Brynäs IF

725438 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #130689

Sv: Modo-Brynäs
Nånstans efter jul säsongen 00-01 började det gå dåligt för Brynäs. På hösten gick det riktigt bra, man låg trea efter DIF och FBK. Nån mer än jag som kommer ihåg hur man lekte med Luleå t.ex. Att man kunde spela så bra visar att spelarmaterialet som vi hade då var rätt ok.

De ordinarie spelare vi tappat sedan dess är:
Bissett
Rudslätt
Lindström
Mårtensson
Daniel Olsson
Christer Olsson
Tuulola
Mattias Petterson

som har ersatts med:
Soling
Rehnberg
Danielsson
Pekkala
Miettinen
Wågström
Anger
Laitinen
Ram

Skillnaden i kvalité mellan de man tappade och de man värvade är inte särskilt stor. Det är väl Tuulola då som man aldrig lyckats ersätta riktigt. Ram är ju samtidigt en klart bättre målis än både Asplund och Petterson.

Att det började gå dåligt under-01 verkar ha varit psykologiskt, kanske blev man för självsäkra när det gick så lätt att vinna matcherna så att man slutade anstränga sig. Förra årets svaga resultat kan säkert förklaras med skadorna och att man saknade en stark center i tredjelinan fram till att Harder kom. Nu har man inte samma skadeproblem längre, men ändå går det dåligt. Jag tror som jag skrivit tidigare att Gordos konspirationsteori om "villervallan" med en tränare som medvetet saboterar spelarnas intentioner till konstruktivt spel är överdriven. Visst vill Esko ändra på spelet men inte fan är det "villervalla" han vill ha.

Jag tror att Brynäs med det här spelarmaterialet som är väl i klass med 00-01 kan räcka långt och att man kan vända trenden. Minns t.ex. att Mif hade en rejält lång förlustrad i början förra säsongen som man lyckades vända. Brynäs måste hitta sitt vinnande spel igen från försäsongen där både Eskos idéer om rakare, tuffare spel och spelskickligheten hos spelarna kom fram i en bra blandning.

Nu har spelet skurit ihop med en total brist på självförtroende som följd. Positivt inför fortsättningen är ändå att Ram inte har släppt in mer än 1-2 puckar per match och att det är lättare att spela mot FBK imorgon än Modo rent motivationsmässigt. Alla press ligger på FBK medan Brynäs har möjlighet att faktiskt för en gångs skull möjlighet att överträffa förväntningarna som sjunkit riktigt lågt efter fyra raka förluster.
Kommentera