Brynäs IF

725393 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #121341

Sv: Äntligen på papper
Igor:
Ett modernt klapp-klapp spel är aldrig fel. Precis som du skriver är en utveckling av spelet ett måste om man skall ta initiativet i Elitserien. Men problemet är att man ändrar spelsystem först och hittar/värvar/utbildar rätt spelare sen (förhoppningsvis).
Som det är i dagsläget är det bara Miettinen/Anger som har skaplig koll på tempo/rivighet i kombination med lir. De andra stomspelarna är av en annan sort. Tempoväxlar gärna nedåt för att anfalla samlat med undantag för någon genomskärare av D-juice eller en och annan uppåkning av Sjödda.
Här uppstår det en kulturkrock mellan olika sätt att spela hockey på. De bärande lirarna vill och är bäst att spela en typ av hockey, tränaren förespråkar en annan.
Ungefär som Hammarby Fotboll resonerade efter förra säsongen fast omvänt. "Vi måste spela roligare fotboll" och så byter man ut tränaren som tagit laget till SM-guld. Obegåvat. Spelarmaterialet är kvar fortfarande på gott och ont.
I Brynäs skall det spelas "rakare", snabbare och mer fysiskt.
Med i stort sett samma spelarmaterial som förra säsongen som vill hålla i pucken och spela runt inom laget.
Svårt att se det brighta i den ekvationen.
Som jag skrivit tidigare:
Molin är slut som artist och lämnar föreningen efter den här säsongen om han skall åka omkring med nackspärr i mittzon och puckarna viner över honom ner i kortplanket. Undra på att han får migrän...
Kommentera