Brynäs IF

725321 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #126903

Sv: Kvällens omgång.
Var på Scandinavium igår och såg Frölundamatchen. Några spridda iakttagelser:
1. BAM-femman tycker jag fungerar bra. Esko flyttade Miettinen till PRO-gänget, vilket inte var någon större succé. BAM-gänget har en bra balans mellan backar och kedja; Djoosens långa pass äör perfekta för Miettinen och Anger. Rehnberg stabil igår.
2. PRO-gänget kommer sällan fram, fastnar i mittzon för det mesta. Molin rycker och sliter, oftast utan resultat. Här behövs mycket mer tyngd. Floberg räckte inte till igår. Sjödda är ju en klippa bakåt, Laitinen däremot mycket blek och osäker i agerandet. Jag menar att Kösa kanske borde in här, om det är möjligt. Luovi har inte den tyngd som behövs för att flytta motståndare så att Molin kommer fram. Larsson har det, men fastnade mycket i mittzon igår kväll.
3. Tredjefemman--Kyrö, Nyllet, Wågström--mycket anonyma. Bara Kyrö bör ha godkänt i den formationen. Nyllet jobbar intensivt men åstadkommer inte mycket.
4. Power-play gav inget resultat men såg bättre ut igår jämfört med tidigare matcher. Faktiskt. Jag tror PP-målen börjar komma snart.
5. Bollibompagänget fick köra några byten i första, sen var det slut.
6. Det är hopplöst att köra på tre femmor nästan hela matchen. I slutet av tredje blev BIF överspelat flera gånger eftersom man bytte, medan Frölunda ångade på; körde på fyra femmor hela matchen och hade mer kraft kvar sista tio.
7. Klacken hördes mycket bra--höll upp väl mot Frölundaklacken.

På den positiva sidan; ingen mittzonsgegga, gordo; BIF körde kanonoffensiv hockey från första minuten. Frölundas första mål var ett rent kontringsmål efter snabb spelvändning i mittzon. Tycker också laget renat allmänt ser bättre organiserat ut på isen jämfört med förra säsongen. De allra flesta verkar ha funnit sina positioner. Dessutom var det egentliga inga onödiga utvisningar igår, vilklet är bra. Negativt: truppen är för tunn, skrev han för hundrade gången. Vi måste ha fyra hyfsat bra femmor. När Kösa och Danielsson är i truppen (för att inte tala om Soling) blir det bättre. Nu ser det tunt ut.
Kommentera