Brynäs IF

723829 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #1189856

Sv: A propósito de nada
GävleLasse: Det ENDA den här debatten handlar om är att två nyförvärv som kostat en del har haft det lite trögt med målskyttet hittills.
I övrigt har dom gjort ett utmärkt jobb med att lyfta vårt offensiva spel överlag.
That´s it!
Förstår egentligen inte varför så många stirrar sig blinda på det här "problemet"?
Läs Bergströms kloka ord i länken lite längre ner så får du se hur ett nyanserat och med sakargument väl underbyggt inlägg ser ut.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Jo jag har läst det han skrev och jag håller väl med till en viss del men samtidigt så kvarstår min åsikt om att med högre lön kommer högre krav.

Ett företag tar in kompetens för att drivas FRAMÅT. För att drivas framåt i ishockey behöver man en mängd ingredienser och spelare som gör mål, målskyttar. Dessa tillhör precis lika mycket som en bra målvakt eller en stabil back eller en energispelare. I Kahnbergs och Somervuoris fall så är det så att de värvats för att ge laget offensiv spets. Offensiv spets ÄR at göra mål. THat's it. Att du sedan sitter och försvarar dem i någon slags hopplös villfarelse om att offensiv spets är nånting annat DET är onyanserat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "I övrigt har dom gjort ett utmärkt jobb med att lyfta vårt offensiva spel överlag."

Ja, 19 gjorda mål är starkt. Eller kan man ha ett "bra offensivt spel" utan att göra mål? Svar: Nej, därför att ishockey handlar om att göra mål.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Riktigt SÅ enkelt tror jag inte att det är, isf skulle man väl enbart värva dyra spelare och vips är målskyttet inget större problem...."

Ja? Nu är det ju inte det som är problemet, för hade vi hatt ekonomi till det så hade vi förstås värvat dyrare och än bättre spelare?

Du har förlorat sakfråga både 3 och 4 gånger gällande detta Huge. Man betalar inte 250000 kr/i månaden för en spelare som "gör ett bra offensivt jobb"
Finns spelare med samma kvalité i offensiven för 50000 i månaden, men med just den bristen att de inte är så produktiva.

Vet att du alltid blundar för fakta och letar bakvägen till allt, men om du inte tror att Kahnberg och Somervuori är här just för att producera mål och poäng så är du ju riktigt skön alltså..
Kommentera