Brynäs IF

725392 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #121189

Sv: Äntligen på papper
P J Davydjoos:
Det framstår som helt klart att Linköping kommer att ge Brynäs ett bättre motstånd än allsvenska Leksand gjorde i måndags.
Jag förutsätter att spelarna i Brynäs är tränade för att spela i ett högt tempo i minst 3x20.
Däremot är jag tveksam till att ändra spelet från puckhållning till fasthållning och dump and chase. De spelarna finns inte i truppen. Stomspelarna i dagens trupp vill hålla i mycket puck och skapa spel. Det sitter i ryggmärgen på Djoos, Sjödda, Janne, Roger, Ove, Louvi och nån till. Melin försökte också införa ett speedigare spel med snabba pass i djupled och arbete på djupet för forwards. Det fungerade inte alls, speciellt inte när det börjar gå tungt, då gör man det man är bra på, dvs puckhållning.
Puckhållning behöver dock inte innebära låg intensitet eller låg fart, tvärtom, det visade spelet -99 om inte annat.
Att komma in i anfallszon samlade är A och O för Brynäs eftersom man (förutom Anger) inte har någon bulldozer som kan vinna puck och skapa tid för eftertrupperna.
Då blir laget utdraget och ett enkelt byte för kontringar.
Ove Molin som artist och avslutare kan vi glömma om det skall spelas bulldozer i anfallszon. Han behöver komma i fart från egen zon och få pucken om det skall bli någon fest.
Att det är Miettinen och anger som har gått bäst på försäsongen är just för att de passar för det spel som Esko vill införa. Sedan hänger Berka med på köpet.
Vilka fler kan prestera det spelet med framgång?
Spelare efter spelsystem eller spelsystem efter spelare?
Nylander passar in i bulldozer-spelet och förmodligen kan vi då i konsekvensens namn se fler sådana spelare i truppen framöver...
Kommentera