Brynäs IF

725321 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #152079

Sv: Så länge det finns liv...
gordo: En lång och intressant drapa iofs men innehållet består mest av gammal skåpmat tycker jag.
Att Esko´s SPELIDE skulle vara roten till det onda tror jag är både rätt och fel. Fel i det långa perspektivet eftersom jag anser att Esko´s ideer inte fått prövats riktigt ordentligt med ett lag i harmoni och med självförtroende. I det korta perspektivet tror jag du har rätt. Att materialet inte skulle passa speliden ger jag inte mycket för. Under försäsongen gick spelet som en dans. Detta tyder väl knappast på att spelarna skulle haft svårt att anamma ideerna. Visserligen i träningsmatcher men jag utgår från att motståndarna försökt spela sitt spel och det ger ändå en liten fingervisning om hur man tagit åt sig Esko´s ideer. Det är nog snarare så att man "blåst upp" sig själva lite grann efter försäsongen (lätt gjort kanske). När det sedan började ta emot samtidigt som några skador kom så började man fundera och den onda cirkelvandringen började.
Du har även en teori om att man skulle ha panikvärvat Esko.
Nu tror jag ju inte att det går till riktigt så på den här nivån.
Esko och lagledningen har naturligtvis fört ingående samtal om lagets spelstil, material, spelideer etc med varandra och därefter kommit överens om att ett samarbete vore bra för klubben.
Efter vad jag förstått kommer väl GP att fortsätta på Esko´s inslagna väg , dock med några små(?)justeringar. I så fall kanske vi ändå får se om ideerna verkligen var så fel eller inte.
Tror också att det ligger mycket i vad Sjödin sagt, nämligen att det främst är spelarna som inte kommit upp i sin normala kapacitet...
Kommentera