Brynäs IF

725392 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #121202

Sv: Äntligen på papper
lucky luke:
Vinst i matchen ger om det upprepas tillräckligt många gånger under samma säsong SM-guld. Men man vinner inte för att man skall vinna matcher. Man vinner inte med muskler, man vinner om man använder hjärna mer än motståndaren. Det är hur man försöker spela och ev framgång med ditt eget spel som avgör om man vinner eller inte. Frågor som:
Hur utnyttjas spelarmaterialet optimalt?
Hur skall matchning se ut på kort och lång sikt (i vissa lägen i matchen eller etablering av nya spelare typ Bolibompa osv)?

Precis som du skriver så upplevs värvningen av Nylander som "skön" försäkring. Han kan jobba hårt och är nöjd med begränsad speltid. Bekvämt för SK, Esko och GP...
Men är det en förstärkning av laget när det gäller att spela optimalt för att vinna SM-guld?
I konsekvensens namn så borde man fortsätta med det lag som vunnit på försäsongen öven i serien. Varför har man annars träningsmatcher?
Så fort det blivit seriespel börjar man gå ner på tre femmor, vilken utveckling har laget då?
Antingen har man spelare som man litar på i truppen eller så får man värva/utbilda nya. Signalen blir annars att Brynäs när det börjar hetta till inte har ett lag bestående av fyra elitseriemässiga femmor. Då är SK ute och cyklar.
Karjalainen istället för långtidsskadade Soling är helt ok. Nylander som ersättare för Danielsson är helkorkat och har som enda resultat att speltiden för juniorerna minskar.
Danielsson eller Nylander, det kvittar, båda är kompletteringsspelare och tar plats för en framtidsspelare som behöver matchas in på sikt!
Kommentera