Brynäs IF

725368 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #121962

Sv: Äntligen på papper
Lilljanne:
Frölunda har satsat på egna juniorerna sedan Boorks tid i föreningen (tidigt 90-tal). Det har börjat ge frukt under de senaste två-tre åren i samband med skatteaffärer m.m. som har pressat VFHC:s ekonomi i botten. De måste sanera ekonomin och har då fått upp ögonen för att det finns skapliga lirare inom föreningen. Kunde de köpa fyra femmor seniorer skulle de göra det!
De satsning som man chansade med förra året på Lundqvistarna (Joel som tredjecenter), Tolsa, Kahnberg, Steen, Luukonen mfl föll väl ut och har gett dem chansen att bygga vidare och samti´digt sanera ekonomin. Genom att de har billiga egna spelare i truppen kan de lägga mer pengar på tex JJ m fl.
Omsättningen i Götet är lite mer än i Gävle om man säger så. Det finns ett bra stöd för hockeyn i stan tack vare lindansningen på 80-talet (?), vilket saknas lite i Gävle efter spel i högsta serien sedan 60-talet...
Lite intressant att notera att Frölunda, med några få kortare undantag, spelar killarna i J20 och upp till A-laget utan omvägar via lag som Tierp.
Frölunda har några landslagsslirare och därför också egna billiga spelare. Samma situation är det i Brynäs, men skillnaden är att Frölunda tar upp en egen junior istället för att värva Nylander... usch!
Nylander finns det dessutom 15 st av i farmarlaget Valbo en knapp mil ifrån Gavlerinken. Spelare därifrån är dessutom mycket billigare än Nylander!
Kommentera