Brynäs IF

723723 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1188902

Sv: Färjestads BK - Brynäs IF 17/10 2009
andreasknox: Det här var en märklig match. Brynäs under 3-0 efter fem minurter, sen är man det bättre laget i resterande 55. Delvis kan det bero på att FBK backar hem, men framför allt tror jag att detta var den käftsmäll Brynäs behövde för att komma igång. Tragiskt, men sant. Man kan säga att hade man spelat det spelet mot Linköping så hade man vunnit, och det är sant, men dagens vackra spel i 55 minuter blev möjligt på grund av käftsmällen.

I 55 minuter gör man ju nästan allt rätt. Man vårdar pucken i egen zon, spelar sig ut istället för sarg-ut bakom ryggen. Man vänder spelet snabbt med säkra uppspel, tar stort individuellt ansvar i alla närkamper och ställer upp för varannn. Det var faan riktigt vackert att se långa stunder.

Viktigast av allt; jag tror och hoppas att Cz ser att det här laget spelar bättre när han släpper på tygeln och låter laget köra. Hietanen slutar dutta, Súnkens uppspel fungerar och spelet blir rakare och enklare. Det är den viktigaste slutsatsen från dagens match. KÖR, så fungerar spelet bättre.

Om det nu såg så bra ut, varför förlorade Brynäs? Tja, att hämta in 0-3 i LLA är ju inte precis det enklaste i hockey-Sverige. Kahnas chip i ribban var nära. Silfverbergs pass till Hansen va perfekt, målvaktens tokräddning är sånt som liksom händer, Lauritz lyckades missa nästan öppet mål minst en gång. Men chanserna fanns där definitivt. Torsk, men ett steg i rätt riktning. Gäller nu att ta med sig rätt saker i bussen hem.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK - Brynäs IF 17/10 2009
Jompe: Att vi torskar borta mot FBK kommer ju inte som någon överraskning. Visst hade man kunnat önska en lite bättre inledning men det blir så ibland. 1-0 är ett typiskt skitmål och sen gick det av bara farten.

Ändå så tycker jag att det finns en hel del positiva saker att ta med sig från matchen.

- Vi har fått Läck prövad i hetluften med ett mycket bra resultat.
- Jag tycker att den nykomponerade förstalinan hade bra fart.

Det ska bli intressant och se hur Cz gör när Dackell blir frisk. Återgår han till det gamla eller stoppar han in Dackell ihop med Hansen. De har ju spelat tillsammans förr och har inte sett dåliga ut.

Nåja, nere under slutspelsstrecket men det är sånt som händer efter två raka torskar...
Kommentera

Sv: Färjestads BK - Brynäs IF 17/10 2009
Brynäs J20 torskade idag mot Djurgården med 6-1 !!! Illa illa!
Kommentera