Brynäs IF

724791 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #1311894

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 25/11-2010
Kolla detta klipp, och Brynäs stora grundproblem. Brynäs försvarar sig man-man utan att spela man-man. Det här är inte det värsta exemplet, men var lätt att hitta. Så här ser det ut 2 av 3 byten.

Första problemet:
Stoppa klippet mellan 2-3 sekunder: Sunkens markering är bakom mål, men han vänder upp på puck mot Dackells kille, två på samma vänd mot puck, pass på fri gubbe, sen är hela laget i svajning. Brynäs problem i försvarszon börjar alltid på det sättet, sen blir det hela havet stormar när alla försöker täcka varann, tills en motståndare är fri framför mål. Många gånger vänder man upp till och med tre puckföljande spelare mot samma spelare istället för att fokusera på sitt jobb. De senaste 2.5 åren har man varit klockrena i detta, men nu blir man gråhårig. Klarar man/vill man inte spela man-man, är det ett livsfarligt system. Och årets Brynäs klarar det inte. Inställning, inte smarta/snabba nog, eller litar man inte på varann? Man gör fel jobb helt enkelt. Kolla på hela matchen, och du kommer att hitta 20 såna här exempel

Andra problemet:
Man är inte riktigt på tårna även när man har lyckats sortera gubbarna och alla försöker göra sitt. Stoppa på 22 sekunder, och se Sunken inte vara riktigt vaken för att ligga innanför sin gubbe på första stolpen. 2-0 (Se även Rödins fokusering/markering på vänsterback vid 1-0...)

För att göra det riktigt surt kan man också stoppa på exakt 33 sekunder och se Yagos åka offside innan 3-0.

Första problemet igen
Stoppa klippet på 1:06. Clarke markerar spelare (syns inte i bild) framför mål, Ekholm har sin kille vid sargen, Hansen ska följa den tredje forwarden, men vänder upp tillsammans med Dackell mot blå (pucktittar, vänder upp mot puckförare, två på samma spelare igen...); Hansen får aldrig ordning på sin markering, två mot en framför mål, Clarke tar en gubbe, den andre styr in 4-1 innan Hansen hinner in på sitt jobb.

Detta är inte de tydligaste och värsta exemplen, men de som ledde till mål och därmed kan ses på highlights. Det fanns tillfällen när Sunken markerade tre olika spelare inom tre sekunder, och TRE spelare samtidigt vände upp mot AIK's vänsterback (tre på samma gubbe; soprent på bortre men missade lägga in i tom kasse)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 25/11-2010
Lyck: Ett par matchsekvenser som väl rätt så tydligt visar att vi idag av naturliga skäl är lite mer svajiga i defensiven, men som fördenskull inte behöver betyda att allt är pest och pina.
Vi möter dessutom ett djävligt bra Skellefteå som har fart och självförtroende just nu.
Vi kommer snett in i matchen och hinner väl aldrig riktigt hitta rytmen från start, som är så viktig för matchens fortsättning.
När dom dessutom får 2-0 så måste vi förstås försöka kliva framåt och åker på ett par jobbiga smällar.
Det är ju bara att titta på matchen mot HV och jämföra.
Där börjar vi ungefär likadant och dom har mkt puck men kan inte förvalta övertaget. Istället så gör vi 1-0 och kan därifrån styra matchen med bra defensiv och offensiv.
Mao: två i stort ett likadana scenarier inledningsvis men med olika förlopp därefter.

I dagens tuffa och jämna serie där alla lag kan slå alla så avgör ofta konkreta saker som ex första målet, en ev reducering till 2-1 när vi var lite på G istf att dom gör 3-0 (dessutom föregånget av offside).

Kommentera

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 25/11-2010
Lyck: Du har så rätt i ditt inlägg,klockrent,,så här har det sett ut i stort hela säsongen.allt för ofta hamnar vi på fel sida i markeringen som då gör att vi tappar gubben,ser otroligt lojt ut,tycker att han NC skall prova ngt nytt när det här inte funkar,gammal traditionellt försvar där ena backen alltid står framför mål mens den andra backe ex.vis jobbar ut i hörnet,forwards tar sina gubbar uppe i slottet jobbar på deras backar,ta exempel 2-0 målet igår Andersen försöker markera/störa puckförare bakom mål,skit i honom in o markera framför mållinjen man gör inga mål bakom,i det läge är vi då 5 mot 4 framför mål,,
Kommentera

Sv: Skellefteå AIK-Brynäs IF 25/11-2010
Lyck: Mycket bra inlägg, som väl belyser Brynäs stora problem.

Det absolut enda positiva med matchen igår är 4:e linen och Johan Larssons insats. Det visar att Hansen/Dacke inte längre tillför särskilt mycket, tvärtom. De är de som förstör och inte följer gameplan (om han nu har nån).
Sen kan jag tycka att det är både dåligt och taskigt av CZ att låta Ludde debutera och göra det i en s.k avlastningskedja. Låt honom spela med t.e.x Nordan och Lauritz istället så han får en ärlig chans, att åka runt och brunka kan alla göra och det är inte riktigt hans grej, även om han gjorde det bra igår.
Kommentera