Brynäs IF

723837 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1170271

Sv: A propósito de nada
sylf: "Kan inte ta upp några exempel på den nivån, det är inte där skon klämmer, det är längre ner i ålder, ett par år."

Men kom då med nåt exempel från den nivå där du anser att nepotism förekommer.
Det enda jag möjligtvis kan tänka mig är att en förälder som tränar ex ett yngre pojklag, i överambition låter sitt eget barn få lite mer istid än övriga spelare.
Men sådant beteende upptäcks mkt snart och då är den tränaren stämplad som oseriös.
Och den sortens agerande håller inte om du ska upp på lite högre nivå.
Där är det enligt min mening istället tvärtom att f.d elitspelare som tränar sitt eget barn försöker undvika alla beskyllningar om nepotism.
Och det resulterar oftast i att barnet ifråga känner ett krav att prestera lite mer än andra spelare, för att få chansen.
I det stora hela är jag dock övertygad att det här inte är nåt problem öht.
Bra talanger kommer fram oavsett och dom som inte håller måttet blir förr eller senare avslöjade.
Även om dom blir favoriserade av sin egen tränare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag har inte koll i detta fallet, men som f.d. ledare i annan av våra stora sporter är jag böjd att hålla med dig när det gäller spelande söner.
Jag har själv varit med om att tränaren sagt att inte kan jag ta med grabben för då tror dom att han får förmåner, med resultat att grabben bytte klubb till en högre division och utvecklades till nyckelspelare där. Sedan har man väl sett viss nepotism också men den var marginell.

En annan aspekt på det hela är att talang faktiskt kan gå i arv, och inte helt sällan gör så. Kanske den befarade nepotismen beror på att avkomman faktiskt är duktig och förtjänar sin plats?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Nej, jag tänker inte komma med nåra exempel, men jag VET att det förekommer och lämnar det där. Du får tro vad du vill. Jag vet att talanger kommer fram förr eller senare oavsett, men det handlar om mer än så nu när det finns hockeygymnasium, prolympia etc. Det handlar om att ta vara på de egna killarna och låta dom utvecklas i rätt miljö, utan att behöva stå åt sidan för såna som åker på en räkmacka.
Kommentera