Brynäs IF

725392 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #119941

Sv: Leksands IF - Brynäs IF
Ja, gött! Så gött! Helt plötsligt visade sig den gamla devisen "ett dåligt genrep ger en bra premiär" vara så rätt! Glömmer inte Superstars hemsida med stora, blåa siffror skrikande 8-1 rakt i ansiktet för några veckor sen. Nu är läget annorlunda. Bortförklaringarna hopar sig naturligtvis, som vanligt i maslägret. Som jag ser det var segern rättvis, men små marginaler avgjorde (som vanligt i såna här matcher). Visst slarvade Leksands "supermålis" Sean Gauthier, men hur ofta har det inte varit tvärtom i Leksands Ishall genom åren? Tror det var första gången vi fick några billiga kassar i ett derby i Dalarna!

Några utropstecken:

* Sjödda! Iskall elegant. Sen må masarna yla om Christer Olsson, Sjödda är klasser bättre! Var inte Olsson inne på två bakåt för leksingarna minsann?!

* Anger! Grym skridskoåkning! Och ändå "seg" enligt egen utsago. Vad månne bliva när han känner sig pigg i kroppen?

* Ram. Stabil. Trygg. Okej, rätt mycket returer, men sprider harmoni i de bakre leden. Men någon matchens lirare? Typiskt att få målvakten vald till bortalagets bäste - som vanligt hade de väl inte hållt koll på de övriga i BIF.

I övrigt kan mycket bli bättre. Men att vinna en premiär borta mot upphaussade leksingar (märkte någon vilken enormt jobbig ensidig vinkling på Leksand det var i Canal +? Om BIF spelade bra en period så var det LIF som "sjönk tillbaka med laget", medan om det var tvärtom var LIF som dominerade. Sjukt. Men det är som vanligt...) i deras egen hall är starkt. Vi kämpade ner dom helt enkelt, och det känns så otroligt skönt! Som bara en seger mot Leksand kan göra!
Kommentera