Brynäs IF

725393 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #120225

Sv: Äntligen på papper
gordo:
Jag tyckte (själv mycket förvånad) att Nyllet var riktigt bra igår. Han gjorde t.o.m. några snurrar som påminde om brorsan.

Sedan tycker jag nog att Brynäs har försökt spela lite väl snyggt de senaste åren. Det är kul när det går men blir lätt håglöst och väldigt beroende av inspiration för att funka. När inte klapp-klappspelet gett utdelning har man lätt fallit ihop och gett upp matcherna. Jag tycker inte det handlar om antingen eller. Visst ska Brynäs spela snyggt, det är ju ett av klubbens kännetecken, men man ska också kunna spela rejält, hårt, snabbt och enkelt. Det behövs ofta under en lång elitseriesäsong. Med de lirare Brynäs har tror jag inte risken för att de hamnar i bök och stökspel är särskilt stor. Risken är nog större att det blir problem åt andra hållet, alltså för mycket lir och backhandpassningar bakom ryggen. Jag tror inte det handlar om antingen eller utan om man kan få in lite mer av det raka "finska" raka spelet i finliret så kommer man vinna väldigt mycket mer, vilket ju är rätt viktigt.

Sedan håller jag ju med dig om juniorerna. Visst ska de spela. Nog borde man ha börjat matchen med fyra femmor i alla fall. Kul att Jobs kom in och gjorde bra ifrån sig.
Kommentera