Brynäs IF

725321 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #138587

Sv: BIF-TIK
Bekymrad än, micke?

Det här är ju en orgie i frustration. Såg inte Timråmatchen men av olika refererat låter det som om laget krigade efter förmåga. Men ett lag som går på tre femmor förlorar normalt mot ett lag som går på fyra femmor; man orkar helt enkelt inte och faller ihop i sista perioden. Det har ju blivit ett mönster att Brynäs tar slut i tredje. Tycker synd om laget som kämpar så hårt men som helt enkelt inte orkar eftersom man går runt på färre gubbar. Lösningen heter förstås bredda truppen, men det kostar pengar och det har vi inte. Vi har tappat ett antal tunga sponsorer, och med det spel som laget spelar idag verkar inte särskilt troligt att vi kommer att få så värst många nya sponsorer. Så ser en ond cirkel ut, om ni inte sett en tidigare.

Någon som minns diskussionen om den nya arenan? Jag och flera med mig skrev då att gärna en ny arena, men först ett lag som kan dra folk dit. Från klubbens sida sade man att detta är olika pengar; man kan inte köpa spelare på kapitalbudgeten. Fråga: vilka bättre investeringar finns det för en hockeyklubb än spelare? Det är spelare som producerar i en hockeyklubb. Spelarköp är investeringar, inte driftskostnader.

Just vad gäller hockeyklubbar köper jag inte formuleringen att det finns pengar och det finns pengar. Det finns pengar, punkt slut. Och i Brynäs håller vi på att förlora oss till döds.

Förstår inte heller snacket om pessimister och medgångssupportrar. Jag tror att alla på den här GB:en är supportrar, varken mer eller mindre. En del av oss kritiserar klubben, SK eller spelarna när det går så ruggigt dåligt som det gör nu, andra håller fanan högre och hoppas att vändningen kommer och att den kommer snart. Men vi är alla supportrar. Visst kan man kritisera klubben och ändå vara supporter. För det är väl inte så att klubben vill ha ett gäng nickande lallar tillsupportrar?
Kommentera