant är ett hot mot breddishockeyn. Genom att lägga ner ett juniorlag så skickar man dessa spelare till klubbar som därmed får färre platser för äldre spelare. Dessa spelare kommer då endera sluta eller flytta neråt i seriesystemet.

Skulle alla ES-lag göra på samma sätt skulle ytterligare ca 250 platser försvinna, vilket leder till en minskad bredd.

Inför istället krav på att alla ES-lag och Allsvenska lag skall ha en fungerande J20 och J18. Det gynnar "late bloomers" och det gynnar bredden. En stabil bredd ger en stark topp.

Kommentera