Brynäs IF

725368 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #133924

Sv: Matchen I Kväll
Sylf: Undertecknad har ikväll också besökt Epatraktorernas hemstad och det var tydligen det enda vi hade gemensamt.
Av din matchrapport att döma verkar det som om du stått utanför och beundrat de fina fordonen och då och då kastat ett öga i ngn matchmonitor.
Första perioden spelar Brynäs bra och disciplinerat, SSK har i stort sett ingenting. En bit in i andra får Brynäs PP och spelar halvhyfsat, inte mer. Precis när SSK blir fulltaligt lyfter deras back ut pucken i mittzon med en lyra som dimper ner på bladet på egen fw, 2 mot 1 och Lind sätter pucken under Ram ur liten vinkel.
I detta läge har man juniorerna inne, Jobs och Floberg med Nylander i mitten. De går bort sig ett par gånger men kämpar och sliter föredömligt. Tyvärr blir ju kreativiteten hämmad när vi bara har 2 centrar idag eftersom både Kyrö och Wågen är skadade.
SSK börjar ta över mer och mer och 2-1 kommer efter att back slänger in ett skott mot mål och Norbäck får stå och raka in returen. 3-1 otagbart för Ram då SSK kommer i numerärt överläge
och släpande fw kan sätta dit den.
Direkt i tredje, precis när vi blir fulltaliga tar Kösa en idiotutvisning genom att interfera målvakten vid checkning. SSK får bra press och kan sätta 4:an efter kalabalik framför Ram. 5-1 på slagskott från blå, där jag sitter exakt i skottlinjen. Tjockt med folk framför mål och jag blir lättad när jag ser karl´n skjuta eftersom jag ser att den köttmuren finns det ingen chans i världen att en puck skall kunna passera. Naturligtvis slinker den in bakom en skymd Ram.
Det som ändå är bra är att grabbarna inte ger upp utan sliter på,
utdelningen kommer också, naturligtvis lite beroende på att SSK går ner sig en bit och slappnar av en smula. 5-1 på slagskott från blå av Laitinen och därefter 5-3 av Berka på styrning efter Adam
Anderssons slagskott. Nu är det helt plötsligt match igen och SSK ser lite skärrade ut. Vi har jättebud på 4:an och plockar Ram men SSK kan sätta 6:an i tom kasse.
Nu skall man betänka att SSK idag spelade MYCKET disciplinerat i försvaret och bjöd på i stort sett ingenting, samtidigt som man är effektiva när man får chansen. Har ju tippat SSK som topplag och spelar man som idag så kan man vara lugna. Både FBK och SSK har ju börjat lite trögt och ganska typiskt så får vi möta dessa båda lag när de börjar hitta spelet.
Sammantaget tycker jag att vi spelade OK idag bortsett från 2:a perioden där oskärpa tillsammans med lite onödiga utvisningar avgör matchen. Det blir tungt med bara 2 centrar som sagt,
Kyrö, Luovi, Danielsson och Wågen är efterlängtade nu när det iaf börjar se bättre ut spelmässigt.
Kommentera