Brynäs IF

725368 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #141452

Sv: Bäckström har gått under jorden!
Sylf:
Det ligger en del i det du säger att man kanske slagit sig till ro en smula och resonerat att Brynäs har ju alltid varit med i ES, vi är ett klassiskt lag osv och det ordnar sig nog alltid. De lag som har , som du säger "enorma belopp" på kontot är väl snarare lag som också har stor publik: VF, HV, FBK till exempel. Verkar som att det runt Gävle inte är riktigt samma GO kring hockeyn, har jag en känsla av. Trots allt är det ändå publiktillströmningen som är basen i ekonomin. Fattar egentligen inte varför det inte skulle kunna vara fullsatt i Gavlerinken i varje hemmamatch, så´n stor konkurrens av andra idrotter och evenemang finns det väl ändå inte i sta´n? Arbetslösheten och dåliga konjunkturer är säkert en ganska stor orsak till att man inte anser sig helt enkelt ha råd att springa på hockey. Men va fan... Jag vet inte vad en biljett kostar
men nog borde man kunna ha råd att gå på 1 eller till och med 2 matcher i veckan om man nu är en riktig supporter. Sanningen kanske är att man backar upp sitt lag på ett helt annat sätt i orter som Jönköping, Leksand, Karlstad och Göteborg.
Problemet med det kärva ekonomiska läget i samhället i stort är ju också att även företagen känner sig tvingade att dra ned och då blir det väl sponsorsverksamheten som får stryka på foten i första hand.
Tror att vi får jämföra oss med lag som Leksand, MoDo, Luleå och Timrå t.ex. I lag som Luleå och MoDo är det väl en storsponsor som pumpar in en hel del pengar i lagen, ngt vi saknar i Brynäs.
Kommentera