Brynäs IF

724405 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #1167215

Sv: A propósito de nada
Davey_22: Problemet har ju varit att Brynäs en gång "småsprang" och det är vad man nu minns när man befinner sig på knä.

Man har från marknadshåll inte sparat på krutet när det gäller just Brynäs ärorika historia och att man ska tillbaka till fornstor status och "leda utvecklingen av svensk ishockey".

Det är ett enormt glapp mellan kontrasterna "har varit" och "ska bli" och vägen tillbaka blir inte kortare av att jobba efter en modell där rekryteringen av människor till ledande position baseras på Brynäshjärta istället för kompetens. Vill vi se personer som har som främsta merit att de "var med när det begav sig" eller vill vi ha personer som har visioner och framför allt har klara idéer om hur man skall nå dit? Skall man titta på hur de andra gör eller ska man försöka hitta egna vägar? Jag tror att man måste hitta nya vägar för att göra revolution inom svensk ishockey och "leda den" annars finns det bara ett alternativ kvar, att ha en jävla massa kosing på banken.

Som en parallell kan man ta sig en funderare på de pionjörer som hade en vision att flyga. De studerade fåglarna, såg ut de flaxade med sina vingar. Inspirerade av detta byggde de sina vingar för att nästa dag slå ihjäl sig vid första bästa stup.

Summan av det hela blir: Man kan inte studera en inspirationskälla och kopiera rakt av man måste anpassa sig till de förutsättningar som gäller för en själv?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
GävleLasse: Väldigt långt utlägg i replik på nåt som först endast rörde Brynäs gneta eller inte gneta. På isen.

Jag har inte sagt på något sätt att Brynäs organisation är perfekt,det har jag för dålig insyn för, däremot vet jag att man får räkna med motgångar när man försöker bygga nytt, ibland tar det till och med flera försök, jag som Brynässupporter har fruktansvärt stort tålamod med BIF även om dem gör bort sig då och då.

så ja, tills vidare...gneta på. Sen vad rolig hockey är..det är en smakfråga, om man är missnöjd när Brynäs vinner för att dem spelat "tråkigt" då kan man ju börja heja på Icebreakers.
Kommentera