Brynäs IF

725368 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #121427

Sv: Äntligen på papper
gordo mfl: Den här diskussionen, något förenklat, handlar om huruvida vi vill spela publikvinnande hockey eller vinna matcher. Poängen med klapp-klapp-hockeyn var att en gång i tiden var den både elegant och vinnande. När Esko blev tränare sade han i något sammanhang att "Brynäs gillar att göra snygga mål, men alla mål räknas lika". Alltså--rakare spel. Jag är personligen övertygad om att det fortfarande finns utrymme för klapp-klapp; ett utmärkt tillfälle att visa det är imorgon mot Linköping som har backar stora som hus, och ungefär lika snabba och smidiga. Klapp-klapp så är man förbi dem.

Jag tror att Esko inte är dummare än att han inser att han är bunden av den trupp han har, med dess styrkor och svagheter. Om han kan introducera ett något rakare spel så är det förmodligen bra, men det kommer ändå att finnas utrymme för irrationella spelare som Molin, Miettinen och Anger.

Alltså--Du har både rätt och fel, gordo. Vi vill alla se publikfriande hockey, men vi har inte materialet till det i alla femmorna. Dessutom är det ju som Du själv så klokt påpekat att ett komplett lag behöver både KK-spelare och grisar. En checking line ska satsa på grishockey.

Och JA--släpp lös Bollibompafemman. De kommer att göra misstag då och då, men det är en av de bästa investeringar vi kan göra på sikt. Kolla Frölundas ungomsfemma--de har vuxit enormt med ansvaret som lagts på dem.
Kommentera