Brynäs IF

725423 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #130715

Sv: Modo-Brynäs
Huge:
"Lite mer aggressivitet" och att "gå lite mer direkt på avslut" låter inte så märkvärdigt. Men det beror ju på hur mycket "lite mer aggressivitet" och hur mycket "gå lite mer direkt på avslut" det skall vara jämfört med tidigare.
Det är många (sk experter och andra) som förespråkar Krasch-bom-bang spel med självklar inspiration från NHL.
Tror inte för ett ögonblick att det är rätt modell för Brynäs att gå.

Handfallna står inte stomspelarna, däremot oförmögna att leverera Eskos villervalla.
Är det någon som ser någon i truppen förutom Rehnberg eller P3 som är tillräckligt aggressiv för att spela det aggressiva spel som Brynäs förmodligen skall spela under Eskos ledning.
Ja, kanske Anger då i kraft av sin skridskoåkning (inte närkampsspelet ännu i vart fall) och det samma gäller för en skadefri Soling.
Men resten?
Inte en chans!

Skulle säga att det är svårt att se att det inte är gigantisk skillnad mellan att vårda pucken, backa hem och börja om jämfört med "Dump and chase" hockey.
Gigantisk skillnad i spelfilosofi!
Gigantisk skillnad i hur man värvar spelartyper och bygger lag!

Grundserien är en transportsträcka inför allvaret. Försäsongen är transportsträcka inför grundserien.
Det är rätt enkelt att se att utrymmet för spel krymper när det spelas om poäng! En rejäl hakning, lite interference, en slashing över armarna plus några andra patenterade tjyvtricks gör det lite svårare än på försäsongen.
Sån behandling har Janne och Ove mfl levt med länge. För Miettinen och Anger är det kanske en ny upplevelse som tar tid och mod att klara av?
Kommentera