Brynäs IF

725368 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #122144

Sv: Äntligen på papper
gordo: Det var en lång drapa det där, men det är svårt att inte hålla med Dig i långa stycken. Det ligger mycket i att klubbens ambitioner succesivt tonats ner de senaste åren. Vi har alla hört att slutspel är målet, och har man följt Brynäs ett tag inser man att något har hänt. Esko talar mycket om att SM-guld är målet och det är ju en nobel inställning, men har han SK och klubbledningen med sig? Och är de beredda på att ta konsekvenserna av en sådan målsättning?

Det är sant att man inte knyter toppspelarna till sig. Och det är sant att man tänker kortsiktigt. Allt deta skriver jag under på. Frågan är varför det är på det här viset. Svaret är förstås pengar, närmare bestämt bristen därav. Jag tror att man måste börja diskussionerna i den änden; har man pengar kan man göra allt Du efterlyser men har man inte pengar kan man bara hanka sig fram en säsong i taget.

Checking line: En checking line menar jag att man i förasta hand har för att göra livet surt för motståndarlaget och i andra hand för att åstadkomma något framåt.

Bollibompa: Juniorsatsningen är otroligt viktig och för att den ska verka trovärdig bör de juniorer eller förstaårsseniorer som tar för sig på träningarna få en chans i A-laget. Finns det något som värmer ett hockeyhjärta mer än att se en kanonbra spelare i laget och veta att han är en egen produkt? Man kan förvisso sprida ut ungdomarna i olika femmor, men grejen med en Bollibompafemma är att ungtupparna lär sig ta gemensamt ansvar för vad som händer.

Är så helt ense med Dig om att det är dags att rycka upp oss alla ur jämmerdalen och hitta litet momentum och kollektivt ego igen.
Kommentera