Brynäs IF

725321 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #132288

Sv: BIF-FBK
Håller med dem som menar att gårdagens match trots förlusten var ett fall framåt Det är framför allt av tre skäl jag gör det:
1. Man höll tätt i mer än 13 sekunder.
2. Man gjorde mål framåt.
3. Man visade vilja.

Nu kan man säga att en förlust är alltid en förlust, men den här förlusten ger trots allt vittring på bättre spel. Det var t ex kul att höra att Molin var på gång. Någon skrev att utvisningarna kom för att vi inte hann med FBK, men det kan också vara så att en del utvisningar kom för att man helt enkelt var d-t laddade. Nu såg jag inte matchen--som ni kanske redan anat--men av refererat och kommentarer här tycker jag att det trots allt var ett steg i positiv riktning.

Kvarstående problem:
1. Som jag och flera med mig skrivit tidigare, lås femmorna nu så att de får en chans att träna ihop sig. Hellre en kanske inte totalperfekt men samspelt femma än en femma som får sin slutliga form framåt jul. Dax att fatta beslut, alltså.
2. Med en telfonsvarares envishet hävdar jag ännu en gång att vi måste gå runt på fyra femmor. Man kan inte köra på tre femmor i tre perioder mot lag som FBK eller andra elitserielag heller, för den delen. Det betyder att Esko måste ge mer istid till Bollibompagänget så snart Östlund är hel igen. Att Floberg var bra igår stärker det argumentet. Om Bollibompagänget ges mer istid så får de andra femmorna vila. Då kommer tempot, då kommer produktiviteten och då kommer segrarna. Även om kidsen släpper något mål bakom sig så är det ändå en klok investering.
3. Träna PP och BP! Framför allt boxplay var tydligen dåligt igår.
Kommentera