Brynäs IF

725368 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #122207

Sv: Äntligen på papper
wesleyjah:
"Nu kan han hålla i puckern t o m".
Nu var du rätt rolig!
Ja, det är ett ganska grundläggande krav för en elitseriespelare...
Att han hade fart på rören (vilket erbarmligt uttryck!) mot Leksand
innebär ingenting.
Tomas Gustafsson åkandes i OS i Calgary -88 hade också fart på rören utan att visa några större klapp-klapp tendenser.

Fart på rören är ett bevis på att det går fort på isen, men det är helt ointressant. Det måste finnas samspel och ett innehåll i spelet. Det är det som är så enkelt med Skansens sätt att spela. Några stycken med hjärna (Falck, Johansson + nån till) resten med bra fart på rören och stora muskler...
Nöff-nöff blir resultatet. Och 08:orna jublar! Fantastisk hockeykultur i Tokholma.

Om du sätter ribban vid att ha fart på rören och tom kunna hålla i pucken så är det AA, Floberg, Östlund, Mårs (gärna i rollen som ytterfoward) och Jobs som är aktuella i första hand.
Sedan har Danielsson d.y. och Rönnqvist provat på spel: båda är kvalificerade på rören och greppet om klubban och pucken. Finns säkert flera juniorer som har samma kvalifikationer, tex landslagskillarna födda 1985...

Men får de hålla uppe farten på rören genom att springa i avbytarbåset så kan det bli lite jobbigt för matrisarna att att hålla slipningen i form.
De måste spela. Lika "självklart" som det verkar när Gråstenen Nylander kommer direkt in i hetluften och tillåts spela som om han tillhört truppen i 15 år.
Beklämmande sorglig behandling av juniorerna och en tydlig signal att Brynäs inte satsar på egna juniorer utan föredrar begagnade seniorer istället... usch!
Upp till bevis, Esko!
Kommentera